Brocc

Jämför olika långivare och välj mellan aktuella låneerbjudanden här.

Översikt

Brocc är ett svenskt företag och blev lanserat 2016. En digital marknadsplats där privatpersonen kan komma direkt i kontakt med andra privatpersoner som vill låna ut pengar. Det sker dessutom till en förmånlig ränta. Med Finansinspektionens tillstånd som ett Betalningsinstitut har Brocc tillstånd att förmedla både betalningar och krediter.

Egenskaper och kvalitet

Brocc erbjuder lån för privatpersoner som finansieras av andra privatpersoner. En smartare och bättre affär för alla parter oavsett om man vill låna eller investera. Med en modern känsla och man behöver inte ha kontakt med någon bank är den här lösningen en av nutiden bästa sätt att låna pengar.

Man kan låna mellan 10 000 till 350 000 kronor utan säkerhet hos Brocc. Löptiden för det lån man vill ansöka om ligger på allt mellan 6 månader och 10 år. Det spelar ingen roll vilket belopp eller löptid man ansöker om utan man får alltid en och samma fasta ränta som sätts individuellt. Att låna utan säkerhet betyder att man inte behöver ha exempelvis en bil eller bostad som säkerhet för att få ett lån utan det är helt och hållet upp till de uppgifter som kommer fram i kreditprövningen som räknas om man får ett lån beviljat eller inte.

Det finns även möjlighet att få hjälp att samla befintliga lån och krediter för att sänka sin månadskostnad.

Genom att lägga till ett låneskydd på sitt lån är man försäkrad att klara av återbetalningarna av lånet även vid sjukdom eller ofrivillig arbetslöshet. Brocc erbjuder ett låneskydd på alla lån som ersätter hela månadskostnaden för lånet man fått beviljat ända upp till 5000 kronor varje månad upp till 1 år. Sker ett dödsfall av den som står på lånet samt tecknar försäkringen betalas den resterande skulden upp till 150 000 kronor av försäkringen. Man kan säga upp försäkringen precis när man vill genom att ta kontakt med kundtjänsten hos Brocc.

Kostnaden för betalskydd försäkringen är 9 procent av den månadskostnad man har för lånet. Tecknar man försäkringen samtidigt som man ansöker om ett lån och signerar sitt låneavtal så bjuder Brocc på kostnaden för försäkringen de tre första månaderna.

Räntor

Alla räntor bestäms individuellt. Räntan blir baserad på vad kreditprövningen har visat. De uppgifter som spelar in på vilken ränta man får vad man exempelvis har för inkomst och utgifter. Dessutom, om man har en medsökande är det bara positivt. Det innebär att med två inkomster kommer långivaren ha en större säkerhet för lånet vilket gör att räntan kan bli lägre. Långivaren tar en kreditupplysning via Upplysnings Centralen (UC).

Ränteexempel

Belopp: 100 000 kronor
Löptid: 7 år
Förmedlingsavgift: 23 kronor per månad
Effektiv ränta: 5,76 procent
Nominell ränta: 4,45 procent
Månadskostnad: 1892 kronor
Totalkostnad för lånet: 114 918 kronor

Sammanfattning

När man vill ansöka om ett lån via Brocc som är helt utan säkerhet gäller det att ha en ordnad ekonomi för att få en ansökan beviljad. I första hand tittar Brocc på den ekonomiska situationen man har genom att ta en kreditupplysning från UC där årsinkomsten syns. Har man lite sämre ekonomi och önskar få låna kan man ha betydligt större chans till att få sin ansökan beviljad genom att ha en medsökande i sin ansökan.

De uppgifterna genom kreditupplysningen ligger till grund för Brocc att sätta den individuella räntan på lånet. Man sätter därför räntan därför alltid efter hur kreditvärdigheten ser ut. Till exempel har man en hög kreditvärdighet får man låg fast ränta på sitt lån. En medsökande gör också att räntesatsen sjunker då man räknar med två inkomster på lånet än att man ansöker ensam.

Man räknar ut en effektiv ränta för varje lån. Det är den totala lönekostnaden inklusive alla avgifter som aviavgift och en förmedlingsavgift. Den förmedlingsavgiften är uträknad från räntan och löptiden på lånet man ansökt om.

Villkor

  • Minst 20 år gammal
  • Godkänd vid en kreditprövning
  • Folkbokförd senaste tre åren i Sverige
  • Inga betalningsanmärkningar
  • En årsinkomst på minst 150 000 kronor

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden