Vivus

Denna långivare är inte längre tillgänglig hos oss. Men vi erbjuder en omfattande samling av aktiva långivare för att passa dina finansiella behov. Jämför idag och hitta det bästa lånet för dig.

Översikt

Hos Vivus kan man låna mellan 2 000 kr och 15 000 kr. Det är en kredit med flexibel betalning som är Vivus huvudsakliga produkt. Vivus är en mycket populär långivare. Beviljandegraden är hög och kundtjänsten får ofta goda vitsord.

Fördelar

 • Stort och tryggt bolag
 • Erbjuder viss utbetalning på helger

Nackdelar

 • Få alternativ på löptid
 • Relativt dyra lån

Villkor

Villkoren är ganska generösa till sin karaktär. För det första ska du vara minst 18 år gammal. För det andra ska du vara svensk medborgare och ha en svensk folkbokföringsadress. Vidare gäller att du ska ha en deklarerad inkomst. I grundkraven ligger också att du måste kunna legitimera dig via BankID.

Att grundvillkoren är så enkla innebär dock inte att alla som uppfyller dem kan beviljas lån. Det gäller givetvis också att den sökande uppfyller de krav på kreditvärdighet som långivaren ställer upp. Vivus kan acceptera betalningsanmärkningar om de är lite äldre och om ekonomin i övrigt ser bra ut. Vivus använder sig inte av UC för kreditupplysningar. Det är i stället Creditsafe som är leverantören av kreditinformation.

Egenskaper och kvalitet

Vivus är faktiskt ett av de äldsta bolagen i branschen och har sedan lanseringen hjälp tusentals kunder med både små och korta lån.

Minsta belopp för ett Vivus snabblån är 2 000 kr. Maximalt lånebelopp är 15 000 kr. Detta maxbelopp gäller dock endast låntagare som framgångsrikt har återbetalat minst fyra tidigare lån. Det finns ytterligare några gränser att hålla reda på, allt enligt nedan.

 • Nya kunder = låna mellan 2 000 – 5 000 kr
 • Med ett återbetalt lån = låna upp till 6 000 kr
 • Med två återbetalda lån = låna upp till 7 000 kr
 • Med tre återbetalda lån = låna upp till 8 000 kr
 • Med tio återbetalda lån = låna upp till 15 000 kr

Snabblånen hos Vivus är egentligen i form av kreditlån med flexibel återbetalning. När du ansöker om ett lån ansöker du egentligen om ett kreditutrymme. Det är sedan när du gör ditt första uttag som du faktiskt tar ditt lån i anspråk. När du betalar tillbaka fylls ditt kreditutrymme på och du kan göra nya uttag upp till din kreditlimit. På så vis fungerar Vivus snabblån egentligen som ett kreditkort (utan fysiskt kort!).

För att du ska kunna administrera dina uttag, se vad du ska betala och när, och mycket mer, har du möjlighet att logga in på egna sidor på sajten. Här sköter du allt som rör ditt konto på egen hand. Det finns också en app till både iOS och Android att ladda ned.

Om du undrar hur beviljandegraden ser ut kan vi säga att den är relativt hög. Det kommer förmodligen av de relativt låga grundkraven för ansökan. Det är dock långt ifrån alla ansökningar som beviljas och för att kunna låna upp emot maxbeloppet på 5000 kr krävs en förhållandevis god kreditvärdighet.

Utbetalningar

Precis som så många andra snabblåneföretag har även Vivus sett till att skaffa transaktionskonton hos flera banker. Denna lösning gör att man kan göra utbetalningar i realtid. För närvarande samarbetar Vivus med Handelsbanken och Nordea, där alltså direktutbetalning är möjligt.

Skulle du ha konto hos exempelvis Swedbank eller SEB kan du få pengarna samma dag om du beviljas ditt lån före kl. 13:00. I andra fall får du vänta till nästa bankdag.

Kundtjänst

Vivus (med systervarumärken) är en av de största långivarna inom snabblån i Sverige. Att man då inte kan erbjuda kundtjänst på kvällar och helger är inte så imponerande. Det ska dock sägas att utbetalningar kan ske under helgen.

Kundtjänstens öppettider är mellan kl. 08-17 måndag till fredag. Du kan kontakta kundtjänst med frågor på telefon (08-420 400 20) och e-post (support@vivus.se).

Räkneexempel

Med ett lån på 8000 kr, 39% i nominell ränta och en löptid på 3 månader (495 kr i uppläggningsavgift och 45 kr i aviavgift tillkommer) ger lägst-att-betala-avgifter på 1185 kr och en effektiv ränta på 234.9%.

Sammanfattning

Vivus är en välkänd och välrenommerad snabblångivare med mycket bra avtal för dig som låntagare.

Att Vivus har svängt om till att erbjuda kreditlån i stället för vanliga sms-lån är en klar fördel. Kreditlån är nämligen både mer flexibla och ofta betydligt billigare än klassiska snabblån. Med det sagt är Vivus långt ifrån att vara den billigaste långivaren. Månadsräntan är väl tilltagen och den låga tvingande amorteringen på 3% gör att skulden sjunker mycket långsamt. Givetvis kan du dock göra extra inbetalningar när du vill.

Sammantaget kan vi säga att Vivus är ett tryggt och stabilt bolag som du kan känna dig trygg med att låna hos. Det gäller bara att du förstår precis vad du tecknar dig för när du signerar det digitala låneavtalet för ditt kreditlån.

Om du är noga med att planera ditt lån och betalar tillbaka så snabbt som möjligt är Vivus en utmärkt partner om ekonomin är lite svajig. Om du i stället utnyttjar möjligheten till delbetalning till max är Vivus snabblån ett mycket dyrt lån.

Villkor

 • Minst 18 år
 • Ej betalningsanmärkningar
 • Svensk medborgare

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden