Everyday plus

Översikt

EverydayPlus kan sägas erbjuda snabblån förpackade som kreditkort. Här ansöker du om ett kreditkonto med en kredit på upp till 20 000 kronor och kan sedan göra uttag när du vill. Det är först när du utnyttjar krediten genom att göra ett uttag som krediten faktiskt börjar kosta. Återbetalning sker månadsvis och för utnyttjad kredit betalar du en fast ränta.

Fördelar

Flexibel kredit upp till 25 000 kr
Fast ränta
Gör uttag via sms eller i en app

Nackdelar

Godkänner en stor del av ansökningarna
Betalningsanmärkningar godtas inte

Villkor

Grundvillkoren för att få låna hos EverydayPlus är inte komplicerade på något sätt. Minsta ålder är 20 år och maximal ålder är 75 år. Du måste också vara svensk medborgare och folkbokförd i Sverige samt kunna legitimera dig med BankID.

När det gäller de mer ekonomiska frågorna är grundregeln att du ska ha en årsinkomst på minst 120 000 kronor och att du inte får vara belastad av någon betalningsanmärkning.

Kreditvärdigheten och betalningsförmågan granskas utifrån en kreditupplysning från Bisnode. Detta innebär att exempelvis en annan långivare inte kan se engagemanget hos EverydayPlus i en kreditupplysning från UC.

Egenskaper och kvalitet

EverydayPlus öppnade 2013. Tjänsten drivs av OPR-Finance AB som har en historik som går ända tillbaka till 2005. Att varumärket är förhållandevis nytt innebär alltså inte att det inte finns stor rutin i ägarbolaget bakom tjänsten.

EverydayPlus erbjuder idag endast en tjänst, nämligen ett kreditkonto. Denna typ av kombination av snabblån och kreditkort är dock mycket flexibel och kan användas för en mängd olika ändamål. Minsta möjliga kredit att ansöka om är 1000 kronor medan maximal kredit är 25 000 kronor. Löptiden för krediten är upp till sju månader med delbetalningar.

Ansökan om EverydayPlus kreditkonto sker alltid online. I ansökningen legitimerar du dig och godkänner kreditvillkoren via BankID. Det innebär att hela ansökningsprocessen är mycket trygg och säker samt att den är snabbt överstökad. När du har skickat in din ansökan behöver du inte vänta längre än 15 minuter på att få ett preliminärt besked.

När ansökan är beviljad har du möjlighet att direkt göra ett första uttag till ditt bankkonto. Du har flera vägar att gå för att begära uttaget. Enklast är att använda EverydayPlus egen app. Ett annat sätt är att skicka sms och ett tredje är att logga in på webbplatsen för att där begära uttag.

Statistik för antalet ansökningar som blir godkända finns inte allmänt tillgänglig, men de flesta uppgifter pekar på att EverydayPlus godkänner majoriteten av ansökningarna. En anledning till det är de jämförelsevis lite tuffare grundvillkoren. Om du uppfyller grundvillkoren talar det mesta för att du kommer att bli godkänd på din ansökan.

Kundtjänst

EverydayPlus får ofta goda vitsord för sin support. Öppettiderna är generösa och du kan få kontakt via både telefon och e-post. Öppettiderna för kundtjänst är kl. 09-20 på vardagar och kl. 10-16 på helger. Ansökningar handläggs mellan kl. 08-20 på vardagar och kl. 09-17 på helger. Telefonnumret till kundtjänst är 08-225 115 och e-postadressen är kundtjanst@everydayplus.se. En trevlig detalj med kundtjänst är att supportpersonalen presenteras med namn och bild på webbplatsen.

Som kredittagare hos EverydayPlus har du också tillgång till egna sidor på webbplatsen (EverydayPlus Online). På dessa ser du alla uppgifter kring ditt kreditkonto inklusive alla fakturor. Du kan även hantera din kreditgräns och vid behov ansöka om att höja den. De flesta av funktionerna på EverydayPlus Online finns också i den app som finns att ladda ner till både iPhone och Android.

Utbetalning

När du har begärt ett uttag från ditt kreditkonto får du pengarna inom en bankdag. Har du ett personkonto hos Nordea kan överföringen ske inom 15 minuter under kundtjänstens öppettider. För andra banker gäller följande:

  • Uttag begärda före kl. 13:30 kommer in på ditt konto samma dag
  • Uttag begärda efter kl. 13:30 kommer in på kontot nästa bankdag.

Räntor

Hos EverydayPlus debiteras en fast ränta på 15% per uttag. Ett uttag på exempelvis 2000 kronor kostar alltså 300 kronor. Med en fast ränta blir det enklare för dig att räkna på lån.

Kredittiden kan vara allt mellan 60 dagar och 1 år. Sista betalningsdatum på den första fakturan är den sista i månaden efter månaden för uttaget. Ett uttag den 10 februari ska alltså betalas tillbaka med den fasta räntekostnaden senast den 31 mars.

Det går också att välja delbetalning. Delbetalningen ska alltid vara på minst en femtedel av den utestående krediten per månad. Uppgifter om minsta återbetalning finns alltid angivna på fakturan samt på dina egna sidor på webbplatsen. Väljer du delbetalning debiteras du 5% av det återstående beloppet i ränta per månad.

Räkneexempel

Om du gör ett uttag på 5000 kronor från ditt kreditkonto betalar du 15% i räntekostnad för uttaget. Det motsvarar en kostnad på 750 kronor. Om du betalar tillbaka krediten senast vid utgången av den andra månaden efter att du gjorde uttaget är det också precis så mycket du betalar totalt. Väljer du delbetalning blir den effektiva årsräntan 97,80%.

Sammanfattning

EverydayPlus står ut något från mängden i den stora skaran långivare för snabblån. Det mest utmärkande är givetvis att den här aktören inte erbjuder klassiska snabblån, utan i stället erbjuder kreditkonton med fria uttag. Bolaget självt klassar sin produkt som “ett kreditkort i din mobil” och det är en benämning som är ganska rättvisande. Just kopplingen till mobilen är något EverydayPlus trycker mycket på, och det är förmodligen en framgångsfaktor för tjänsten som blir mer populär för varje månad.

En annan utmärkande egenskap är de lite tuffare grundvillkoren. Det är tydligt att EverydayPlus inte vänder sig till precis alla. Att den sökande inte får ha betalningsanmärkningar och att årsinkomsten måste överstiga 120 000 kr, är två krav som gör att tjänsten EverydayPlus inte riktigt är tillgänglig för alla.

När det gäller kostnaderna för krediten är EverydayPlus inte den billigaste aktören för korttidslån. Det är den fasta uttagsräntan på 15% som gör att månadsräntan blir relativt hög. Den effektiva årsräntan är emellertid inte särskilt hög i jämförelse med andra långivare. Det beror på att månadsräntan vid delbetalning inte är högre än 5%.

Villkor

  • Åldersgräns 20-75 år
  • Fast inkomst (120 000 kr)
  • Svensk medborgare
  • Ej betalningsanmärkningar