Tryggkredit

Denna långivare är inte längre tillgänglig hos oss. Men vi erbjuder en omfattande samling av aktiva långivare för att passa dina finansiella behov. Jämför idag och hitta det bästa lånet för dig.

Översikt

Tryggkredit är en kreditgivare som erbjuder både kontokredit och snabblån. Fördelen med en kontokredit är att den oftast har en lägre kostnad jämfört med andra lån så som t.e.x privatlån. Tjänsten vänder sig till privatpersoner och erbjuder en enkel ansökningsprocess med snabbt svar.

Fördelar

  • Snabba besked
  • Bra kundtjänst
  • Tydlig hemsida

Nackdelar

  • Ej öppet på helger
  • Erbjuder enbart en återbetalningstid

Villkor

Tryggkredits villkor är inte olikt vad många andra långivare kräver av sina låntagare. Du måste vara minst 20 år gammal, ha en taxerad inkomst om minst 150.000 kr om året. Är folkbokförd i Sverige och har ett mobilabonnemang. Du får inte heller ha några betalningsanmärkningar.
Trots att villkorspunkterna kan anses vara fler än hos de flesta andra långivarna, tillhör dessa kraven standard och är mycket viktiga för båda parters säkerhet.

Innan en utbetalning görs, utförs en övergripande bedömning på din betalningsförmåga på dig för att försäkra sig om att du inte har en alldeles för svag ekonomisk bakgrund. Bedöms du att inte vara tillräckligt kapabel för att låna, blir du ej beviljad lånet – trots att du uppfyller samtliga villkor.

Egenskaper och kvalitet

Tryggkredits fokus ligger på snabblån men erbjuder även en kontokredit, som har ett högre lånetak men som erbjuder samma snabba och flexibla egenskaper som vid ett snabblån.
Långivaren ägs av A&S Sverige AB, som också äger Mobillån, Snabbfinans, Smskredit samt Säker finans. Alla av de ovannämnda varumärkena, är mycket populära och vi ser således också att Tryggkredit går en ljus framtid tillmötes.

Vad som anses vara lite speciellt med Tryggkredit är att de endast erbjuder 1 löptid oberoende lånesumma och lånetjänst. Detta kan såklart anses både positivt och negativt, men en av fördelarna är att lånet inte hinner bli särskilt dyrt p.g.a räntor eller andra kostnader. Maxbeloppet för kontokredit är 25000 kr, vilket inte är en orimlig kostnad att återbetala inom ett år.

Tryggkredit har en distinkt och enkel hemsida som tydligt hänvisar till sina olika lånetjänster och ansökningsformulär. Trots Tryggkredits väldigt simpla sida, hittar du mängder av information som kan vara viktig att läsa genom innan du ansöker.

Trots en historia av utomordentligt låg statistik vad gäller antalet godkända låneansökningar, har Tryggkredit tagit en vändning och hamnar nu på en medel nivå. Vad denna vändning beror på är svårt att svara på, mer än att de möjligen tog till sig den kritik de fick.

Kundtjänst finns tillgänglig vardagar mellan 08-18 och hjälper gärna till vid frågor och funderingar.

Räntor

Tryggkredit lämnar endast en löptid på 1 år, oberoende lånesumma.
Den effektiva räntan hamnar således på 28% samt en rörlig kreditränta från 25% per år. Trots att siffrorna ser jämförelsevis höga ut, håller de en normal procentuell sats, eftersom de just bara erbjuder lån under ett år.

Räkneexempel

Vid ett lån om 25.000 kr, med en löptid på ett år och en effektiv ränta på 28% samt en rörlig kreditränta från 25% per år, blir den totala lånekostnaden 28.513 kr. Denna summan delas upp på 12 återbetalningar (1/mån). Minsta beloppet att betala då är 1250 kr, vilket är 5,0% av den totala krediträntan. Inga uppläggningsavgifter eller andra kostnader tillkommer.

Sammanfattning

Tryggkredit är ett relativt nytt varumärke som ägs av A&S Sverige AB. Med ett sådant bolag i botten, som dessutom äger ett flertal andra långivare som har visat på stor tillväxt och popularitet, kan man som kund känna sig mycket trygg. Vi kan även räkna med att Tryggkredit kommer bli en mycket populär aktör på marknaden.

Tryggkredit erbjuder två olika lånealternativ, där deras huvudfokus ligger på snabblån. Men de erbjuder även en kontokredit på upp till 25.000 kr med en löptid på 1 år. Konceptet med att enbart ge en löptid är unikt och har fått både positiv och negativ respons. Men ett lån på 25.000 kr är inte omöjligt att betala tillbaka efter 12 månader, och dessutom slipper man höga räntekostnader som kan förekomma om man har långa återbetalningstider.

Moderbolaget A&S Sverige AB har alltid satt sina kunder o förstahand och prioriterar att kunden känner sig trygg och säker under tiden som låntagare. Med dessa egenskaper hos både moderbolaget och sina varumärken, kan vi gå i god för att Tryggkredit är en ytterst meriterad långivare att ansöka hos.

Villkor

  • Inga betalningsanmärkningar
  • Är 20 år eller äldre
  • Minst 150.000kr i taxerad inkomst
  • Är folkbokförd i Sverige
  • Har ett mobilabonnemang

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden