L’EASY

Översikt

L’EASY är för många en välkänd och populär långivare. Som förutom kredit- och långivning hjälper svenska konsumenter med uthyrning av elektronikprodukter. L’EASY erbjuder en enkel lånetjänst, med flera egenskaper som troligen är upphovet till varför denna långivare har blivit så populär.

Fördelar

  • Populär tjänst
  • Godkänner många ansökningar
  • Trygg grund

Nackdelar

  • Jämförelsevis höga kostnader på lån
  • Undermålig information på hemsidan

Villkor

Villkoren som gäller för L’EASY är helt motiverade med tanke på vad tjänsten erbjuder. Då löptiden på lånen är upp till 6 år, och erbjuder lite annorlunda utformade tjänster kräver de, till skillnad från en del andra stora långivare, att du är över 20 år. Du får inte heller ha betalningsanmärkningar och du behöver bli godkänd vid en sedvanlig kreditupplysning via Upplysningscentralen och kan således inte låna utan att en kreditupplysning tas hos UC. Du måste även vara folkbokförd i Sverige för att bli beviljad ett lån.

Egenskaper och kvalitet

L’EASY erbjuder två tjänster. En vanlig lånetjänst, samt en uthyrningstjänst av vitvaror och hemelektronik till ett lågt månadsbelopp. Båda dessa tjänster har visat sig göra stor succé för många svenska konsumenter, eftersom de täcker flera olika sorters behov.

Med denna uthyrningstjänst lånar du alltså produkter direkt och betalar av dem under vald löptid, snarare än att låna pengar för sedan kunna köpa vitvaror och återbetala lånet. Mellanhanden försvinner, och det blir således både en mer smidig och förmånlig lösning för dig som låntagare.
L’EASY utlovar endast kvalitetsprodukter samt snabba leveranser när det passar dig.

Den s.k. vanliga lånetjänsten håller också en mycket god kvalitet, och är dessutom mycket enkel. Här kan du låna från 10.000 kr upp till 50.000 kr med en löptid mellan 1-6 år. L’EASYs lånetjänst har visat på mycket hög popularitet och jämför man med många andra långivare, håller sig L’EASY väldigt högt bland dessa.

Ser man till antalet godkända ansökningar, är L’EASY den långivare som godkänner flest ansökningar av de kreditbolag och banker som erbjuder privatlån. L’EASY har således blivit den bästa långivaren inom flera kategorier på marknaden just nu.

L’EASY är systerföretag till Thorn och är således en mycket trygg och stabil långivare att välja. Många känner till både L’EASY och Thorn och många väljer att ansöka hos någon av dem, just för att de är så välkända. L’EASY erbjuder en service som kanske inte håller den högsta standarden vad gäller bemötandet, men har för övrigt bra öppettider och ger snabba svar. När det kommer till strukturen på hemsidan, kan den från ett användarperspektiv anses aningen bristfällig. Då det inte framgår tydligt i menyvalet vilken tjänst som är vilken.

L’EASY är som tidigare nämnt en väldigt populär långivare bland låntagare och konsumenter. Men det är fortfarande viktigt att vara noga med att läsa genom de villkor som anges innan du ansöker. De har nämligen rätt många tillkommande avgifter som kan göra lånet eller kreditköpet dyrare än planerat.

Räntor

Oavsett vilken tjänst du väljer hos L’EASY , har de en och samma ränta för både lånetjänsten, och uthyrningstjänsten/kreditköp. Räntan sätts individuellt efter att en kreditprövning gjorts, och ligger mellan 7,92% – 21,60%.

Räkneexempel

Låna: Om du lånar 24.000 kr under 82 månader, får du en månadskostnad på 576 kr. Här tillkommer administrationsavgift på 19 kr/mån vid autogiro, annars 39 kr/mån. Det totala lånebeloppet blir då 48 800 kr, baserat på en ränta om 21,60% , effektiv ränta på 26,59% samt en uppläggningsavgift på 595 kr.

Kreditköp: Väljer du ett kreditköp om 10.000 kr med en löptid på 72 månader, får du en månadsbetalning på 286 kr. Även här tillkommer en administrationsavgift på 19 kr/ månad vid autogiro, annars 39 kr/mån. Totalbeloppet för ditt lånebelopp blir då 21 171 kr, baserat på räntan 21,60% (som är en fast ränta), en effektiv ränta på 34,50% samt en uppläggningsavgift på 495 kr och leveransavgift på 799 kr.

Sammanfattning

L’EASY är ett mycket populärt varumärke som inte enbart erbjuder det traditionella lånealternativet. De har dessutom även en uthyrningstjänst eller kreditköp för vitvaror och hemelektronik.
Genom att erbjuda två olika sorters krediter, har L’EASY gått om flera andra långivare och banker både vad gäller antalet godkända ansökningar, där L’EASY leder statistikt sett, men även vad gäller popularitet då vi hela tiden ser en stor ökning och efterfrågan.

L’EASY ingår i en stor koncern som även omfattar D:E:R i Danmark, Thorn i Norge och Thorn i Sverige, vilket också ger L’EASY en enorm trygghet och tyngd. Thorn är i både Sverige och Norge en otroligt framgångsrika långivare.
L’EASY grundades 1985 av dansken Niels Thorborg som så studerade distributionsekonomi. Hans intresse för försäljning och kundbetjäning resulterade i att börja hyra ut tvättmaskiner till privatpersoner, då under namnet VaskRent, som senare skulle bli L’EASY – ett stort expansivt kreditföretag i Norden med fokus på vitvaror och hemlektronik.

Att hyra med L’EASY är för många ett självklart val. Det är ett tryggt och välkänt märke som många känner till, som erbjuder sina kunder mycket trygga lånevillkor och service.

Villkor

  • Minst 20 år
  • Ej betalningsanmärkningar
  • Svensk medborgare