Credigo

Jämför olika långivare och välj mellan aktuella låneerbjudanden här.

Credigo är ett låneinstitut som erbjuder privatpersoner att låna en kontokredit. Credigo är ett varumärke inom företaget Northmill och står under tillsyn av Finansinspektionen, precis så som seriösa bolag ska göra. Företaget har funnits på den svenska marknaden ända sedan år 2006.

De belopp man kan låna av Credigo ligger på mellan 1 000 kr som lägsta belopp och 20 000 kr som högsta belopp. Därmed kan man välja exakt det belopp man behöver. Kontokrediten tas utan säkerhet och man är fri att använda pengarna till valfritt ändamål.

Något som är mycket positivt med att låna genom Credigo är att de inte tar någon kreditupplysning via UC. Därmed kan man som låntagare behålla sin goda kreditvärdighet även i framtiden. Man behöver dessutom endast betala för den del av kontokrediten som man väljer att utnyttja.

Fördelar

 • De erbjuder 30 dagars räntefria lån för nya kunder.
 • De har inga startavgifter.
 • Du kan ha betalningsanmärkningar.
 • De betalar ut pengar direkt efter godkännande.

Nackdelar

 • De har en uttagsavgift.
 • Du måste använda BankID för att verifiera dig.

Räntor hos Credigo

Hos Credigo så bestäms det individuellt vilken ränta låntagaren får och denna baseras på hur god ekonomi som låntagaren anses ha. Den månatliga, nominella räntan ligger på mellan 1,24% och 1,91%.

Till ett lån hos Credigo tillkommer det inga extra avgifter för ansökning, avier eller uppläggning av lånet. Däremot tillkommer det en administrativ uttagsavgift på 295 kr för varje uttag som man väljer att göra.

Räkneexempel för lån hos Credigo

Hos Credigo så bestäms all ränta individuellt så vilken slutgiltig ränta man får kan man först få reda på när man har sänt in sin ansökan och en kreditupplysning har gjorts. Här följer dock ett räkneexempel för en exempelränta.

Hos Credigo kan man välja att ta en kontokredit på 5 000 kr och löptiden är flexibel. Om man väljer att utnyttja hela det lånade beloppet så får man en månadsränta på 1,24% och en effektiv ränta på 29,3%. Den administrativa uttagsavgiften på 295 kr tillkommer. Den lägsta månadsbetalningen man kan göra är 475 kr per månad tills lånet är slutbetalt.

Ansöka om ett lån hos Credigo

Att ansöka om lån hos Credigo är mycket enkelt. Man fyller i det ansökningsformulär som finns online och signerar med sitt BankID. Man får direkt ett preliminärt besked på skärmen och ett slutgiltigt besked kommer så snart kreditupplysningen har genomförts. Kreditupplysningen kommer att tas från Creditsafe.

Credigo använder sig utav direktutbetalning till de kunder som har ett bankkonto hos antingen Nordea, Handelsbanken, SEB eller Swedbank. Dessa kunder kan få sitt begärda uttagsbelopp in på sitt konto redan inom en timme. För övriga banker så kommer pengarna in på låntagarens konto redan samma dag eller senast den nästkommande vardagen, allt beroende på vilken tid på dagen som man begär uttaget.

Credigos kundtjänst har rejäla öppettider

För alla potentiella låntagare som har frågor eller funderingar så finns Credigos kundtjänst till hands. Credigos kundtjänst består utav erfarna medarbetare som kan hjälpa till med låneprocessen.

Kundtjänsten håller öppet alla dagar i veckan vilket är mycket bra för att vara en långivare. Måndag till fredag håller de öppet från kl. 07:00 till 21:00. Lördag och söndag så håller de istället öppet från kl. 10:00 till 18:00 vilket är väldigt generösa öppettider.Man kan nå Credigos medarbetare genom att ringa, mejla eller genom att skriva i deras live chatt.

Sammanfattning

För låga lånebelopp så har Credigo förmånliga priser, det blir dock dyrare ju mer man lånar. Credigo är perfekt för att låna en kontokredit som ska användas till att täcka plötsligt uppkomna kostnader.

Med en enkel ansökningsprocess och bra funktioner såsom en kundservice med generösa öppettider så imponerar Credigo med sin lånetjänst.

Villkor

 • Låntagaren måste vara minst 18 år gammal och myndig.
 • Låntagaren måste ha en inkomst om minst 150 000 kr per år.
 • Låntagaren måste vara svensk medborgare och folkbokförd i Sverige.
 • Låntagaren får inte ha något skuldkonto hos Kronofogden.
 • Låntagaren måste ha ett BankID för att legitimera sig med.
 • Betalningsanmärkningar från tidigare går bra att ha.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden