Nordax Bank

Jämför olika långivare och välj mellan aktuella låneerbjudanden här.

Översikt

Nordax Bank är en populär långivare som funnits sedan 2004. De erbjuder privatlån på upp till 500.000 kr med en löptid mellan 1-12 år. Jämfört med de många andra långivare är Nordax inte bland de mest populära men har stor chans att öka i popularitet p.g.a. sina generösa villkor.

Fördelar

Högt lånetak
Tydlig hemsida

Nackdelar

Erbjuder lång återbetalningstid
Hög ränta

Villkor

Nordax Bank erbjuder ett högt lånetak med lång löptid, vilket kan vara fördelaktigt för en del låntagare – även om långa köptider inte är något som vi på lånapengar.com rekommenderar, eftersom detta ofta leder till dyra lånekostnader. Men vid ett lån över 400.000 kr, måste ni vara två om låneansökan.
Du måste även ha fyllt 20 år, ha en årsinkomst om minst 120.000 kr, ha varit folkbokförd i Sverige minst 3 år samt inte ha några betalninganmärkningar eller skuldsaldo hos Kronofogden.
Detta kan anses vara höga krav inför ett låntagande, men med ett så högt maxbelopp och löptid är det helt normala och grundläggande krav.

Egenskaper och kvalitet

Nordax är ingen direkt utstickare varken vad gäller särskilda egenskaper eller kvalitet, utan håller sig på en nivå som är likvärdig de allra flesta långivare.
Däremot erbjuds ett stort kunnande och engagemang gentemot deras kunder, samt en personligt anpassad kundtjänst och service.

Hos Nordax kan du både låna och spara pengar och de ger dig förmånliga erbjudanden oberoende vilken slags tjänst du väljer.
Som lånekund, kan du både ansöka om tilläggslån, en betalningsfri månad samt låneskydd. Du kan också välja att samla alla dina lån för att sänka dina månadskostnader. Att erbjuda samtliga av dessa tilläggstjänster, är inte alltför vanligt och kan således vara egenskaper som gör denna långivare till en mer populär sådan.
Väljer du att öppna ett sparkonto, erbjuder de tre olika kontovarianter som har specifika egenskaper beroende på belopp och hur många uttag du önskar göra per år. Räntan i samtliga sparkonton är också mycket fördelaktiga.

Antalet godkända ansökningar hos Nordax Bank, har troligen mycket att göra med deras jämförelsevis låga popularitet. De är nämligen mycket noggranna med sina kreditbedömningar och således blir ytterst få lånaansökningar godkända.

Den kundtjänst som erbjuds är vad man kan förvänta sig hos en så pass stor långivare som Nordax. De har telefontider under vardagar, 8-17 och du kan välja att kontakta dem via telefon, e-mail eller per post. Att en så stor bank inte tillhandahåller kundservice under helger är inte ovanligt, men drar onekligen ner betyget och standarden.

Räntor

Den nominella räntan ligger mellan 4,9% – 17,9% – denna räntan är rörlig och sätts efter det att en kreditbedömning har gjorts. En fördel med Nordax Bank är att du kan justera räntan själv för att slippa en utdragen låneprocess och själv kunna planera för din återbetalningstid.

Räkneexempel

Vid ett lånebelopp om 100.000 kr och en återbetalningstid på 5 år, hamnar den effektiva räntan på 9,91%. Månadsavgift 20 kr, uppläggningsavgift 400 kr och exempelränta på 8,9%. Det totala återbetalningsbeloppet blir då 125 460 kr, dvs. 2091 kr i månaden.

Sammanfattning

Nordax Bank är en ledande nordisk nischbank som har kunder i Sverige, Norge, Finland och Tyskland. Deras affärsidé är att erbjuda konkurrenskraftiga in- och utlånings tjänster för samtliga kunder.
Trots sin unika affärsmodell är Nordax inte bland de populäraste långivarna på lånapengar.com, men detta beror säkerligen till stor del på deras noggrannhet vad gäller kreditbedömningar och låga antal godkända låneansökningar. Även den lägsta nominella räntan är relativt hög, om man ser till många andra långivare.

Nordax har en väldigt tydlig hemsida som med enkla menyval hänvisar till respektive tjänster inom både lån och spar.

Väljer man att låna med Nordax kan man känna sig mycket trygg, både som lånekund och sparkund. Det är en långivare med mycket god kompetens inom båda områdena och som tillhandahåller hög standard på personlig rådgivning och assistans.

Villkor

  • Minst 20 år gammal
  • 150.000 kr i årsinkomst
  • Folkbokförd i Sverige i minst 3 år
  • Inga betalningsanmärkningar

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden