Bynk

Översikt

Bynk är en ny lånetjänst som lanserades under 2017. Här kan du antingen ansöka om en kontokredit på 10 000 kronor eller ett privatlån mellan 10 000 – 300 000 kronor. Tjänsten är egenutvecklad och allt går att sköta direkt i Bynk-appen.

Bakom företaget står samma personer som har grundat Lendo – en av Sveriges största låneförmedlare. Du kan se fram emot att låna pengar hos ett av branschens kunnigaste och mest seriösa företag som hela tiden ligger i framkant med sin teknik.

Privatlån hos Bynk

Hos Bynk lånar du smidigt mellan 10 000 kr och 300 000 kr och kan välja en återbetalningstid mellan 3 år och upp till 12 år. Låntagarnas räntor sätt individuellt och bestäms efter hur deras ekonomi ser ut. Normalt får kunder en ränta mellan 3,95 % och 19,95 %. En positiv aspekt med Bynks privatlån är att du kan välja att utnyttja upp till hela 4 betalningsfria månader.

Bynk är en unik långivare i det att du som kund närsomhelst kan ändra löptiden för lånet och alltså även månadskostnaden. Detta är verkligen ett flexibelt lån och du kan också, utan några kostnader, betala av extra på lånet om du känner för det, samt utöka lånet vid behov. Allt detta sköter du via Bynks grymma applikation där du kan sänka, höja eller förlänga lånen.

Kontokredit hos Bynk

Kontokrediten hos Bynk fungerar som ett kreditkort, men du slipper kortet. Kontot är laddat med 10 000 kronor som du enkelt för över från Bynk-appen till ditt bankkonto vid behov. med Bynkkrediten har du alltid extrapengar tillgängliga om något oförutsett skulle hända och du betalar ingenting förrän du faktiskt nyttjar krediten.

Du ansöker alltså om att aktivera Bynkkrediten och kan då se den i appen. Det kostar inget att aktivera den och du betalar inget under tiden som den är vilande. Någon vecka senare begär du ut 2 000 kronor som du använder dig av.

Du börjar då betala ränta på dessa, men inte på resterande 8 000 kronor. För att betala tillbaka lånet swishar du summan till kontot och har därefter på nytt 10 000 kronor att nyttja. När pengarna har betalats slutar du betala ränta.

Så ansöker du om lån hos Bynk

Bynk är en nytänkande långivare och företaget präglas av att du som kund alltid ska kunna förvänta dig att allt går enkelt och snabbt. Låna pengar gör du smidigt via deras hemsida eller genom att ladda ner Bynk-appen till IOS eller Android. För att ansöka om privatlån fyller du i lånebelopp och återbetalningstid, följt av dina uppgifter och signerar med BankID.

Ansökan om Bynkkrediten är ännu smidigare eftersom du endast behöver önska tillgång till en kontokredit om 10 000 kronor. Så fort det beviljats kan du begära ut så mycket eller lite du vill från kontot och betala tillbaka i din egen takt.

Hela processen tar högst ett par minuter att genomföra. Därefter genomför Bynk en kreditupplysning hos Bisnode och UC. Privatlån betalas sedan ut inom 1 – 2 bankdagar. Kontokrediten kan begäras ut när som och finns på kontot inom 5 minuter.

Fördelar

 • Bynk erbjuder kunder att sköta sina lån via en app
 • Låneansökan signeras snabbt med BankID
 • Bynk erbjuder lån på upp till hela 300 000 kr
 • Ändra enkelt återbetalningstiden i appen

Nackdelar

 • Kunder måste vara mellan 20 – 70 år gamla
 • Kreditupplysning via UC och Bisnode
 • En månadsinkomst på minst 10 000 kr

Räntor och avgifter

För privatlån är erbjuder Bynk individuella räntor mellan 3,95 % och 19,95 %. Den avgörs utifrån låntagarens kreditbetyg. Bynk tar också ut en startkostnad på 398 kr. Om betalningen inte sköts tillkommer en förseningsavgift på 195 kr, en påminnelseavgift på 60 kr, samt en inkassoavgift på 180 kr.

Kontokrediten har en effektiv årsränta på 7,75 %. Utöver ränta tillkommer inga andra avgifter och du betalar endast ränta för de pengar som nyttjas, när de nyttjas. Så fort pengarna du använt betalats tillbaka slutar du betala ränta igen.

Räkneexempel med exempelränta

Om du tecknar ett privatlån på 100 000 kr och väljer en löptid på 10 år kan du hos Bynk bli erbjuden en effektiv ränta på 8,34 %. Det resulterar i en månadskostnad på 1 211 kr fördelad över 120 betalningar. Det totala beloppet att återbetala blir då, inklusive avgifter, 145 551 kr. Den totala lånekostnaden blir alltså 45 551 kr.

Om du nyttjar 10 000 kr av kontokrediten och betalar tillbaka över 12 månader med en effektiv ränta på 7,75 % blir det totala beloppet att betala 10 410 kr. Den totala lånekostnaden för kontokrediten blir då 410 kronor.

Kundservice

Kundtjänsten på Bynk är kunnig och tillgänglig varje dag. Du kontaktar dem enkelt via Facebook Messenger alla veckans dagar mellan 08:00 – 24:00. På telefon når du Bynk måndag till fredag mellan 08:00 – 17:00 och söndagar 08:00 – 16:00.

Du kan också välja att mejla så svarar kundtjänsten inom ett dygn. På Bynks hemsida finns svar på de vanligaste frågorna.

Sammanfattning

Bynk är en långivare som lanserades 2017, men med tanke på att grundarna är samma personer som startade berömda låneförmedlaren Lendo saknas varken kompetens eller kunskap om lån. Både appen och hemsidan är användarvänliga och kundservicen, som även är tillgänglig kvällar och helger, håller hög nivå. Kort och gott är Bynk en långivare i framkant.

Villkor

 • Måste vara mellan 20 – 70 år gammal
 • Antingen fast anställd, egenföretagare, förtidspensionär/pensionär
 • Inkomst på minst 10 000 kr / mån (deklarerad i Sverige)
 • Accepterar ej betalningsanmärkningar
 • Accepterar ej skuld hos Kronofogden