Viiga Lån

Denna långivare är inte längre tillgänglig hos oss. Men vi erbjuder en omfattande samling av aktiva långivare för att passa dina finansiella behov. Jämför idag och hitta det bästa lånet för dig.

Översikt

Viiga Lån är en tjänst för kontantlån som tillhandahålls av väletablerade Thorn Svenska AB, som har varit aktiva sedan 1970 och har en god erfarenhet av branschen. Här kan du låna mellan 10 000 och 40 000 kronor att använda till vad du vill, med en lånetid som sträcker sig från 12 till 84 månader. Du lånar alltid till en fast ränta så att du vet vad du får betala hela lånetiden.

Fördelar

  • Använd pengarna till vad du vill
  • Fast ränta för tydlig månadskostnad
  • Lös lånet i förtid utan extra avgift

Nackdelar

  • Godtar ej btalningsanmärkningar
  • Kreditupplysning tas från UC

Villkor

För att ha möjlighet att låna pengar hos Viiga Lån måste du vara minst 20 år gammal och inneha ett svenskt personnummer. Du ska också vara folkbokförd i Sverige, och måste har varit bosatt här i minst 24 månader. Viiga Lån är mån om att du som lånar har en god ekonomi. Därför accepteras varken några betalningsanmärkningar eller aktiva skulder hos Kronofogden.

Egenskaper och kvalitet

Viiga Lån är en digital långivare som erbjuder kontantlån utan säkerhet – vad pengarna används till är helt och hållet din ensak. Handläggningstiderna är varje vardag mellan kl. 08:00 – 18:00. Om du ansöker om lån inom dessa tider får du ditt besked redan inom en timme och pengarna trillar in på ditt konto redan samma dag eller senast nästföljande bankdag.

Det går mycket snabbt att göra en ansökan, då du endast behöver fylla i några snabba detaljer och därefter signerar din ansökan med BankID. För att avgöra din betalningsförmåga görs en kreditupplysning hos UC. En låneansökan hos Viiga Lån är inte bindande. Det innebär att du kan ansöka och väljer sedan om du ska acceptera eller avböja erbjudandet du får.

Kundtjänst nås under öppettiderna och du väljer själv om du vill ta kontakt via e-post eller telefon. Väntetiden är relativt likvärdig oavsett vilken kontaktväg du väljer, men om det är lågt tryck kan det gå något snabbare att få svar på frågorna via telefon. Agenterna i kundservice är mycket hjälpsamma och har svar på alla frågor du kan tänkas ha om din låneansökan.

Ränta och avgifter

Räntan bestäms utifrån dina individuella förutsättningar. En god betalningsförmåga leder i regel till låg ränta. Som lägst kan du hos Viiga Lån få 6,84 % i ränta, med ett maxtak på 21,60 %. Det tillkommer även en administrationsavgift som betalas månadsvis. Med pappersfaktura kostar den dig 39 kronor och med autogiro 19 kronor. Uppläggningsavgiften är 595 kr.

Spannet för den effektiva räntan (ränta + avgifter) hamnar därför mellan 11,52% och 29,99%. Det är alltid helt gratis att ansöka om lån hos Viiga Lån, och din ansökan är precis som tidigare nämnt aldrig bindande innan du signerat ett låneavtal.

Ränteexempel

Om du lånar 24 000 kr i 82 månader kan du få en fast ränta på 21,60%. Därutöver tillkommer en uppläggningsavgift på 595 kr och en administrationsavgift på 19 kr/mån vid autogiro, annars 39 kr/mån. Det ger en effektiv ränta på 26,59%. Kostnaden per månad blir 576 kr (82 betalningar) och totalt att återbetala är 48 800 kr. Det resulterar i en lånekostnad på 24 800 kr.

Sammanfattning

Viiga Lån erbjuder ett helt digitalt kontantlån som kan användas till allt från en mindre renovering, till en resa till varmare breddgrader. Företaget som står bakom varumärket har lång erfarenhet och har lånat ut pengar till det svenska folket sedan 70-talet. Viiga Lån, som en del av Thorn, har tillstånd från Finansinspektionen att bedriva konsumentkreditgivning.

Villkor

  • Över 20 år gammal
  • Svenskt personnummer
  • Ingen betalningsanmärkning
  • Du har ett svenskt bankkonto
  • Folkbokförd och bott i Sverige minst 2 år

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden