Moank

Jämför olika långivare och välj mellan aktuella låneerbjudanden här.

Översikt

Moank är en långivare som lanserades år 2015. Kreditgivaren är Moank AB och här finner du ett tryggt alternativ för dig som privatperson. Du kan låna upp till 600 000 kr och med en lång löptid ha gott om tid på dig att återbetala lånet.

Moank har något strikta krav på sina långivare med är generösa med att erbjuda lån. Här har du alltså stor möjlighet att få ett lån godkänt.

Fördelar

 • Låna upp till 250 000 kr
 • Snabba besked
 • Förmånliga räntor
 • Kundservice 5 dagar/vecka

Nackdelar

 • Tar kreditupplysning från UC
 • Hög åldersgräns
 • Max 2 betalningsanmärkningar

Egenskaper och kvalitet

Moank har erbjudit svenska privatpersoner ett lån utan säkerhet ända sedan 2015. Med stor erfarenhet och tillstånd från Finansinspektionen att bedriva låneverksamhet har denna kreditgivare mycket att erbjuda dig. Här kan du känna dig trygg och dessutom har Moank konkurrenskraftiga räntor vilket resulterar i bra låneerbjudanden.

Hos Moank kan du ansöka om ett lån på mellan 25 000 kr och 600 000 kr. Du behöver inte uppge någon säkerhet utan kan använda ditt lån till valfritt föremål. Oavsett om du vill använda ditt lån till att resa, samla ihop småkrediter eller renovera en bostad så kan du göra detta med ett lån från Moank.

Den löptid du kan ansöka om att få är på mellan 1 och 12 år. Om du vill stärka dina chanser att få ett lån tillåter Moank att du ansöker tillsammans med en medsökande.

Moank erbjuder dig som privatperson god service när du ansöker om ett lån. Så snart din ansökan kommit in till långivaren går de igenom denna. En kreditupplysning tas från UC för att se att din betalningsförmåga för lånet är god. Med hjälp av Instantor samlas även en transaktionshistorik för dina bankkonton in. På vardagar då Moanks handläggare arbetar går det snabbt att få ett låneerbjudande utskickat.

Du använder dig av ditt mobila BankID för att signera din ansökan och ditt låneerbjudande. På så sätt kan du snabbt identifiera dig själv online och låneansökningsprocessen kan gå snabbt och smidigt.

Hur lång tid det tar innan du får tillgång till ditt lånade belopp beror på vilken bank du använder dig av Moank är dock duktiga på att snabbt ordna med en utbetalning så snart ditt signerade låneerbjudande har kommit in till deras kontor.

Räntor

Den effektiva räntan hos Moank är rörlig och bestäms individuellt med din kreditupplysning som grund. Den ränta du kan erbjudas ligger på mellan 3,75 – 16,95 %. Ju bättre ekonomi du har desto bättre ränta kan du erbjudas.

Förutom ränta tillkommer det även en uppläggningsavgift för lånet på 395 kr. Någon aviavgift använder Moank sig inte av så inga extra avgifter tillkommer.

Moank har lång erfarenhet av att dela ut lån och här kan du känna att du får en god hjälp att få ett förmånligt lån med en bra ränta. Om du vill diskutera din låneansökan kan du kontakta Moanks kundservice. Den håller öppet under veckans alla vardagar mellan kl. 9 – 17. Du kan enkelt få hjälp via både telefon och mejl.

Ränteexempel

Nedan är ett representativt exempel på en lånekostnad från långivaren:

Belopp: 100 000 kr

Löptid: 10 år

Nominell ränta: 6,5 %

Uppläggningsavgift: 395 kr

Aviavgift: 0 kr

Effektiv ränta: 6,79 %

Månadskostnad: 1 140 kr

Totalt belopp: 136 790 kr

Lånekostnad: 36 790 kr

Sammanfattning

Moank erbjuder dig som privatperson ett lån utan säkerhet på upp till 250 000 kr. Dessutom har du en lång löptid så du kan känna dig säker på att du har gått om tid på dig att återbetala lånet med en låg månadskostnad.

Moank använder sig av UC för att utföra en kreditupplysning för att säkerställa att du kan återbetala lånet. Innan dess måste du dock skicka in din låneansökan, vilket du gör med hjälp av ditt mobila BankID. Att låna hos Moank är smidigt och du får snabba svar.

Villkor

 • Ha fyllt 20 år
 • Ha en årsinkomst om minst 150 000 kr
 • Ej ha något skuldkonto hos Kronofogden
 • Vara folkbokförd i Sverige
 • Maximalt 2 betalningsanmärkningar