Marginalen Bank

Denna långivare är inte längre tillgänglig hos oss. Men vi erbjuder en omfattande samling av aktiva långivare för att passa dina finansiella behov. Jämför idag och hitta det bästa lånet för dig.

Översikt

Marginalen är en stor bank med en kundstam om ca 200.000 svenska kunder. De erbjuder flera olika sorters lånettjänster, där även du med betalningsanmärkningar kan bli beviljad lån. Hos Marginalen Bank kan du ansöka om lån upp till 350.000 kr i upp till 12 år.

Fördelar

  • Kundtjänst dygnet runt
  • Trygg och stabil långivare
  • Informativ hemsida

Nackdelar

  • Jämförelsevis låg popularitet
  • Historia av få godkända ansökningar

Villkor

För att vara en långivare som erbjuder privatlån med ett så högt tak som 350.000 kr, anser vi att villkoren är relativt få. För att kunna ansöka om lån hos Marginalen Bank behöver du ha fyllt 20 år,
Ha en fast årsinkomst om minst 150.000 kr om året samt inte ha några skulder hos Kronofogden.
Däremot kan de godkänna en låneansökan trots betalningsanmärkningar, men då gäller ett annat slags lån ”Omstartslånet” som kräver att du har en årsinkomst om 200.000 kr (är ni två som ansöker måste ni sammanlagt ha en inkomst om 350.000 kr per år).

Egenskaper och kvalitet

Marginalen bank är en trygg och stabil bank som ursprungligen funnits på markanden sedan 1979, och ägs av Marginalen AB. De har således en mycket gedigen bakgrund och kompetens inom finansbranschen.

Tjänsterna som denna långivare erbjuder är en rad olika omfattande tjänster. Här kan du få hjälp med ditt sparande, försäkringar, kreditkort, privatlån och mycket annat. Marginalen banks vision är att kunna skapa ett ekonomiskt försprång för människor som värdesätter siffror lika mycket som ideer och framtid.

Ser man till antalet godkända ansökningar, har Marginalen bank haft en historia av relativt låg ansökningsfrekvens. Men sedan de införde den lånetjäsnt som de kallas för ”Omstartslånet” har man kunnat se en stor ökning på antalet ansökningar samt antalet beviljade lån. Att kunna erbjuda sina kunder lån trots betalningsanmärkningar, visar både på engagemang och respekt vilket många långivare har vunnit på i form av ökad popularitet.

Marginalen Bank har trots tidigare impopularitet, en otroligt bra grund att stå på samt goda reurser som man inte kan blunda för. Detta är ett bolag som har över 15 miljarder kronor i tillgångar och utgör vinst på ca 30 mljoner kronor. Denna sortens siffror visar tydligt på kvalitet och tillväxt och bör vara en av de banker som ligger högt i popularitet, särskilt sedan deras nya lånetjänst.

Även Marginalen banks service finns det inget att anmärka på, då de erbjuder kundtjänst både under vardagar och helger.

Räntor

Marginalen banks privatlån erbjuder en årsränta mellan 3,50% – 18,95% samt en rörlig ränta som sätts individuellt.
Omstartslånet, som du kan ansöka om ifall du har betalningsanmärkningar sedan tidigare, utgår från en annan modell. Räntan är fast , men sätts individuellt beroende på din ekonomiska situation, från 4,30%.

Räkneexempel

Privatlån: Vid ett lån om 100 000 kr med rörlig årsränta på 6,20%, 5 års återbetalningstid, uppläggnings- och aviavgifter på sammanlagt 260 kr. Det totala återbetalningsbeloppet blir således 118 235 kr, en månadskostnad på 1962 kr.

Sammanfattning

Marginalen bank erbjuder trygga tjänster, oberoende om du behöver låna pengar, skaffa kreditkort, försäkringar etc. Denna långivare har en otrolig bredd och besitter mycket kompetens inom finansbranschen.

Hemsidan är tydlig och har en mycket bra strukturerad meny där du kan välja vilken tjänst du vill veta mer om. Här hittar du mycket informativt innehåll samt en lista över de vanligaste frågorna med svar.

Förutom tjänster för privatpersoner, erbjuder Marginalen Bank tjänster även för företag, där du bl.a. kan köpa olika sorters finansieringslösningar som t.ex, inkasso, administration, factoring etc.
Här kan du även få personlig service, vardagar mellan 08.30 – 17.00.

Kundtjänsten för privatpersoner finns tillgänglig vardagar mellan 08-20 samt helger 09-17. Även här erbjuds personlig service med snabba svar och vägledning. En av de bästa kundtjänsterna enlig oss på lånapengar.com får du här, med helt klart imponerande service.

Då lånetjänsterna är uppdelade i privatlån, samt det s.k. Omstartslånet som ger dig möjlighet att låna trots betalningsanmärkningar, nedan följer förtydligande information om några av de krav som gäller för Omstartslånet.

Omstartslånet

Detta lån är till för dig som har svårt att bli beviljad vanliga lån p.g.a exempelvis betalningsanmärkningar. All ränta och villkoren sätts utifrån din ekonomiska och personliga situation men för att kunna ansöka och bli beviljad om Omstartslånet, måste du ha en säkerhet i form av en bostad som antingen äger eller ska köpa. Du har även en bindningstid på 1-3 år från det att du tecknar låneavtalet, du måste låna från 100.000 kr – men du har upp till 50 år att betala tillbaka lånet. Under din bindningstid har lånet ett räntepåslag på totalt 3%. Vill du låna till bostad måste du ha en kontantinsats på minst 15% av köpesumman och bostaden ska förmedlas av en registrerad fastighetsmäklare.

Villkor

  • Minst 20 år
  • 150 000 kr i årsinkomst
  • Ej betalningsanmärkningar

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden