Nordiclån

Jämför olika långivare och välj mellan aktuella låneerbjudanden här.

Hos Nordiclån kan man låna upp till 50 000 kr. Då lånet tas utan säkerhet så behöver man ej uppge vad man ämnar att använda det lånade beloppet till. Lånet kan således användas till valfri form av konsumtion.

Nordiclån är ett samarbete med Thorn Svenska AB som har många års erfarenhet av lånemarknaden. Nordiclån står under tillsyn av Finansinspektionen och kan därför ses som ett seriöst och säkert alternativ att använda som långivare.

Nordiclåns erbjudande

Nordiclån erbjuder privatpersoner att ansöka om ett privatlån hos dem. Hos Nordiclån kan du låna mellan 10 000 kr och 50 000 kr.

Den löptid som finns hos Nordiclån varierar på mellan 12 och 80 månader. Med en längre löptid får man en god möjlighet att återbetala lånet med en fast månadsränta.

Om man vill lösa sitt lån i förtid kan man göra detta helt utan att det tillkommer några extra avgifter.

Låna hos Nordiclån

Det går fort att skicka in ansökan till Nordiclån. Nordiclån har ett ansökningsformulär på sin hemsida som fyllas i och sedan signeras ansökan med hjälp av låntagarens BankID.

När en ansökan kommit fram till Nordiclån utför dess medarbetare en kreditupplysning. Denna kreditupplysning måste tas enligt lag och används som grund för lånebeslutet.

När en kreditupplysning tagits så skickar Nordiclån ut ett låneerbjudande till låntagarens mejl. Låntagaren accepterar detta genom att signera låneavtalet med sitt BankID.

För att låna hos Nordiclån så kan man inte ha en eller flera betalningsanmärkningar sedan tidigare. För att säkerställa låntagarens ekonomiska säkerhet så accepterar inte Nordiclån någon anmärkning alls.

Fördelar

 • Du kan enkelt och smidigt ansöka med BankID.
 • De erbjuder fasta månadskostnader.
 • Du får ett besked inom en timme på din ansökan.
 • De erbjuder kundtjänst även på lördagar.

Nackdelar

 • Du får inte har några betalningsanmärkningar.
 • Du måste vara 20 år eller äldre.
 • Deras webbplats erbjuder begränsad information till kunden.

Räntor och avgifter

Den nominella årsräntan hos Nordiclån är fast och håller samma procentsats under hela lånetiden. Den nominella räntan varierar mellan 7,92 % och 21,60 %. Vilken ränta man får beslutas med ens kreditupplysning som grund och bestäms individuellt.

Den effektiva räntan har ett räntespann på mellan 9,61 % och 29,49 %.

Nordiclån tar ut en extra avgift för administration. Om man väljer ett ha återbetalning via autogiro blir denna avgift på 19 kr per månad. Om man återbetalar utan autogiro blir avgiften 39 kr per månad. En uppläggningsavgift om 595 kr tillkommer som en engångsavgift.

Räkneexempel med exempelränta

Om man lånar 20 000 kr hos Nordiclån kan man få en löptid på 72 månader. Den fasta, nominella räntan man får är på 21,60 %. Till detta tillkommer en administrationsavgift på 19 kr och en uppläggningsavgift på 595 kr. Den effektiva räntan blir 27,35 %.

Sammanlagt ska 38 245 kr betalas tillbaka vilket ger en lånekostnad på 18 245 kr. Den månatliga betalningen blir 513 kr på 72 avbetalningar.

Utbetalning av lån

När en låntagare signerat låneavtalet så betalas pengarna ut till bankkontot inom 1-2 vardagar, allt beroende på när på dagen som det signerade avtalet kommer in. Utbetalning av lån sker endast under de tider som kundservicen har öppet.

Kundservice

Nordiclåns kundservice finns alltid till hands om man behöver få svar på frågor eller om man behöver ha hjälp med att fylla i sin ansökan.

De duktiga medarbetarna och erfarna handläggarna som arbetar på Nordclån finns till hands på måndag till fredag mellan kl. 08:00 – 18:00.

Man kan kontakta Nordiclån via telefon eller mejl.

Villkor

 • Låntagaren måste vara svensk medborgare och folkbokförd i Sverige
 • Låntagaren måste klara den kreditupplysning som utförs efter att ansökan skickats in
 • Låntagaren måste ha ett BankID att signera låneansökan och låneerbjudandet med
 • Låntagaren måste ha ett svenskt mobiltelefonnummer
 • Låntagaren måste uppge en mejladress dit låneerbjudandet kan skickas
 • Låntagaren kan inte ha ett öppet skuldkonto eller en tvist hos Kronofogden
 • Låntagaren får inte ha en betalningsanmärkning sedan tidigare, detta oavsett hur gammal den är'
 • Låntagaren måste godkänna att Nordiclån tar en kreditupplysning av UC efter att ansökan skickats in

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden