MyLoan

Jämför olika långivare och välj mellan aktuella låneerbjudanden här.

Översikt

My Loan är ett väldigt litet men ett mycket framgångsrikt bolag som trots sin storlek har ökat i popularitet hos låntagare. Trots att Myloan inte är lika känt som många av de andra lite större aktörerna på marknaden, har de visat på en stark tillväxt under den senaste tiden, och den siffran fortsätter att stiga.

Fördelar

  • Erbjuder trygghetsförsäkring
  • Snabbt svar på ansökan
  • Informativ hemsida

Nackdelar

  • Historia av få godkända ansökningar
  • Dåliga öppettider

Villkor

MyLoan har bra och genereösa villkor som är snarlika många andra långivare och låneförmedlares villkor. Däremot godtar Myloan inte tidigare betalningsanmärkningar och är väldigt strikta med detta. Du måste även vara 18 år gammal samt ha en inkomst om 10.000 kr per månad.
Dessa kraven är helt normala och sticker inte ut på något sätt.

Egenskaper och kvalitet

MyLoan ägs av Insplanet Försäkringsförmedling och har på så sätt en trygg och stabil grund att stå på, då detta bolaget har visat på stark tillväxt och stadiga siffror i flera år. Vi anser därför att MyLoan är en säker låneförmedlare att ansöka om lån genom.
På hemsidan hittar du all information som du kan tänkas efterfråga. En väldigt bra strukturerad och användarvänlig hemsida, vars syfte är att avlasta kundtjänst med tanke på all praktisk information som finns tillgänglig där. MyLoans kundservice per telefon har dessvärre fått en del kritik och anses inte hålla samma klass som hos många andra låneförmedlare. De har endast öppet vardagar, förvisso då med långa öppettider mellan 8 – 17, men stänger tidigare på fredagar – då redan kl 16. Vi på lånapengar.com anser inte att detta är de mest optimala tiderna, men kanske inte heller värda att kritisera, även om längre öppettider samt också öppet under helger hade varit önskvärt. Dock vinner dem mycket på att deras moderna och välgjorda sida svarar på de flesta av de vanligaste frågorna.

Antalet godkända ansökningar hos MyLoan har tidigare haft en historia med ett relativt lågt antal godkända ansökningar. Detta har blivit mer iögonfallande med tanke på deras samarbete med 22 stora banker och kreditbolag. Men nu har man sett en markant ökning på detta och en trend som påvisar att MyLoan godkänner ungefär lika många ansökningar som många andra låneförmedlare på marknaden.

MyLoans generella omdöme på exempelvis Trustpilot, är väldigt högt. 69% av de tillfrågade har gett omdömet utmärkt och 21% har gett omdömet bra.

När du skriver ett låneavtal genom MyLoan, erbjuds du också att teckna en trygghetsförsäkring som kan bistå dig med ditt lån under svårare perioder, såsom arbetslöshet, sjukskrivning eller dödsfall.

Räntor

Då MyLoan är en låneförmedlare, är spannet mellan lägsta och högsta ränta väldigt brett. Mellan
2,95% – 36,70%. Räntan är rörlig och bestäms av respektive långivare, beroende på vem som godkänner din ansökan och bedömmer den efter din kreditvärdighet.
Detta är en av anledningarna till varför det är så viktigt att jämföra flera olika långivare med varandra, så att man säker hittar det erbjudande som passar ens ekonomiska förutsättningar bäst.

Räkneexempel

Ett annuitetslån på 100 000 kr med en löptid på 10 år, 0 kr i avi- och uppläggningsavgift, samt en nominell exempelränta på 6,20% ger en effektiv ränta på 6,38%, ger ett totalbelopp på 134 433 kr, och en månadskostnad på 1120 kr.

Sammanfattning

MyLoan är en liten men trygg låneförmedlare som inågår som varumärken till det större bolaget Insplanet AB. MyLoan lanserades 2012 och har sedan dess hjälp över 200 000 svenskar till en bättre och enklare privatekonomi. När du gör en ansökan genom MyLoan, tas endast en kreditupplysning på dig och sedan startas en konkurrens mellan låneförmedlarens samarbetspartners där du sedan får ta del av deras erbjudande och välja det som passar dig bäst. MyLoans tillhandahåller en helt kostnadsfri tjänst, och kan även erbjuda ekonomisk rådgivning.

MyLoan har inte alltid varit en så populär aktör att välja, då antalet godkända ansökningar var relativt låg. Men denna siffran har med tiden ökat och håller idag samma nivå som många andra låneförmedlare och långivare gällande antalet godkända låneansökningar. Villkoren för att få låna är inte heller märkvärdiga, snarare genereösa, då det enda som krävs är att du inte har tidigare betalningsanmärkningar, är 18 år gammal, samt har en månadsinkomst på 10.000 kr. Väldigt normala och sunda krav på låntagaren, anser vi på lånapengar.com.

Den kundtjänst som denna låneförmedlare erbjuder har fått en del kritik, p.g.a deras öppettider och ej finns tillgängliga under helger. Däremot anser vi hemsidan fungerar som ett bra stöd som innehåller bra information och svarar på många av de vanligaste frågorna.

Villkor

  • Lägsta ålder 18 år
  • Minst 10.000kr per månad i inkomst
  • Ej betalningsanmärkningar

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden