Ikano Bank

Denna långivare är inte längre tillgänglig hos oss. Men vi erbjuder en omfattande samling av aktiva långivare för att passa dina finansiella behov. Jämför idag och hitta det bästa lånet för dig.

Översikt

Ikano Bank är för många väldigt välkänd och som marknadsför sig flitigt i olika kanaler. Ikano har funnits sedan 1995 och finns i flera olika land världen över. Intressant är också att Ikano Bank är en del av koncernen Ikano Group som ägs av familjen Kamprad (grundarna till IKEA).

Fördelar

Trygg och stabil bank
Bra kundservice
Erbjuder låneskydd

Nackdelar

Relativt låg popularitet

Villkor

Ikano har en del krav som du måste uppfylla för att kunna bli beviljad ett lån. Du måste bl.a. ha fyllt 18 år, ha en fast inkomst på 125.000 kr om året och inte ha några betalningsanmärkningar eller skuld hos Kronofogden.
Ikano bank erbjuder lån på upp till 350.000 kr, men lånar du över 200.000 kr måste du ha en medlånetagare.
Dessa kraven är helt grundläggande och vettiga för det Ikano erbjuder. Att man dessutom måste ha en medlånetagare efter ett visst belopp, utgör en säkerhet för både dig och långivaren.

Egenskaper och kvalitet

Ikano Bank är en del av det stora Ikano Group som också är ägare till den stora möbeljätten IKEA.
Men trots detta nära släktskap har Ikano Bank ingenting med IKEA att göra, utan är två skilda bolag.

Ikano Bank fokuserar på flera olika områden både för privatpersoner och företag. Deras banktjänster privat omfattar produkter såsom lån, bolån, kreditkort och sparande. Dessa produkter skaffar du enklast via deras hemsida, men vill du ha rådgivning innan du bestämmer dig rekommenderar vi att köpa någon av tjänsterna via telefon.
För företag erbjuder de tjänster som leasing, hyresavtal och factoring.

Ikanos affärsidé baseras mycket på IKEA’s vision om att ge sina kunder ett bra alternativ i vardagen. De menar att de tillsammans med sina kunder vill ta fram lösningar som grundar sig på bra och enkla villkor, som i sin tur kan skapa mervärde för sina kunder. Tjänsterna ihop med varumärket ska kännetecknas som smidiga och pålitliga.

Antalet godkända ansökningar hos denna långivare är ungefär lika höga som mängden ansökningar. D.v.s att detta är en bank med bra villkor och som gärna beviljar lån för dem som uppfyller kraven. Detta är troligen en av anledningarna till varför denna långivare har blivit så populär.

Ikano Bank håller en mycket hög standard gällande sina tjänster, och detta visar sig bl.a. på hemsidan som är mycket användarvänlig och har mycket informativt innehåll. Tjänsterna för privatpersoner resp. företagskunder är tydligt uppdelade och är lätt att navigera inom samtliga områden. Kundservicens kvalitet inger också ett stort förtroende då de finns tillgängliga på telefon, e-post samt genom chatt-funktion, alla dagar i veckan under generösa öppettider.

Räntor

Hos Ikano Bank hittar du förmånliga räntor mellan 3,82% upp till 12,63%. Denna räntesats är lägre än hos många andra banker och långivare och är således också en anledning till Ikanos stigande popularitet.

Räkneexempel

Ponera att du lånar 125 000 kr över 5 år med 5,98 % rörlig ränta. Förutsatt oförändrad ränta och autogirobetalning, blir genomsnittligt månadsbelopp 2 400 kr (inkl. amortering och ränta), totalt återbetalningsbelopp 143 999 kr, antalet avbetalningar 60 st och effektiv ränta 6,15 % (2018-03-21).

Sammanfattning

Ikano Bank är en stor och trygg bank med rötter i IKEA. Banken lanserades 1995 och har sedan dess ökat kraftigt i storlek och popularitet.
Hos Ikano kan du låna upp till 350.000 kr men vid 200.000 kr måste du ha en medsökande. När du lånar pengar här kan du samtidigt skriva under ett låneskydd för extra säkerhet. Detta skyddet täcker dina lånekostnader om du skulle bli sjukskriven eller arbetslös etc.

Ikano Bank erbjuder flera olika sorters tjänster för både privatpersoner och företag. Privat tillhandahåller de privatlån från 10.000 kr upp till 350.000 kr med förmånliga räntor, samt billån och möjligheten att samla lån. Du kan även välja att spara och skaffa kreditkort här. För företag erbjuder dem factoring, leasing och säljfinansiering.

Som låntagare hos Ikano Bank kan du känna dig helt trygg och lugn. Detta är en bank som sätter dig som kund i fokus utifrån dina behov och förutsättningar. En storbank med ett stort hjärta!

Villkor

  • Minst 18 år
  • 125.000 kr i årsinkomst
  • Ej betalningsanmärkningar
  • Medsökande kan krävas

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden