Modus Finans

Jämför olika långivare och välj mellan aktuella låneerbjudanden här.

Modus Finans har tyvärr stängt. Vi hänvisar till Paymark Finans. Klicka här för att läsa mer

Modus Finans erbjuder lån på upp till 50 000 kronor till privatpersoner. Modus Finans har funnits länge på lånemarknaden och ägs utav Thorn Svenska AB.

Modus Finans tjänster

Modus Finans erbjuder lån till privatpersoner. De belopp man kan låna är som minst 10 000 kronor och som mest 50 000 kronor. Den löptid som Modus Finans erbjuder sina låntagare är på mellan 12 månader och 72 månader.

Fördelar

  • Hos Modus Finans kan man få två stycken betalningsfria månader varje år. Detta är perfekt om man önskar en lättnad i sin ekonomi under året.
  • Modus Finans kräver ingen säkerhet eller borgen för det lån som de erbjuder.

Nackdelar

  • Den minsta summan man kan låna hos Modus Finans är 10 000 kronor. Därmed passar inte detta lån för personer som önskar låna mindre belopp.
  • Man kan ej låna av Modus Finans om man har en betalningsanmärkning.

Såhär ansöker man om lån hos Modus Finans

Att fylla i en ansökan om ett lån hos Modus Finans tar endast några minuter. I ansökan får man specificera vad man önskar låna och till vilken löptid. Man får sedan identifiera sig med hjälp av sitt BankID. Under Modus Finans kundtjänsts öppettider så behandlas alla ansökningar inom en timme. Ett svar kommer så snart en kreditupplysning har utförts.

Modus Finans tar sina kreditupplysningar från UC. De godkänner inte att deras låntagare har några betalningsanmärkningar sedan tidigare, oavsett hur gamla de är.

Räntor och avgifter

Den ränta som man får av Modus Finans när man ansöker om ett lån bestäms individuellt. Först efter att en kreditupplysning har tagits så kan de avgöra vilken ränta de vill erbjuda. Räntan hos Modus Finans ligger på 9,84 % till 21,60 %.

De extra avgifter som tas ut är en uppläggningsavgift om 595 kronor och en administrationsavgift. Om man har autogiro så blir avgiften 19 kronor per månad, annars blir den 39 kronor per månad.

Räkneexempel

Hos Modus Finans kan man låna 20 000 kronor och få en återbetalningstid på 72 månader. Man får då en fast ränta om 21,60 % och en effektiv ränta om 26,88 %. En uppläggningsavgift om 595 kronor och en aviavgift om 19 kronor tillkommer.

Totalt måste man återbetala 38 707 kronor vilket ger en månadsavgift om 627 kronor i 72 månader.

Utbetalning

När man ansöker om ett lån hos Modus Finans så blir ens låneansökan godkänd under kundservicens öppettider. Så snart en ansökan har blivit godkänd så sänds ett låneerbjudande ut till låntagarens mejladress. Man signerar låneerbjudandet med hjälp av sitt BankID.

Om man godkänner ett låneerbjudande under förmiddagen så får man tillgång till pengarna redan samma dag. I annat fall så kommer pengarna in på ens bankkonto under den följande bankdagen.

Kundservice

Modus Finans kundtjänst finns tillgängliga alla vardagar för att hjälpa till med låneansökningar och för att svara på frågor.

Modus Finans medarbetare arbetar måndag till fredag mellan kl. 08:00 och 18:00. Man kan enkelt kontakta dem via telefon eller mejl.

Sammanfattning

Modus Finans är ett låneinstitut som erbjuder sina låntagare ett lån med enkla lånekrav som de allra flesta kan uppfylla. En negativ aspekt med att låna hos Modus Finans är att de tar sin kreditupplysning från UC vilket kan försämra låntagarens kreditvärdighet. De erbjuder dock höga lånebelopp och en kundservice som håller öppet under veckans alla vardagar.

Villkor

  • För att låna hos Modus Finans måste man ha fyllt 20 år.
  • Man måste uppfylla Modus Finans inkomstkrav, vilket bestäms individuellt.
  • Låntagaren måste vara svensk medborgare och folkbokförd i Sverige.
  • Låntagaren måste ha ett BankID.
  • Modus Finans accepterar ej att låntagaren har en betalningsanmärkning.
  • Ett skuldkonto hos Kronofogden accepteras ej.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden