Resurs Bank

Denna långivare är inte längre tillgänglig hos oss. Men vi erbjuder en omfattande samling av aktiva långivare för att passa dina finansiella behov. Jämför idag och hitta det bästa lånet för dig.

Översikt

Resurs Bank grundades 1977 och är verksamma i hela Norden. De har lång erfarenhet inom finansieringslösningar och även om de ursprungligen var inriktade på detaljhandeln, erbjuder de idag finansiella tjänster till både konsumenter och företag.

Hos Resurs Bank kan du låna upp till 500 000 kronor utan säkerhet och med bra ränta. De erbjuder privatlån utan krav på säkerhet som kan användas till allt från renovering till att köpa en ny bil. Resurs Bank hjälper dig även samla dina lån och krediter för en chans att sänka din månadskostnad och få pengar över till annat. Läs mer i vår recension av banken nedan!

Fördelar

  • Hjälp att samla lån och krediter
  • Tydliga prisexempel på hemsidan
  • Bank med många års erfarenhet
  • Lös lånet i förtid utan avgifter

Nackdelar

  • Inga betalningsanmärkningar
  • Måste vara minst 20 år

Villkor

För att få teckna ett lån hos Resurs Bank behöver du uppfylla vissa grundläggande krav. Detta är för att säkerställa att du har rätt ekonomiska förutsättningar för att kunna betala för lånet och inte få betalningssvårigheter. Eftersom det rör sig om höga lånebelopp med lång löptid är åldersgränsen för att få låna 20 år. Du måste också vara fast bosatt och folkbokförd i Sverige.

Vidare behöver låntagare ha en fast inkomst om minst 100 000 kronor per år. Det är även viktigt att du inte har någon aktiv skuld hos Kronofogden eller några betalningsanmärkningar, eftersom din låneansökan då dessvärre kommer bli nekad.

Egenskaper och kvalitet

Hos Resurs Bank kan du ansöka om privatlån från 10 000 och upp till 500 000 kronor, och inget krav på säkerhet ställs. Privatlån utan säkerhet har ofta en hög ränta, men hos Resurs Bank kan du få ett lån från 4,22 % i nominell, rörlig ränta. Återbetalningstid för lånet är mellan 2 och 15 år, men du kan alltid välja att lösa lånet i förtid utan någon extra kostnad.

Eftersom lånet tas utan säkerhet kan pengarna användas till vad du vill, som en renovering eller köp av bil. För dig med många mindre lån och krediter kan Resurs Bank även hjälpa till att samla dina lån för en chans att sänka din kostnad.

Ansökningsprocessen är snabb och smidig, och efter att du fyllt i din ansökan kommer en sedvanlig kreditkontroll hos UC göras. Därefter får du omgående svar på din ansökan. Om din ansökan beviljas kommer du att få ett skuldbrev som ska signeras. Detta brev signerar du med hjälp av ditt BankID, och så snart signeringen är gjord betalas dina pengar ut.

Hur lång tid det tar innan dina pengar dyker upp på kontot varierar beroende på din bank, men du kan räkna med 1-3 bankdagar efter signerat avtal. Skulle du ha några frågor kan du kontakta Resurs Banks kundservice på mejl eller telefon.

Kundtjänsten håller öppet mellan kl 9-17 alla helgfria vardagar. De har även en mycket informativ hemsida.

Ränta och avgifter

Räntan hos Resurs Bank är individuell och bestäms utifrån låntagarens ekonomiska förutsättningar. Räntespannet är mellan 4,22 % och 19,14 %. Det tillkommer också en uppläggningsavgift på 499 kronor, samt en aviavgift på 19 kronor per månad.

Ränteexempel

Om du lånar 150 000 kr med en rörlig årsränta om 7,98 % och en återbetalningstid om 10 år kommer den effektiva räntan att landa på 8,75 %. Uppläggningsavgiften ligger på 499 kr och en månatlig aviavgift om 29 kr tillkommer. Ditt månatliga belopp att betala blir 1 864 kr och totalt att återbetala blir 223 674 kr. Den totala kostnaden för lånet blir då 73 674 kr.

Sammanfattning

Resurs Bank är en etablerad långivare med många års erfarenhet av finansieringslösningar. De erbjuder lån mellan 10 000 och 500 000 kr, med en individuell ränta från 4,22 %. Tiden för återbetalning sträcker sig mellan 2 till 15 år. Här lånar du utan säkerhet och använder pengarna till vad du vill – vare sig du behöver låna till en resa, renovering eller för att samla dina lån.

Villkor

  • Minst 20 år
  • Fast årsinkomst om minst 100 000 kr
  • Inga betalningsanmärkningar

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden