Enkelfinans

Översikt

Enkelfinans är ett av enklares varumärken och fungerar som en låneförmedlingstjänst som går via bolaget enklare. Det innebär att det är enklares tjänster som används när du ansöker om att få låneerbjudanden via Enkelfinans.

Fördelar

  • Ett mindre varumärke till ett större bolag
  • Stort antal anknutna banker och långivare

Nackdelar

  • Hemsidan innehåller väldigt lite information
  • Enklare har otydlig information om kreditupplysningar i sina villkor
  • Räntespann framgår inte, varken nominellt eller effektivt

Erbjudande

Som låneförmedlare fungerar deras tjänst på så vis att du som potentiell låntagare ansöker via deras hemsida, vartefter företaget bakom Enkelfinans beställer en kreditupplysning på dig som sedan skickas till deras samarbetspartners. De banker och långivare som de samarbetar med och som motsvarar dina behov utformar därefter ett erbjudande till dig om du uppfyller deras krav. Därefter sköts all kontakt med den bank eller långivare som du vill låna av.

Att ansöka via Enkelfinans hemsida är en smidig process där du anger hur mycket du vill låna, hur lång löptid du vill ha på lånet, samt om du vill samla befintliga lån eller ansöka om ett nytt. Du får också ange syftet med lånet, vilken sysselsättning eller anställning du har, vilket civilstånd du har, samt e-post, mobilnummer och personnummer.

Samarbetspartners

När du gör en ansökan via Enkelfinans är det enklare som behandlar din ansökan. Efter kreditupplysningen går ansökan ut till de banker och långivare som enklare samarbetar med.

De samarbetar med bland andra Resurs Bank, Ikano Bank, Coop, ICA Banken, Nordax Bank, re:member, Svea, Nstart, Marginalen Bank, TF Bank, Thorn PrivatFinans, Bank Norwegian och Santander Consumer Bank.

En otydlighet i deras information gäller kreditupplysningen. På enklares startsida står det att enbart en kreditupplysning tas av UC AB. I deras villkor står det däremot att vissa av deras samarbetspartners kan kreditupplysningen göras av ett annat företag, som exempelvis Bisnode. Om det i de fallen innebär att flera kreditupplysningar kan tas utifrån en enda ansökan nämner de inte – trots att de nämner andra kreditupplysningsföretag skriver de i nästa mening att endast en kreditupplysning tas.

Ränta och avgifter

Den ränta och de avgifter som gäller för ett specifikt lån sätts av varje enskild bank eller långivare. Dels kan de ha olika upplägg när det gäller räntor och avgifter, dels kan kostnaden påverkas av din kreditvärdighet. Vilket räntespann som deras olika samarbetspartners befinner sig mellan framgår inte på hemsidan. Tidigare låg dock den effektiva räntan på mellan 2,99 % – 29,95 %.

Ränteexempel

Ett annuitetslån med en löptid på 5 år bestående av 150 000 kr till en rörlig ränta av 4,30 %, med en uppläggningskostnad på 495 kr, utan aviavgifter, ger en effektiv ränta på 4,53 %. Det totala beloppet att återbetala blir 167 465 kr. Fördelat på 60 avbetalningar blir månadskostnaden 2 783 kr.

Kundservice

Enkelfinans egen hemsida är av det enklaste slaget – enklare är att vända sig till huvudbolaget, som med sina mer utvecklade resurser har såväl mer information på sin hemsida som en kundservice som kan stå till tjänst på vardagar mellan 09:30 och 17:00. Medarbetarna på enklare kan nås både på telefon och e-post.

Sammanfattning

Enkelfinans är egentligen bara ett varumärke och en separat hemsida som ägs och drivs av bolaget Enklare Ekonomi Sverige AB. Bolaget har över 120 anställda och ligger på Skeppargatan i Stockholm.

Villkor

  • Låntagaren måste ha en fast inkomst från arbete eller pension
  • Låntagaren måste inneha en årsinkomst på minst 120 000 kr
  • Låntagaren måste vara minst 18 år

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden