MoneyGo

Denna långivare är inte längre tillgänglig hos oss. Men vi erbjuder en omfattande samling av aktiva långivare för att passa dina finansiella behov. Jämför idag och hitta det bästa lånet för dig.

Hos MoneyGo kan privatpersoner ansöka om lån på upp till 200 000 kr utan att de behöver redovisa vad pengarna ska användas till.

MoneyGo grundades redan år 2010 och är ett i grunden svenskt finansbolag som erbjuder lånetjänster till privatpersoner. MoneyGo står under tillsyn av Finansinspektionen.

MoneyGos erbjudande

Hos MoneyGo kan man ansöka om ett privatlån på mellan 5 000 kr och 200 000 kr.

Löptiden hos MoneyGo är som längst 15 år vilket innebär att man har god tid på sig att återbetala den summa man lånar. Om man väljer att låna 30 000 kr eller mindre så har man en maximal löptid om 3 år.

Fördelar med MoneyGo

 • Man kan låna höga belopp utan krav på säkerhet
 • Ingen uppläggningsavgift om man lånar under 30 000 kr
 • Långivaren har mångårig erfarenhet

Nackdelar med MoneyGo

 • Det är höga förseningsavgifter
 • MoneyGo använder UC för kreditupplysningar
 • Stort räntespann

Såhär ansöker man om lån hos MoneyGo

Att låna hos MoneyGo är enkelt. MoneyGo har ett digital ansökningsformulär på sin hemsida som alla låneintresserade kan fylla i. Man får då specificera hur mycket man önskar låna och sina personliga detaljer och signerar ansökan med sitt BankID. Det är alltid gratis att skicka in en ansökan till MoneyGo.

När en låneansökan ankommer till MoneyGo så utför deras medarbetare en kreditupplysning. kreditupplysningen kommer från UC och användas i syfte att undersöka hur god återbetalningsförmåga låntagaren har. Ju bättre förmåga att återbetala lånet ju lägre ränta erbjuds man.

Ett låneerbjudande kommer sedan att bli skickat till låntagarens mejl. Detta måste accepteras med hjälp av låntagarens BankID.

Man kan inte skicka in en låneansökan till MoneyGo om man har en betalningsanmärkning registrerad. Man får heller inte ha något skuldkonto eller en pågående tvist hos Kronofogden.

Räntor och avgifter

Hos MoneyGo kan man få en nominell årsränta på mellan 5,8 % – 19,8%. All ränta beräknas individuellt och det som ligger till grund för viken ränta man erbjuds är ens personliga ekonomi och den förmåga man anses ha att återbetala lånet i tid.

Om man lånar under 30 000 kr så tillkommer det ingen uppläggningsavgift. För lån över 30 000 kr så är avgiften 475 kr som en engångssumma. En administrativ avgift på mellan 20 – 30 kr per månad tillkommer till lånets totalbelopp.

Räkneexempel med exempelränta

MoneyGo erbjuder sina låntagare att låna 120 000 kr med en löptid på 10 år. Till lånebeloppet tillkommer en uppläggningsavgift om 475 kr och en administrativ avgift om 20 kr varje månad. Det innebär att en effektiv ränta blir 9,38 %.

Totalt ska ett belopp på 182 520 kr återbetalas på 120 återbetalningar. Det ger ett månadsbelopp på 1 521 kr. Den totala kostnaden för lånet blir därmed 62 520 kr.

Kundservice

MoneyGo har en utmärkt kundtjänst om man är i behov av hjälp. Ingen fråga är för liten eller för stor för att få svar på. MoneyGos medarbetare kan även hjälpa till om det uppstått något problem med en låneansökan.

MoneyGo håller öppet under veckans alla vardagar och man kan kontakta de på såväl mejl som per telefon.

Öppettiderna för kundtjänsten är måndag till fredag kl. 10:00 – 17:00 med lunchstängt mellan kl. 12:00 – 13:00.

Sammanfattning

MoneyGo är en bra långivare om man vill ansöka om ett högre lånebelopp utan säkerhet. Med en erfaren kundservice och lång tid på lånemarknaden så känns MoneyGo som ett tryggt och säkert alternativ för låntagare.

Villkor

 • Låntagaren måste vara myndig och ha fyllt 18 år.
 • Låntagaren måste vara svensk medborgare och folkbokförd i Sverige.
 • Låntagaren måste ha en årlig taxerad inkomst om minst 115 000 kr.
 • Låntagaren får inte ha någon betalningsanmärkning.
 • Låntagaren får inte ha något skuldkonto eller pågående tvist hos kronofogden.
 • Låntagaren måste ha ett svenskt mobilnummer och en mejladress.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden