Så lånar du med dina värdesaker som säkerhet

Av: Theodor Holmberg Publicerat: april 23, 2020

Har du smycken, klockor, teknik eller annat av värde liggandes hemma som du inte använder? Låt oss presentera Sefina Pantbak – en något annorlunda långivare här på Lånapengar.com. Hos Sefina kan du ansöka om ett så kallat pantlån, vilket innebär att en personlig värdesak används som säkerhet för lånet. Eftersom det finns en pant som motsvarar lånets värde behöver Sefina inte ta någon kreditupplysning. Det gör det möjligt att låna pengar utan inkomst och med lågt kreditbetyg.

Besök Sefina Pantbank

Man värderar smycke för pantlån

Teckna pantlån hos Sefina

Sefina Pantbank är ingen traditionell långivare i den bemärkelsen att låntagarens inkomst och betalningsförmåga fungerar som garanti för att lånet blir återbetalt. Istället pantsätts en värdesak som säkerhet för lånet. Lånebeloppet beror på varans värde och skulle återbetalning utebli säljs föremålet på auktion. På så sätt får Sefina alltid tillbaka sina utlånade pengar.

Eftersom det inte går att låna mer än värdet på de föremål som pantsätts finns ingen risk att låntagaren blir skyldig Sefina några pengar eller hamnar hos Kronofogden. Därför finns det i heller knappt några krav för att bli beviljad pantlån och Sefina tar ingen kreditupplysning. Du kan både ha betalningsanmärkningar, skuld hos Kronofogden och sakna anställning.

För den som behöver låna mindre summor under en kortare tid kan ett pantlån hos Sefina vara ett billigare alternativ än en högkostnadskredit. Den enda risken som låntagaren tar är att det pantsatta föremålet går förlorat om betalning uteblir.

Passar ett lån hos Sefina dig?

  • Minst 18 år gammal
  • Ha en pant med ett värde på över 1 000 kronor
  • Inneha BankID som kan användas för att logga in
  • Vill låna mindre summa en kort period (max 3 månader)
  • Låna helt utan någon kreditupplysning
  • Låna pengar utan inkomst eller anställning
  • Lån trots betalningsanmärkning / skuld hos Kronofogden

Låna hos Sefina direkt

Ränta och avgifter hos Sefina

För att teckna pantlån hos Sefina Pantbank betalar du en ränta och expeditionsavgift. Räntan varierar beroende på i vilken butik som panten lämnas in. Om du vill att föremålet värderas på distans är det räntan i Stockholm som gäller. I sådana fall får du ett paket hemskickat som du använder för att skicka varan till Sefina, som då genomför en kostnadsfri värdering.

I skrivande stund är månadsräntan i Stockholm 3,95 procent. Du kan dock använda Sefinas lånekalkylator för att enkelt räkna ut den exakta räntekostnaden. Utöver räntan tillkommer en engångsavgift för uppläggningen av lånet på 50 kronor.

För ett pantlån på 5 000 kronor med 3 månaders löptid blir räntekostnaden 592,5 kronor. Det totala beloppet att betala blir då 5 642,5 kronor för att få tillbaka det pantsatta föremålet. Istället för att betala kan du låta Sefina sälja varan på auktion.

Så lånar du online

1. Skapa kostnadsfritt konto

Klicka på knappen nedan för att komma till Sefinas hemsida och skapa enkelt ett kostnadsfritt konto med BankID.

2. Få en preliminär värdering

Du kan sedan få en första värdering på de föremål du vill belåna genom att lägga upp bilder och en utförlig beskrivning via ett formulär. Enligt Sefina kan du belåna ”i stort sett alla föremål som har ett andrahandsvärde”. T.ex. smycken, gitarrer, märkesklockor, mobiltelefoner, konstverk och mycket mer. Inom 24 timmar på vardagar får du en preliminär värdering.

3. Skicka in panten för värdering

Om du är nöjd med den preliminära värderingen skickar Sefina hem ett förtryckt paket till dig. Detta paket använder du till att skicka in ditt/dina föremål. Därefter gör Sefinas erfarna pantlånare en slutgiltig värdering som kan skilja mot den första.

4. Teckna ett pantlån

Sefina kontaktar dig på telefon eller mail med det slutgiltiga beskedet av vad ditt/dina produkter är värda. Det är så mycket du kan låna mot panten. Om du väljer att acceptera tecknas ett pantlån. Om inte, skickas panten tillbaka helt kostnadsfritt.

5. Utbetalning av lånet

Så fort ett pantlån har skapats betalas pengarna ut till ditt angivna bankkonto. Beroende på din bank kan det ta 1-3 dagar.

Ansök om pantlån hos Sefina

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden