Zensum

Zensum är en låneförmedlare som grundades redan 2013. Med en vision att förändra privatpersoners ekonomiska beteenden så erbjuder Zensum en jämförelsetjänst för privatlån på upp till 600 000 kr.

Zensum står under tillsyn av Finansinspektionen.

Zensums erbjudande

Zensum erbjuder privatpersoner att låna mellan 20 000 kr och 600 000 kr. Det lånade beloppet kan användas till valfritt ändamål och lånet tas utan säkerhet.

Lånet kan användas till att lösa mindre krediter, till en resa eller renovering av bostad.

Den löptid som erbjuds är på mellan 1 och 15 år.

Hos Zensum kan man få ett låneerbjudande från 20 olika låneinstitut och banker. De långivare som finns representerade är bland annat: AVIDA, ICA Banken, Santander, Collector Bank, Resurs Bank, Seven Day Bank, Coop MedMera Bank, Marginalen Bank, Credento, Credway och Brocc.

Fördelar

 • Man kan enkelt låna 600 000 kr utan säkerhet
 • Ansökan tar endast några minuter
 • Man får snabbt svar från Zensum
 • Man kan ansöka med en medsökande

Nackdelar

 • Zensum använder sig av UC för att ta kreditupplysningar
 • Zensum har långsamma utbetalningstider
 • Det är ett stort räntespann

Ansöka om lån hos Zensum

Att skicka in sin ansökan till Zensum är enkelt och går på några minuter. Om man önskar kan man ansöka med en medsökande har man en bättre chans att få sitt lån godkänt.

När en låneansökan ankommit till Zensum, tas en kreditupplysning för att säkerställa låntagarens goda återbetalningsförmåga och stabila ekonomi. Kreditupplysningen tas från UC. Endast en ansökan blir registrerad trots att man kan få tiotals olika låneerbjudanden.

Låneansökan skickas sedan till Zensums samarbetspartners som kommer med ett låneerbjudande. Zensums handläggare skickar sedan vidare de bästa låneerbjudandena till låntagaren.

Så snart ett låneerbjudande signerats tar det cirka två till tre dagar innan pengarna blir utbetalda. Man kan inte låna hos Zensum om man har en betalningsanmärkning sedan tidigare.

Räntor och avgifter

Hos Zensum bestämmer de olika långivarna vilken nominell ränta som låntagaren får. Det räntespann som finns hos långivarna är på mellan 3,45 % – 29,06 %.

Om extra avgifter för till exempel uppläggning och avier tillkommer bestäms av de olika långivarna.

Räkneexempel

Nedan följer ett räkneexempel med en exempelränta som man kan få genom ett lån hos Zensum.

Genom Zensum kan man låna 300 000 kr och få en löptid på 12 år. Den nominella räntan man då får är på 5 %. inga extra avgifter för avier eller uppläggning tillkommer.

Totalbeloppet för lånet som ska återbetalas blir 399 600 kr och det ger en kostnad på 2 775 kr per månad. Således kostar lånet 99 600 kr.

Kundservice

Zensum har en proffsig kundservice som alla är experter på lånetjänsterna. Kundservice finns där för dig om du har frågor eller behöver hjälp att fylla i din ansökan.

Deras kundservice finns på plats alla dagar i veckan. Öppettiderna är måndag till fredag kl 09:00 – 21:00. Man kan kontakta kundservicen genom såväl telefon som mejl. Det finns även en mindre FAQ på Zensums hemsida.

Sammanfattning

Detta är ett bra alternativ om man önskar jämföra ett flertal olika låneerbjudanden inför sitt privatlån. Med 20 olika låneinstitut som samarbetspartners så finns en stor bredd hos Zensum.

Med en kundservice som håller öppet sju dagar i veckan och en enkel ansökningsprocess så har Zensum många fördelar.

Villkor

 • Låntagaren måste vara minst 18 år.
 • Låntagaren måste vara svenskmedborgare samt skriven i Sverige.
 • Låntagaren måste ha en fast inkomst från arbete, pension eller dylikt.
 • Låntagaren måste ha en årlig inkomst på minst 120 000 kr.
 • Låntagaren måste ha varit fri från skulder hos Kronofogden under de senaste 6 månaderna.
 • Låntagaren behöver ett svenskt bankkonto.