Zmarta

Översikt

Zmarta har på kort tid blivit en stor och populär långivare på markanden. De har marknadsfört sig ihärdigt sedan lanseringen 2015 och har för många blivit en självklar låneförmedlare att vända sig till när man ska ansöka om lån. Zmarta var tidigare ett varumärke som tillhörde Freedom Finance, men i slutet av 2015 lanserades Zmarta Group som ett övergripande bolagsnamn, där Freedom Finance nu också ingår.

Fördelar

Bra lånevillkor
Snabba svar via chat
Erbjuder flera tjänster
Godkänner betalningsanmärkningar

Nackdelar

Aningen rörig hemsida
Ej kundtjänst under helger

Villkor

Zmarta har jämförelsevis rätt generösa krav på dig som vill ansöka om ett lån. Du behöver inte vara mer än 18 år för att kunna bli godkänd om ett lån, du måste ha en årsinkomst om minst 100.000 kr, hyra eller äga en bostad i Sverige samt vara svensk medborgare. Du kan inte heller ha några skulder hos Kronofogden, men du kan fortfarande bli beviljad ett lån trots betalningsanmärkningar.

Dessa anser vi vara väldigt generösa, och kan därför också vara en avgörande faktor till varför denna låneförmedlare har blivit så populär bland våra användare.

Egenskaper och kvalitet

Zmarta hjälper dig att nå ut till flera olika banker och kreditgivare med en enda ansökan och kreditupplysning. Därefter ser Zmartas handläggare till att din ansökan matchar med bankernas erbjudande, och väljer ut de som passar dig och dina ekonomiska förutsättningar bäst.

Trots att både Zmarta och Freedom Finance går under samma paraply, finns det en del skillnader mellan dem. Freedom Finance, som förvisso har funnits längre på marknaden och har kunnat utvecklas mer, har till exempel ett betydligt bättre förhållningssätt när kommer till kundservice, än vad Zmarta har. Zmartas kundtjänst är det inget fel på – när den väl är tillgänglig, men ligger i lä på den fronten, om man jämför med Freedom Finance.

Antalet godkända ansökningar hos Zmarta har varit lite varierande sedan deras lansering, men med hjälp av statistik kan man påvisa att denna låneförmedlare faktiskt godkänner fler lån än vad de flesta andra låneförmedlarna gör.

Hemsida har blivit aningen bättre än det ursprungliga utseendet. Sidan är snygg och väldesignad, men kan fortfarande uppfattas som något rörig och saknar en användarvänlig struktur och tydliga riktlinjer samt information om själva låntagandet.
Däremot erbjuder de under ”Zmarta tips” tips och råd om olika ekonomiska situationer. Här kan man bl.a. hitta artiklar om att låna pengar som ernsamstående, som föräldraledig, låna till bostadsrätt eller fritidshus, och en massa annat. Det vinner de mycket förtroende på, då de bjuder på kompetens och kunskap om dessa ämnen.

Zmarta känns som ett modernt och fräscht tillskott i Zmarta Group och kommer utan tvekan bli något vi ser mer av i framtiden. Kvaliteten på denna låneförmedlare går inte att ifrågasätta, med tanke på att de har en av Sveriges största låneförmedlare: Freedom Finance som storebror.

Räntor

Zmarta erbjuder olika sorters lån, men i denna presentationen har vi fokuserat på privatlån. Där ligger den individuella räntan vanligtvis mellan 3, 54% – 18, 15% och den effektiva räntan mellan 3,60% – 33, 40%. Räntan sätts individuellt beroende på din kreditvärdighet, ålder och andra förutsättningar.

Räkneexempel

Vid ett annuitetslån på 250 000 kr, med en återbetalningstid på 14 år och en rörlig årsränta på 4, 3% blir den effektiva räntan 4, 39%. Detta blir ett totaltbelopp på 333 144 kr, och en månadskostnad på 1983 kr (uppläggningsavgift samt aviavgift 0kr).

Sammanfattning

Zmarta är en del av Zmarta Group, och är således en trygg och stabil låneförmedlare att välja om du ska ansöka om lån. Med den trygga bakgrunden i Freedom Finance, kommer denna låneförmedlaren säkerligen fortsätta växa och öka i popularitet.
När Zmarta lanserades under 2015, gick det till en början som ett varumärke under Freedom Finance. I slutet av 2015 lanserades Zmarta Group som ett övergripande bolag där både Freedom Finance och Zmarta går under, de är alltså båda nu varumärken till Zmarta Group.

Zmarta erbjuder inte enbart låneförmedling, utan här kan du också jämföra försäkringar; hemförsäkringar, bilförsäkringar etc. eller jämöfra kredikort, sparande eller mobil och bredband. Även företagslån kan Zmarta bistå dig med.

Vad gäller Zmartas kundservice, nämnde vi tidigare att den har lite att lära av sin storebror Freedom Finance. Däremot har den en del innovativa kommunikationsmöjligheter som bör uppmärksammas, såsom t.ex. chat-funktion på hemsidan. En sådan funktion är perfekt för dig som har korta frågor och inte vill ringa och stå i telefonkö.

Att använda Zmartas jämförelsetjänst är helt gratis, och du behöver inte välja något av de lånen som du blir erbjuden. Men väljer du att gå vidare med en långivare genom Zmarta, behöver du bara signera avtalet och sedan skicka det till långivaren i fråga.

Villkor

  • Lägsta ålder 18 år
  • 100.000 kr i årsinkomst
  • Svensk medborgare
  • Ej skuldsaldo hos Kronofogden
Lånapengar.com