Letalån

Jämför olika långivare och välj mellan aktuella låneerbjudanden här.

LetaLån är en låneförmedlare som samarbetar med hela 25 stycken olika långivare. Därmed kan alla som ansöker om ett lån hos LetaLån få inte mindre än tjugofem olika erbjudanden från alla dessa samarbetspartners.

LetaLån har en mängd stora, välkända samarbetspartners, bland annat SEB, Swedbank, Santander, Forex, ICA Banken och Coop MedMera Bank.

Den minsta summan man kan ansöka om är ett lån på 10 000 kr och den högsta lånesumman som LetaLån erbjuder är på hela 600 000 kr. Löptiden varierar mellan 1 och 15 år. Om man skulle ha en eller flera betalningsanmärkningar sedan tidigare så är det bra att veta att detta inte är något problem för LetaLån. Dock kan betalningsanmärkningar medföra at man måste uppvisa extra god återbetalningsförmåga och det kan även leda till att man får en högre ränta.

Grundkrav hos LetaLån

För att få ansöka om ett lån hos LetaLån så måste man uppfylla de krav som ställs på låntagare. De grundkrav som ställs beror på vilken summa pengar man vill låna. Om man ansöker om ett lån på över 30 000 kr så måste man:

 • Vara minst 18 år fyllda.
 • Vara folkbokförd i Sverige och vara svensk medborgare.
 • Ha en fast inkomst från antingen ett arbete eller pension.
 • Ha en årsinkomst på minst 110 000 kr.
 • Man måste ha varit skuldfri från Kronofogden under i 6 månader.

Vill man låna under 30 000 kr så krävs en inkomst på 100 000 kr från ett arbete eller pension som ej behöver vara fast.

Såhär ansöker man om lån hos LetaLån

Att ansöka om ett lån hos LetaLån är en mycket enkel procedur. Man ansöker genom att fylla i det ansökningsformulär som finns på LetaLåns hemsida. Det som ska fyllas i är ens personliga uppgifter och hur mycket man önskar att låna. LetaLån lovar ett snabbt svar på alla ansökningar och ett preliminärt besked kommer redan inom en minut.

Låneerbjudanden kommer sedan löpande så snart alla LetaLåns samarbetspartners har undersökt inkommen ansökan. LetaLån rekommenderar att man väntar 24 timmar innan man fattar ett slutgiltigt beslut så att man ska hinna ta emot så många låneerbjudanden som möjligt. LetaLån tar en kreditupplysning från UC.

Beroende på vilken bank man väljer att låna hos och beroende på vilken bank man själv har så kommer det lånade beloppet in på ens konto inom 1-3 bankdagar.

Fördelar

 • Låna upp till 600 000 kr.
 • Du kan ansöka om lån även om du är provanställd/vikariat.
 • Accepterar betalningsanmärkningar.

Nackdelar

 • Du måste vara folkbokförd och skriven i Sverige.
 • Skuldfri från kronofogden i minst 6 månader för lån över 30 000 kr.
 • Det krävs en årsinkomst på minst 100 000 kr.

Räntor och räkneexempel hos LetaLån

Den effektiva räntan hos de samarbetspartners som LetaLån har brukar ligga på mellan 2,95 – 29,95%

Nedan är ett representativt exempel på en lånekostnad från långivaren:

Belopp: 100 000 kr

Löptid: 10 år

Nominell ränta: 7,45%

Startavgift: 0 kr

Aviseringsavgift: 0 kr

Effektiv ränta: 7,71%

Månadskostnad: 1 198 kr (120 avb.)

Att återbetala: 143 760 kr

Total lånekostnad: 43 760 kr

All ränta är rörlig och bestäms utav LetaLåns samarbetspartners beroende på hur god ekonomi låntagaren har. Ju bättre ekonomi man har som låntagare ju lägre blir räntan.

Kundservice med flexibla öppettider

LetaLån har en kundtjänst bestående av mycket duktiga och erfarna medarbetare som kan allt om lån. Om man behöver ha svar på några frågor eller hjälp med att fylla i sin ansökan så är man välkommen att kontakta deras kundtjänst.

LetaLåns kundtjänst kan nås på såväl telefon som på mejl. Och håller öppet måndag till torsdag kl. 08:00 – 20:00, fredag kl. 09:00 – 17:00, och lördag och söndag kl. 10:00 – 14:00. LetaLån har även en FAQ med svar på de vanligast förekommande frågorna.

Villkor

 • Man måste ha fyllt 18 år och vara myndig för att ansöka om ett lån hos Leta Lån
 • För att ansöka om ett lån genom Letalån så måste man vara svensk medborgare och uppge sitt svenska personnummer vid ansökan
 • Man måste dessutom vara folkbokförd i Sverige och ha en fast adress
 • Det krävs ett svensk bankkonto dit man kan få sitt godkända lån överfört.
 • Man måste ha en deklarerad årsinkomst om minst 100 000 kr om man ska ansöka om ett lån på upp till 30 000 kr. Från 30 000 kr och upp till 500 000 kr måste man ha en årsinkomst om minst 110 000 kr.
 • Man måste ha en fast inkomst från antingen ett arbete eller en pension.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden