Santander

Denna långivare är inte längre tillgänglig hos oss. Men vi erbjuder en omfattande samling av aktiva långivare för att passa dina finansiella behov. Jämför idag och hitta det bästa lånet för dig.

Översikt

Santander är en av världens största banker och har ca 1,3 miljoner kunder – bara i Norden. På den nordiska marknaden är Santander marknadsledande inom finansiering av fordon, men har också breda kompetenser inom sparkonto, privatlån och betal- och kreditkort. En stor och trygg bank oberoende vilken slags tjänst du efterfrågar.

Fördelar

  • Trygg och välkänd bank
  • Snabba svar på låneansökningar
  • Från 0 kr i uppläggnignsavgift

Nackdelar

  • Ej kundtjänst under helger

Villkor

För att kunna bli beviljad ett lån hos Santander, krävs det att du är minst 18 år gammal, inte har några tidigare betalningsanmärkningar, samt en minimum fast inkomst om 150 000 kr om året. Dessa villkor går under, vad vi skulle vilja kalla, standardvillkor. Det är generellt vanligt förekommande krav som de flesta andra lite större långivare och låneförmedlare har på sina kunder.

Egenskaper och kvalitet

Santander Consumer Bank är en av världens största banker, och är således inte relevant att ifrågasätta deras kvalitet. Det är utan tvekan en av de mest pålitliga bankerna i Sverige, som har en gedigen bakgrund inom finansbranschen.

Santander finns i både Sverige, Danmark, Finland och Norge som alla tillhör den globala bankkoncernen Banco Santander, och har sammanlagt 117 miljoner kunder runt om i världen.
Santander startades 1963 i Norge och blev då framstående inom fordonsfinansiering.

Idag är de marknadsledande inom samma område. Men förutom finansiering av fordon, tillhandahåller Santander även tjänster som bl.a. kredit- och bankkort, privatlån och sparande.

Denna banken är också ett mycket bra alternativ när du behöver samla lån och sänka dina månadskostnader.

Hemsidan är tydlig och välstrukturerad och mycket av den information som efterfrågas mest finns tillgänglig. Här hittar du det mesta med bara några enkla knapptryck. Santanders kundtjänst är vad man kan förvänta sig av en så stor bank.

Personalen är väldigt tillmötesgående och svarar snabbt på dina frågor. Som hos de flesta andra långivare har kundtjänst öppet endast under vardagar, här mellan 9-17, och det är också under arbetstider som alla låneansökningar behandlas.

Santander har tidigare haft en rätt låg statistisk på sina godkända låneansökningar, men mycket av detta beror troligen på att de då också hade en högre minimum ålder på sina låntagare. Nu när åldern är sänkt till 18 år, kan man se en tydlig ökning i antalet beviljade lån.

Santander erbjuder även tjänster för företag, de hjälper då företag att öka sin lönsamhet och kundnöjdhet med säljfinansiering. Tjänsterna som erbjuds för detta är bl.a. betallösningar för butik samt partnerwebb för bilåterförsäljare.

Räntor

Santander erbjuder en rörlig ränta som sätts individuellt utefter dina ekonomiska förutsättningar. Den ligger för nuvarande mellan 3,95% – 12,95%. Det är helt kostnadsfritt att ansöka om ett lån online, och du betalar inte heller någon månatlig avi-avgift under din låneperiod.

Räkneexempel

Vid ett lån på 50 000 kr med en löptid på 7 år och en exempelränta på 6,45%, betalar du 742 kr/mån per autogiro (som är helt kostnadsfritt). Det totala lånebeloppet blir då 62 266 kr.

Sammanfattning

Santander är en av världens mest framgångsrika banker. Med en kundstam på 117 miljoner kunder, i 45 länder blir det också en av världens största.

Detta är en trygg och stabil bank som kan erbjuda tjänster inom såväl, sparande, privatlån, fordonsfinansiering, kreditkort m.m.

De har sedan starten 1963 varit marknadsledande inom fordonsfinansiering och har fortsatt fokusera på detta område även efter sin fusionering in i Santander Consumer Bank AS.

Verksamheten startades i Norge, men har nu utökat till Sverige, Norge, Danmark och Finland – vilket också tyder på att det är bank med en solid grund.

Santander erbjuder även tjänster för företag, då främst inom lönsamhet och kundnöjdhet. Men deras huvudfokus ligger i att hjälpa privatpersoner att förverkliga sina idéer och drömmar (som också är deras slogan: ”Vissa idéer är värda att förverkliga”).

Santander erbjuder en bra service som finns tillgängliga både via telefon men även via deras kundforum där du kan ställa frågor. De har telefontider vardagar mellan 9-17.

När du tecknar privatlån som ny kund, får du en så kallad ny kund-garanti, helt kostnadsfritt. Denna garantin ger dig möjlighet att ångra dig inom två veckor efter det att lånet är beviljat och undertecknat, om du av någon anledning inte skulle behöva pengarna.

Som kund hos Santander Consumer Bank, kan du känna dig trygg och säker. Det är en stor bank med enormt kundfokus, som garanterar nöjda kunder.

Villkor

  • BankID eller Mobilt BankID
  • Årsinkomst på 150 000 kr
  • Svenskt bankkonto
  • Lägsta ålder 20 år

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden