Credway

Credway är ett låneinstitut som erbjuder lån av kontokrediter till privatpersoner på upp till 30 000 kr. Credway är en omtyckt och pålitlig lånegivare som funnits som aktör på lånemarknaden ända sedan 2006.

Credways tjänst fungerar på samma sätt som ett kreditkort, med skillnaden att man inte behöver ett fysiskt kort. Man för enkelt över de lånade pengarna till sitt bankkonto.

Detta erbjuder Credway

Hos Credway kan man låna belopp mellan 1 000 kr och 30 000 kr. Som med alla kontokrediter så har även detta lån en flexibel återbetalningstid. Den maximala återbetalningstiden är dock 72 månader.

Om man är osäker på hur mycket man behöver låna kan man ansöka om ett högre belopp och sedan endast utnyttja den del man behöver. Den del man inte utnyttjar behöver man inte betala för.

Låna med betalningsanmärkning

Att ansöka om ett lån hos Credway är väldigt enkelt och en ansökan på deras hemsida tar endast tre minuter. Man identifierar sig enkelt med sitt BankID.

Så snart man sänt in sin ansökan så får man ett preliminärt besked direkt på skärmen. Ett slutgiltigt svar kommer när en kreditupplysning har tagits. Credway använder sig utav Creditsafe för att utföra kreditupplysningar. Hos Credway kan man därmed låna utan UC och man behåller sin goda kreditvärdighet.

Hos Credway är man välkommen att ansöka om ett lån trots att man har en eller flera betalningsanmärkningar sedan tidigare.

Räntor och avgifter hos Credway

Hos Credway tillkommer det inga dolda kostnader på lånet utan alla avgifter och räntor redovisas på deras hemsida. Credway tar varken ut någon årsavgift, aviavgift eller uppläggningsavgift.

Deras nominella årsränta är för närvarande 26 %, alltså 2,17 % per månad.

Eftersom att kostnaden för ett lån hos Credway endast består utav ränta så kan man få tillbaka hela 30 % av det man betalar på sin deklaration. Credway meddelar Skatteverket hur mycket man återbetalat.

Räkneexempel med exempelränta

Om man lånar en kontokredit på 15 000 kr hos Credway kan man få följande ränta. Årsräntan är på 26 % och den effektiva årsräntan på 29,33 %. Inga extra avgifter tillkommer. Det lägsta månadsbeloppet att återbetala varje månad är 750 kr. Vill man återbetala sitt lån på 12 månader så blir månadsavgiften 1 433 kr och det totala beloppet att återbetala 17 195 kr.

Använder sig utav direktutbetalning

En stor fördel med att låna hos Credway är att de betalar ut godkända lån till banker varje dag. Därmed behöver man aldrig vänta länge på sina pengar. Så snart man begärt en överföring så påbörjar Credway transaktionen utav denna. Om man har ett bankkonto hos någon av bankerna Swedbank, Nordea, Handelsbanken eller SEB så får man in pengarna på sitt konto redan inom en timme. Om man däremot har sitt bankkonto hos en annan bank så får man in pengarna samma dag om man begärt uttaget innan kl. 13:30 på en vardag. Om man begär uttaget efter kl. 13:30 eller på en helg så får man vänta tills nästkommande bankdag.

Kundservice öppet 7 dagar i veckan

Credways duktiga medarbetare och handläggare arbetar sju dagar i veckan så att de alltid ska finans till hands. På måndagar till fredagar finns de på plats mellan kl. 07:00 och 21:00. På lördagar och söndagar jobbar de från kl. 10:00 till 18:00. Credways kundservice kan nås via mejl, telefon eller live chatt.

Lånapengar.com