SEB

Jämför olika långivare och välj mellan aktuella låneerbjudanden här.

Översikt

SEB är en av Sveriges största och äldsta storbank. SEB, eller Sveriges Enskilda Bank – grundades för ca 160 år sedan av André Oscar Wallenberg och var en av Sveriges första affärsbank. Sedan dess har SEB stött på både framgångar och motgångar, men gjorde år 2000 en stor internationell expansion som återstabiliserade banken.

Fördelar

Stor och trygg bank
Låga räntor
Bra kundservice

Nackdelar

Långa utbetalningstider
Godkänner få låneansökningar

Villkor

Då SEB är en storbank, ser villkoren lite annorlunda ut än hos de flesta andra långivare och banker. Kraven är oftast lite hårdare än standardvillkoren, men detta tyder också på att SEB prioriterar säkerhet både för banken men även för dig som låntagare. För att bli beviljad ett lån måste du ha fyllt 18 år, inte ha några betalningsanmärkningar sedan tidigare, inte ha skulder hos Kronofogden samt ha en årsinkomst om minst 190.000 kr.

Egenskaper och kvalitet

SEB är en av de fyra svenska storbankerna och är således en väldigt trygg och stabil långivare. således håller även långivarens tjänster och service mycket hög kvalitet och bra lånevillkor. SEB erbjuder inte bara förmånliga lån till bra ränta, utan tillhandahåller även många andra sorters tjänster för både privatpersoner och företag.

SEBs vision är att vara en trygg och stabil punkt i alla deras kunders vardag, både privatpersoner och företag. De vill kunna leverera service i världsklass, för att täcka alla sina kunders behov och önskemål utefter dina förutsättningar. Ett stort fokus ligger således på att alltid sätta kunden i första hand för att på så sätt kunna ge ett verkligt värde.

Sedan SEB’s kris i slutet på 90-talet vände oturen och de valde då att expandera internationellt. Idag finns banken nästintill i hela världen och har en kundstam på ca 4 000 000 miljoner kunder, varav 1,3 miljoner är helkunder. Trots dessa höga siffror, är SEB inte ett lika populärt val när det kommer till att låna pengar. Detta kan delvis bero på att många är medvetna om att storbanker kan ställa lite högre krav på sina låntagare än andra lite mindre banker, samt det faktum att SEB godkänner väldigt få av de ansökningar som kommer in.

SEB’s hemsida ger ett modernt och uppdaterat intryck och innehållet är omfattande och informativt, men kan samtidigt uppfattas aningen ostrukturerad och svår att navigera på. Någon särskild flik för att ansöka om privatlån i menyn finns inte heller, utan ligger under ett antal andra flikar.

Räntor

SEB är känt för att hålla sina räntor väldigt låga, vilket också är typiskt för en storbank. De kan erbjuda de lägsta räntorna jämfört med vad många andra långivare och kreditinstitut kan göra. Hos SEB ligger räntan för privatlån mellan 3,55% – 10,85% med en löptid mellan 2-10 år.

Räkneexempel

För ett annuitetslån på 100.000 kr, med en löptid på 5 år (uppdelat på 60 betalningstillfällen) kan du få en rörlig årsänta på 4,65% och en effektiv ränta på 4,88%. Uppläggningsavgift tillkommer på 300 kr. Det totala återbetalningsbeloppet blir således 112 568 kr, och månadskostnaden blir 1871 kronor.

Sammanfattning

SEB är en av Sveriges storbanker, och är således en mycket trygg och stabil långivare att välja. Men just eftersom det är en storbank – har de också lite hårdare krav på dig som låntagare, jämfört med vad många andra långivare, banker eller kreditinstitut skulle kräva.

Som tidigare nämnt beviljar inte SEB alltför många låneansökningar, vilket kan vara en av faktorerna till varför de inte är den mest populära långivaren hos oss. Men vid en beviljad låneansökan, kan de ta upp emot 4-5 dagar för att få lånet utbetalt. Detta tycker vi på lånapengar.com är en väldigt lång transaktionstid, och får således ett litet minus i betyg p.g.a detta.

Långivarens vision är att se till att alltid leverera serivce i världsklass till alla sina kunder. Och denna vision märks tydligt om man ser närmare på deras kundtjänst. Här får du personlig service av banktjänstemän som enkelt kan svara på dins frågor och funderingar, men kan även rådgiva dig inför eller under ett låntagande. SEB’s kundtjänst är öppen vardagar mellan 08-20.

Trots att SEB begär aningen mer av låntagare, erbjuder de mycket bra och förmånliga tjänster för både privatpersoner och företag. Alltid till den lägsta möjliga räntan. Som kund kan du känna dig väldigt trygg med SEB som långivare, då de har mycket god tyngd i form av erfarenhet inom finansbranschen ända sedan 1856.

Villkor

  • Minst 18 år
  • 1980.000 kr i årsinkomst
  • Ej betalningsanmärkningar

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden