L’EASY

Jämför olika långivare och välj mellan aktuella låneerbjudanden här.

Översikt

L’EASY är för många en välkänd långivare som förutom kredit- och långivning hjälper svenska konsumenter med uthyrning av elektronikprodukter. L’EASY erbjuder en enkel lånetjänst, med flera egenskaper som troligen är upphovet till varför denna långivare har blivit så populär. L’EASY erbjuder mindre privatlån på belopp från 10 000 kronor och upp till 50 000 kronor.

Fördelar

  • Låna till vad du vill
  • Flexibel återbetalning
  • Besked på ansökan direkt

Nackdelar

  • Inga öppettider för kundtjänst
  • Skral information på hemsidan

Villkor

Villkoren som gäller för L’EASY är helt motiverade med tanke på vad tjänsten erbjuder. Då löptiden på lånen är upp till 7 år (84 månader) kräver de, till skillnad från en del andra långivare, att du är över 20 år. Du måste även vara folkbokförd i Sverige och kan inte ha några betalningsanmärkningar. Därtill behöver du bli godkänd vid en sedvanlig kreditupplysning via UC.

Egenskaper och kvalitet

L’EASY erbjuder två tjänster. En vanlig lånetjänst, samt en uthyrningstjänst av vitvaror och hemelektronik till ett lågt månadsbelopp. Båda dessa tjänster har blivit populära bland svenska konsumenter, eftersom de täcker flera behov.

Med uthyrningstjänsten lånar du alltså produkter direkt och betalar av dem under vald löptid, snarare än att låna pengar för sedan kunna köpa vitvaror och återbetala lånet. Mellanhanden försvinner och det blir således en mer smidig och förmånlig lösning för dig som låntagare. L’EASY utlovar endast kvalitetsprodukter samt snabba leveranser när det passar dig.

Den vanliga lånetjänsten håller också god kvalitet och är mycket enkel. Här kan du låna från 10 000 till 50 000 kr med en löptid mellan 1-7 år. Du bestämmer själv hur mycket du vill betala varje månad, beroende på avtalslängd och belopp.

L’EASY är ett systerföretag till Thorn och är således en trygg och stabil långivare. L’EASY erbjuder en enkel lösning för den som vill teckna ett mindre privatlån. Det som dock är på minussidan är att det inte finns några uttalade öppettider för kundtjänsten och att informationen på hemsidan är att betrakta som ”tunn”. Det här är helt enkelt en avskalad lånetjänst.

Räntor

Räntan sätts individuellt efter att en kreditprövning gjorts och ligger mellan 9,84% och 21,6%. Det tillkommer även en uppläggningsavgift på 595 kr, samt en administrationsavgift. Denna är på 19 kr/månaden för autogiro och annars 39 kr.

Den lägsta effektiva räntan är 11,52% och högsta effektiva räntan är 29,99%.

Räkneexempel

Om du lånar 24 000 kr i 82 månader kan du få en fast ränta på 21,60%. Därutöver tillkommer en uppläggningsavgift på 595 kr och en administrationsavgift på 19 kr/mån vid autogiro, annars 39 kr/mån. Det ger en effektiv ränta på 26,59%. Kostnaden per månad blir 576 kr (82 betalningar) och totalt att återbetala är 48 800 kr. Det resulterar i en lånekostnad på 24 800 kr.

Sammanfattning

L’EASY är ett mycket populärt varumärke som inte enbart erbjuder lån, utan även har en uthyrningstjänst / kreditköp för vitvaror och hemelektronik. Här lånar du upp till 50 000 kr utan säkerhet och bestämmer själv vad pengarna ska användas till. Du får snabbt besked på ansökan och kan styra hur mycket du vill betala varje månad, beroende på belopp och löptid.

L’EASY ingår i en stor koncern som även omfattar D:E:R i Danmark, Thorn i Norge och Thorn i Sverige, vilket också ger L’EASY en stor trygghet. L’EASY grundades 1985 av Niels Thorborg som började hyra ut tvättmaskiner till privatpersoner, då under namnet VaskRent, som senare skulle bli L’EASY – ett stort kreditföretag i Norden med fokus på vitvaror och hemelektronik.

Villkor

  • Minst 20 år
  • Ej betalningsanmärkningar
  • Svensk medborgare

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden