Matchbanker

Jämför olika långivare och välj mellan aktuella låneerbjudanden här.

Matchbanker är en ny låneförmedlare på den svenska finansmarknaden som har rötter i Danmark. Deras mål är att göra det möjligt för de som vanligtvis faller utanför storbankernas lånekriterier att ta lån. Det gör de genom att se till hela spektrumet av långivare. Flera av dessa aktörer erbjuder även lån till de med betalningsanmärkningar, så länge de är äldre än ett halvår.

Översikt

Matchbanker har som syfte att skapa en rättvis lånemarknad, där alla får vara delaktiga. De förmedlar lån från en rad olika långivare, vilket gör att du kan välja det för dig mest fördelaktiga lånet då du i regel kommer erbjudas lån från flera aktörer.

Fördelar

  • Bra överblick över marknadens lån
  • Möjlighet till lån utan UC
  • Svar på ansökan direkt den är gjord
  • Möjlighet till lån med betalningsanmärkningar

Nackdelar

  • Endast kontakt med kundservice via mail

Villkor

För att få låna hos Matchbanker måste du vara myndig. Vissa lån har en högre åldersgräns än så, men det grundläggande kravet för att göra en ansökan är 18 års ålder. Du måste också vara bosatt i Sverige, samt ha ett svenskt bankkonto som lånet kan betalas ut till. Aktiv skuld hos Kronofogden accepteras inte och betalningsanmärkningar ska vara äldre än 6 månader.

Egenskaper och kvalitet

Att ansöka om lån hos Matchbanker är väldigt smidigt då du får svar på din ansökan direkt när du skickat in den. Här finns dessutom möjlighet att ansöka om lån utan UC, vilket innebär att din ansökan inte kommer påverka ditt kreditbetyg hos UC. Matchbanker har en kundservice som nås via mail där ett kunnigt team snabbt hjälper dig med dina frågor.

Utbetalningstiderna kommer att variera eftersom det beror på vilken långivare du valt att lägga ditt lån hos. Majoriteten av alla långivare kommer att betala ut ditt lån så fort avtalet blivit signerat, men därefter beror det på vilken bank du har och om långivaren samarbetar med den. En del utbetalningar tar bara några minuter och andra kan ta upp till ett par bankdagar.

Ränta och avgifter

Räntan på lånet varierar och sätts utifrån just dina förutsättningar. Som lägst kan du få en ränta på 2.95% och som högst på 47.64%. Det tillkommer också en uppläggningsavgift på 595 kronor och en aviavgiften varje månad på 19 kronor.

Ränteexempel

Om du lånar 20 000 kr i 5 år med en uppläggningsavgift 595 kr och administrationsavgift på 19 kr / mån kan du få en effektiv årsränta på 27.59%. Totalt att återbetala blir då 35 202 kr. Lånet kostar dig då 15 202 kronor, med en låg månadskostnad.

Sammanfattning

Matchbanker är en låneförmedlare som har som mål att skapa en mer rättvis lånemarknad – där alla ska kunna ha möjlighet att låna pengar. En stor fördel är att de erbjuder lån utan UC, vilket gör att ditt kreditbetyg inte påverkas av en låneansökan. Det är också bra att du får svar på din ansökan så fort du skickat in den, så du slipper gå och vänta på svar.

Villkor

  • Minst 18 år fyllda
  • Bosatt i Sverige
  • Ingen aktiv skuld hos Kronofogden
  • Betalningsanmärkningar äldre än 6 mån

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden