Favoritlån

Bakgrund

Favoritlån är ett företag som förmedlar privatlån till de privatpersoner som vill låna pengar från 5 000 kronor upp till 600 000 kronor. Låntagaren har sedan upp till 15 år på sig att betala tillbaka lånet. Du kan med några enkla steg ansöka om ett lån men du binder dig inte till något i samband med din ansökan. Därefter får du skräddarsydda låneerbjudanden och du behöver inte uppge skälet varför du vill låna pengar. Det finns möjlighet att låna pengar för att samla alla dina smålån under ett och samma lån, eller för att exempelvis renovera din bostad.
Efter att Favoritlån har tagit emot ansökan kommer den matchas med erbjudanden från upp till 15 olika långivare. Varje erbjudande är baserat på din ekonomi och dina förutsättningar. Därefter väljer du vem du vill låna hos och du får ett besked inom kort om du får lånet godkänt eller ej. Vid godkänt lån kommer utbetalningen ske snabbt via banköverföring som är tryggt och säkert. Använder du Bank-ID tar det cirka en dag innan du har pengarna på ditt bankkonto.
Favoritlån marknadsförs och drivs av Axo Finans AB och är ett svensk företag som har sitt huvudkontor i Stockholm. Axo tillhör en av de bästa lånemäklarna i Sverige och har en lång erfarenhet att förmedla lån. Deras fokus ligger på att du som låntagare ska få en kundservice som är snabb, samtidigt som du får ett personligt bemötande.

Vilka erbjudande har Favoritlån?

Du som låntagare kan få ända upp till 15 olika låneerbjudanden hos Favoritlån. Antalet kan variera beroende på hur mycket du vill låna och din finansiella situation.

Fördelar

  • Du jämför flera olika lånerbjudanden och väljer det du tycker är bäst
  • Är en unik matchmaker mellan dig och upp till 15 långivare
  • Pengarna utbetalas snabbt

Nackdelar

  • Kundservicen har stängt på lördagar
  • Du får låna efter dina ekonomiska förutsättningar

Räntor

Räntorna hos Favoritlån är individuella och bestäms efter att det har gjort en kreditupplysning. Räntan kan ligga mellan 2,95 % och upp till 24 %. Du kan fylla i en lånebarometer innan du ansöker som ger dig en uppskattning på vilken räntan och ungefärlig månadskostnad du kommer få. Oavsett vilken ränta du får, så tillkommer det en startavgift på 495 kronor och en aviavgift på 35 kronor per månad.
Ett exempel:
Om du skulle låna 70 000 kronor med en ränta på 5,3 % är det totala lånade beloppet 108 346 kronor. Du betalar då 600 kronor i månaden plus aviavgiften, samt vid första avbetalningen även startavgiften.

Kundservice

Hos Favoritlån är kundservicen väldigt viktig. De försöker besvara dina frågor som du skickar in via ett frågeformulär inom 24 timmar, men oftast redan efter några timmar samma dag. De har öppet måndag till fredag kl. 08.30 – 18.00 och söndagar kl. 10.00 – 14.00.

Sammanfattning

Favoritlån är en lånemäklare som hjälper låntagare att kunna hitta långivare som uppfyller lånebehovet allra bäst. Du som låntagare får en matchning med upp till 15 olika långivare som är skräddarsydda efter ditt lånebehov. Det är lätt och smidigt att fylla i ansökan och görs på några minuter och du får svar inom en kort tid om du får ett lån eller inte. Fördelen är att det är gratis att ansöka om ett lån och framför allt så är det inte bindande. Var noga med att läsa villkoren som följer med.

Villkor

  • Sökande ska vara minst 20 år
  • Ha en månadsinkomst på minst 10 000 kronor
  • Vara fast anställd, ha ett eget företag, vikariat eller vara pensionär
  • Inte ha några skulder eller betalningsanmärkningar hos Kronofogden