Lån & Spar Bank

Jämför olika långivare och välj mellan aktuella låneerbjudanden här.

Lån & Spar Bank är en lånegivare som är noterad på Köpenhamnsbörsen. Det är en digital bank som erbjuder privatlån till konsumenter och extra förmånliga medlemslån till medlemmar hos deras samarbetspartners.

Detta erbjuder Lån & Spar Bank

Lån & Spar Bank erbjuder sina kunder ett privatlån på belopp mellan 50 000 och 500 000 kr. Har man omfattande planer för att till exempel köpa en ny bil eller renovera sitt hus så är därmed ett lån här ett bra alternativ då de erbjuder höga lånebelopp.

Den återbetalningstid som man kan välja mellan är 2 och 12 år så man har god tid på sig att återbetala det lån man ansöker om.

Villkor för lån hos Lån & Spar Bank

För att kunna ansöka om ett lån så krävs det att man uppfyller deras grundkrav för låntagare. Dessa är enligt följande:

 • Låntagaren måste ha fyllt 18 år och vara myndig.
 • Låntagaren måste vara svensk medborgare och folkbokförd i Sverige.
 • Låntagaren får inte inneha någon betalningsanmärkning-
 • Låntagaren måste ha en tillsvidareanställning och ha en deklarerad årsinkomst om minst 250 000 kr.
 • Om man önskar låna ett belopp över 350 000 kr så krävs det att man har en medlåntagare.

Fördelar

 • Deras räntor är lägre än många konkurrenter.
 • Du får snabbt svar på din låneansökan.
 • Du kan få ett kreditskydd utan extra kostnad i tre månader.
 • De betalar ut lånet inom 1 - 2 bankdagar.
 • Du kan neka lånerbjudanden.

Nackdelar

 • Du måste ha en hög årsinkomst för att kunna ansöka om lån.
 • Om du vill låna över 350 000 kr behöver du en medlåntagare.

Räntor och avgifter

Den nominella årsräntan hos Lån & Spar Bank är rörlig och ligger just nu på 3,25 % till 9,90 %. hur hög ränta man får bestäms individuellt med ens ekonomi som grund.

Ett räkneexempel med exempelränta för ett lån är enligt följande. Om man lånar 200 000 kr så kan man välja att ha en löptid på 10 år. Den rörliga, nominella årsräntan kan då vara på 4,65% och den effektiva räntan på 4,80%. Uppläggningsavgiften för ett lån är på 395 kr, dock så finns det inga andra extra kostnader att betala.

Den totala månadskostnaden blir 2 083 kr på 120 månadsbetalningar. Det totala beloppet att återbetala blir 249 970 kr vilket innebär att lånets kostnad är 49 970 kr. –

Att låna hos Lån & Spar Bank

Att ansöka om ett lån här är mycket enkelt och processen från ansökan till godkänt lån är smidigt. Man fyller i det ansökningsformulär som finns på hemsidan och uppger sina personliga uppgifter och hur mycket man önskar låna. Lån & Spar Bank tar sedan en kreditupplysning från UC och undersöker hur god låntagarens återbetalningsförmåga är för att kunna bestämma vilken ränta som ska kunna erbjudas.

Så snart man mottagit ett positivt besked från Lån & Spar Bank så kan man signera låneerbjudandet med sitt BankID. När detta har gjorts så kommer Lån & Spar Bank direkt att påbörja transaktionen av det lånade beloppet.

Kundtjänst

Lån & Spar Bank erbjuder alla potentiella låntagare att ta kontakt med deras kundtjänst om det skulle uppstå några frågor. De kan även erbjuda hjälp med låneansökan. Kundtjänsten håller öppet alla vardagar mellan kl. 09:00 – 17:00 och nås per telefon eller mejl.

Sammanfattning

Lån & Spar Bank erbjuder höga lånebelopp till sina låntagare vilket är positivt då många letar efter detta. Med ett lån utan borgen eller säkerhet så är man fri att använda de lånade pengarna till vad man helst önskar.

Långivaren tar tyvärr en kreditupplysning från UC vilket många vill undvika, men de erbjuder låga räntor och inga andra extra kostnader än en uppläggningskostnad. Lån & Spar Bank är ett bra alternativ för de som är i behov av ett större lån utan säkerhet. Med långa återbetalningstider kan man sedan återbetala lånet i den takt man har ekonomisk möjlighet till.

Villkor

 • Grundkraven för att få ansöka om ett lån hos Lån & Spar Bank är att man har fyllt 18 år, är svensk medborgare och fast bosatt i Sverige
 • Man måste dessutom ha en deklarerad årsinkomst på minst 250 000 kr för att ansöka om lån hos Lån & Spar Bank. Om man är två personer som söker, kan denna årsinkomst vara den sammanlagda för låntagare och medlåntagare
 • Man kan ej ha några betalningsanmärkningar för att ansöka om ett lån hos Lån & Spar Bank
 • Ett skuldkonto hos Kronofogden godkänns ej
 • Det är ens privata ekonomi som utgör grunden när Lån & Spar Bank beslutar om vilken ränta man kommer att få. Ett beslut tas först efter att en kreditbedömning har utförts

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden