Thorn

Denna långivare är inte längre tillgänglig hos oss. Men vi erbjuder en omfattande samling av aktiva långivare för att passa dina finansiella behov. Jämför idag och hitta det bästa lånet för dig.

Översikt

Thorn är en långivare med över fyra decenniers historia i Sverige. Genom åren har bolaget Thorn Svenska AB framför allt varit verksamt inom produktfinansiering och uthyrning av exempelvis hemelektronik, men idag är Thorns privatlån en lika viktig produkt.

Thorns privatlån är ett enkelt lån med tydliga villkor. Den som har en förhållandevis god ekonomi kan räkna med att få en förhållandevis låg ränta. Sedan 2017 finns tre varianter av privatlånet, nämligen ett ”klassiskt”, ett med betalningsfria månader och ett som omfattar en låneskyddsförsäkring.

Fördelar

  • Tre olika privatlån att välja mellan
  • Amorteringstakten kan ökas när som helst

Nackdelar

  • Hög ränta och onödiga avgifter
  • Inte så informationsrik webbplats

Villkor

Thorn erbjuder helt vedertagna villkor som går hand i hand med den typ av lån som erbjuds. Du måste ha fyllt 18 år, inte ha några betalningsanmärkningar samt ha en fast inkomst för att kunna bli beviljat ett lån. Dessa villkor är vad de flesta långivare kräver av dig som låntagare.

Thorn använder sig av UC för kreditinformation. En ansökan om ett lån hos Thorn visas alltså i den kreditinformation som exempelvis större banker, telekomföretag och hyresvärdar kan ta del av.

Egenskaper och kvalitet

Thorn är stort bolag med hög kvalitet i sina tjänster. De erbjuder smidiga tjänster som hanteras ytterst professionellt. Att bolaget dessutom ingår i den stora L’easy-koncernern borgar för att man kan garantera ett stort engagemang och kvalitet gentemot kunderna.

Thorn Privatfinans affärsidé är att erbjuda lån på större belopp än vanliga snabblån samtidigt som maxbeloppen är lägre än vad de är för vanliga privatlån. Du har tre olika typer av lån att välja mellan, nämligen:

  • PrivatLån Plus
  • PausLån
  • TryggLån

PrivatLån Plus är den huvudsakliga produkten. Det är ett lån på mellan 10 000 – 100 000 kr som du betalar tillbaka på mellan 1 – 7 år (12 – 84 månader). För det här lånet har du inte bara möjlighet att – precis som gäller för alla lån utan säkerhet – betala extra eller lösa lånet när du vill, utan du kan också när som helst anmäla att du vill öka amorteringstakten.

PausLån
PausLån fungerar i princip på samma sätt som PrivatLån Plus. Skillnaden ligger i att du har möjlighet att ansöka om två betalningsfria månader under löptiden, varav maximalt en per år.

TryggLån
TryggLån skiljer sig något från de övriga två produkterna. Här är nämligen maximalt lånebelopp 50 000 kr.

Om du väljer detta lån får du ett automatiskt låneskydd för hela löptiden. Detta låneskydd aktiveras om du blir ofrivilligt arbetslös, blir sjukskriven eller avlider. Denna förmån kommer givetvis med en kostnad, och alternativet TryggLån är dyrare än det vanliga privatlånet.

Beviljandegraden för ansökningar hos Thorn är mycket hög i jämförelse med genomsnittet. Statistiken visar att omkring var femte ansökan resulterar i ett beviljat lån. Den höga beviljandegraden beror med stor sannolikhet på att Thorn använder sig av UC för insamling av kreditinformation samt att lånebeloppen är av det lite högre slaget. Dessa två faktorer gör att den som behöver låna tänker efter både en och två gånger innan ansökan skickas in.

Webbplatsen kunde vara tydligare

De olika lånen presenteras på ett ganska tydligt sätt, även om den terminologi man använder kanske inte är den lättaste. I övrigt kan sägas att Thorns webbplats inte är den mest användarvänliga. Den är inte heller direkt tydlig när det gäller att presentera exempel på vad olika lån kan kosta. Detta ger en låg transparens som inte är till gagn för varken långivaren själv eller potentiella låntagare.

Utbetalningar

Många långivare som erbjuder mer typiska privatlån, såsom Thorn gör, har en mer ”klassisk” syn på när privatlån ska betalas ut. Vanligtvis gäller att du får vänta mellan 2-4 bankdagar. Hos Thorn är utbetalningstiden 1-2 vardagar, beroende på när på dagen du ansökt.

Kundtjänst

Thorns kundtjänst är öppen inte bara på vardagar utan också på lördagar. Det är bara söndagar som kundtjänsten håller stängt. De ordinarie öppettiderna är mellan kl. 08-18 måndag-fredag och mellan kl. 10-16 på lördagar. Handläggning av ansökningar sker löpande under kundtjänstens öppettider. Givetvis fungerar kundtjänsten också som en supportfunktion som kan svara på frågor.

Du kontaktar supporten enklast via telefon på numret 020-24 24 24. Du kan också skicka e-post till adressen info@thorn.se.

Räntor

Räntan sätts individuellt efter att en kreditprövning gjorts och ligger mellan 9,84% och 21,6%. Det tillkommer även en uppläggningsavgift på 595 kr, samt en administrationsavgift. Denna är på 19 kr/månaden för autogiro och annars 39 kr.

Den lägsta effektiva räntan är 11,52% och högsta effektiva räntan är 29,99%.

Räkneexempel

Om du lånar 24 000 kr i 82 månader kan du få en fast ränta på 21,60%. Därutöver tillkommer en uppläggningsavgift på 595 kr och en administrationsavgift på 19 kr/mån vid autogiro, annars 39 kr/mån. Det ger en effektiv ränta på 26,59%. Kostnaden per månad blir 576 kr (82 betalningar) och totalt att återbetala är 48 800 kr. Det resulterar i en lånekostnad på 24 800 kr.

Sammanfattning

Thorn erbjuder både privatlån och kreditköp. För privatlånen finns tre alternativ. Det handlar om PrivatlånPlus, PausLån och TryggLån. Vad du ska välja är givetvis individuellt och allt handlar om dina krav på flexibilitet och trygghet. Viktigt att komma ihåg är att sådana krav alltid kommer med en prislapp.

De kunder som erbjuds den lägsta möjliga räntan får ett i jämförelse med jämförbara långivare klart konkurrenskraftigt lån. Den som har en lite sämre ekonomi får dock betala lite dyrare för förmånen att låna. Sett som ett renodlat privatlån är Thorns erbjudande inte det billigaste. Om det i stället används som alternativ till ett snabblån är det klart förmånligt.

Thorn erbjuder mycket god kundservice och även personlig rådgivning både inför en ansökan och under löptiden. Generösa öppettider är alltid ett tecken på god kvalitet och när kundtjänstpersonalen dessutom är mycket kunnig och tillmötesgående är det givetvis en extra fördel.

Villkor

  • Minst 20 år
  • Ej betalningsanmärkningar
  • Fast inkomst

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden