Untie

Jämför olika långivare och välj mellan aktuella låneerbjudanden här.

Översikt

Hos Untie kan du som privatperson ansöka om ett konsumtionslån helt utan säkerhet. Du låna upp till 80 000 kr och snabbt få svar på din ansökan.

Egenskaper och kvalitet

Untie använder sig av en P2P-struktur. Här lånar privatpersoner som vill spara sina pengar ut dem till privatpersoner som vill låna pengar. För dig som låntagare gör det ingen större skillnad utan du får samma enkla lånevillkor som alltid. De som står bakom Untie är Untie Group AB. Untie har tillstånd av Finansinspektionen att bedriva låneverksamhet i Sverige. Här hittar du förmånliga villkor och en fast ränta från 8 %.

Untie är ett innovativt alternativ till de stora bankerna som lanserades år 2016 och har därmed hunnit få ett par års erfarenhet av lånemarknaden.

Untie erbjuder dig att ta ett konsumtionslån på mellan 30 000 kr och 80 000 kr. Det är alltså inte möjligt att låna ett mindre belopp vilket kan leda till att låntagare ansöker om för höga lånebelopp. Den löptid du kan välja mellan är på  till 5 år.

Du kan inte ansöka om ett lån hos Untie om du har en betalningsanmärkning. Då måste du först vänta tills den har försvunnit. Du kan heller ej ha en skuld eller en pågående tvist hos Kronofogden.

För att du inte ska ta ett lån som inte är tillräckligt genomtänkt betalar Untie ut ditt godkända lån först efter två bankdagar. På så sätt hinner du tänka igenom din ansökan en extra gång samtidigt som dina pengar inte dröjer allt för länge. Innan Untie godkänner din låneansökan tas en kreditupplysning för att säkerställa din goda återbetalningsförmåga. Kreditupplysningen kommer från Bisnode vilket innebär att du garanterat kan behålla din goda kreditvärdighet.

Om du vill komma i kontakt med Untie har de en kundtjänst som du når via ett kontaktformulär på deras hemsida. Dessvärre upplyser Untie inte om vilka öppettider som kundtjänsten har men efter kontakt meddelar Untie att de håller öppet på vardagar mellan kl. 08:00 – 17:00.

Fördelar

  • Du kan låna upp till 80 000 kr
  • De använder sig inte av kreditupplysning hos UC
  • Du kan låna med fast årsränta.
  • Företagslån på upp till 250 000 kr.

Nackdelar

  • Du får inte ha betalningsanmärkningar.
  • Du måste vara skuldfri hos kronofogden.
  • Du måste ha fyllt 20 år.

Räntor

Det tillkommer inga extra avgifter för till exempel uppläggning och avier. Du sparar alltså stora summor på att låna hos Untie. Här har du alltså en stor fördel för dig som vill kapa på lånets totala kostnad.

Vilken ränta du får bestäms individuellt och beror på hur god ekonomi du har. Bland annat ligger din kreditupplysning som grund för detta. Den minsta fasta, nominella årsräntan ligger på 8 %.

Ränteexempel hos Untie

Här kan du låna 50 000 kr med en löptid på 3 år. Då får du en fast årsränta på 8 % och en effektiv årsränta på 8.3 %. Det tillkommer inga extra avgifter. Det totala beloppet du ska återbetala är 56 412 vilket ger en månatlig återbetalning på 1 567 kr. Lånet kostar dig alltså 6 412 kr.

Sammanfattning

Untie har funnits sedan 2016 och har etablerat sig som en peer-to-peer verksamhet där du lånar av privatpersoner som vill investera sina pengar. Den lägsta räntan är något hög, på 8 %, men du får förmånliga villkor.

Unties lån är ett annuitetslån där du återbetalar samma summa varje månad och du kan låna upp till 80 000 kr på 5 års löptid.

Unties främsta egenskap är att de är en enkel tjänst där du snabbt får svar på din låneansökan. Låntagare måste vara minst 20 år och ej ha några betalningsanmärkningar vilket är mycket bra. Untie ser till sina låntagares ekonomiska hälsa och att de har en god återbetalningsförmåga. Den kreditupplysning som tas är genom Bisnode vilket gör att du slipper en registrering hos UC.

Villkor

  • Ha fyllt 20 år
  • Vara skriven i Sverige
  • Inga ärenden hos Kronofogden

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden