Likvidum

Denna långivare är inte längre tillgänglig hos oss. Men vi erbjuder en omfattande samling av aktiva långivare för att passa dina finansiella behov. Jämför idag och hitta det bästa lånet för dig.

Översikt

Likvidum har sedan starten 2013 hjälpt över 100 000 privatpersoner hitta lån till bästa möjliga lånevillkor. På hemsidan kan du både ansöka om att teckna ett nytt privatlån eller samla och omförhandla befintliga lån och krediter till en lägre månadskostnad. Kunniga rådgivare och en säker hemsida gör att du kan känna dig trygg med din låneansökan.

Fördelar

 • Betyget "Utmärkt" hos Trustpilot
 • Erbjuder lån till pensionärer
 • Rådgivare som hjälper med samlingslån
 • Kostnadsfri jämförelsetjänst

Nackdelar

 • Betalningsanmärkningar inom 6 månader accepteras ej
 • Kundservice endast tillgänglig på vardagar

Villkor

För att få ansöka om lån hos Likvidum är grundkraven att du är över 18 år och att du har varit folkbokförd i Sverige sedan ett år tillbaka. Du behöver också ha minst 10 000 kronor i månadsinkomst, vara skuldfri hos Kronofogden sedan ett halvår tillbaka och om du har betalningsanmärkningar får det inte finnas mer än 1 och den får inte vara yngre än 6 månader.

Egenskaper och kvalitet

Oavsett om du är pensionär, bosatt utomlands, föräldraledig eller har en provanställning kan du ansöka om lån hos Likvidum – under förutsättningen att du uppfyller villkoren ovan. Processen för att ansöka är enkel och pedagogiskt uppdelad i två steg. Först fyller du i hur mycket du vill låna och om det rör sig om ett samlingslån, följt av önskad löptid och personuppgifter. I nästa steg uppger du bland annat civilstånd, sysselsättning och om du vill ha en medsökande på lånet.

Till sist signerar du med BankID och din ansökan skickas iväg. En kreditupplysning görs därefter via UC för att avgöra din betalningsförmåga. Inom 24 timmar återkommer Likvidum med svar och du kan se alla låneerbjudanden. När du jämfört alla låneerbjudanden väljer du den med mest attraktiva villkor. Ett bra och nära samarbete med kreditgivarna gör att många av dem kan betala ut lånebeloppet direkt. Hur snabbt du får dina pengar beror dock på valet av långivare.

Likvidum har en aktiv licens hos Finansinspektionen och deras tjänst i form av jämförelse och rådgivning är 100 % kostnadsfri. Frågor besvaras av kundservice som du når per telefon eller mejl alla vardagar. I dagsläget finns dock ingen kundtjänst på helger. På hemsidan hittar du även en detaljerad del för frågor och svar där du kan få mycket information.

Ränta och avgifter

Den effektiva räntan varierar mellan 2,99 % och 29,27 %. Slutgiltig ränta sätts dock individuellt. I de låneerbjudanden du får från långivare specificeras ränta, eventuella avi- eller uppläggningskostnader och när du har pengarna på kontot.

Ränteexempel

Ett räkneexempel från hemsidan visar hur belopp, räntor och kostnader fördelar sig. Med ett lånebelopp på 200 000 kr och en löptid på 9 år, samt 0 kr i avi- och uppläggningsavgifter blir den effektiva räntan 5,43 %. Den totala summan du får betala för lånet blir då 251 911 kr och månadskostnaden 2 333 kr. Månadskostnaden är fördelad på 108 månader.

Sammanfattning

Likvidum AB har bedrivit verksamhet sedan 2013 och har sedan dess hjälpt många privatpersoner jämföra långivare. Risken är att du som låntagare betalar mer än du behöver för ditt lån. Likvidums mål är därför att hjälpa dig sänka din kostnad. Du kan också välja att ansöka om ett nytt lån. I båda fallen har du inom 24 timmar låneerbjudanden från flera noga utvalda banker och långivare som du kan välja mellan. Med ett utmärkt kundbetyg på Trustpilot visar Likvidum att du kan ta dem på orden när de säger att du kan känna dig trygg med dem och att de säkerställer att du får bästa möjliga lånevillkor.

Villkor

 • 18 år eller äldre för att ansöka
 • Folkbokförd i Sverige minst ett år
 • Månadsinkomst på minst 10 000 kr
 • Inga betalningsanmärkningar inom 6 månader
 • Ingen skuld hos Kronofogden senaste 6 månader

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden