Expresskredit

Jämför olika långivare och välj mellan aktuella låneerbjudanden här.
Ett snabblån är en högkostnadskredit. Om lånet inte betalas i tid kan du få en betalningsanmärkning. Kontaktuppgifter till budget- och skuldrådgivaren i kommunen hittar du på www.hallakonsument.se.

Hos Expresskredit erbjuds du att låna upp till hela 30 000 kronor. Kanske ser du inte detta som något stort lån, men när ett behov av snabba pengar finns så kan Expresskredit vara lösningen. Det bästa av allt är att de inte alls erbjuder något gammalt tråkigt traditionellt snabblån. Här handlar detta om en kontokredit upp till 30 000 kronor, vilket gör att du enbart betalar för den summa du tar ut. Du kommer även att ha möjligheten till flexibel betalning, där du bestämmer hur mycket du vill betala tillbaka varje månad.

Låter detta bra? Behöver du ta ett snabbt lån för att täcka en oförutsedd utgift? Om ditt svar är ja, så ser du närmare på de fördelar och nackdelar du finner med Expresskredit nedan.

Fördelar

 • Hos Expresskredit lånar du utan UC
 • Betala bara för den del av krediten som du utnyttjar
 • Drivs av GF Money AB, som är en seriös och etablerad långivare med erfarenhet under många år

Nackdelar

 • Ingen utbetalning på lördagar och söndagar
 • Beviljar inte lån med betalningsanmärkning

Krav för att ansöka om lån hos Expresskredit

För att ansöka om och få ett kreditlån beviljat hos Expresskredit måste du kunna uppfylla nedan angivna grundkrav. Efter detta utförs alltid en individuell kreditbedömning av din totala betalningsförmåga. Dina uppgifter tas från Creditsafe AB.

 • Du måste inneha en ålder mellan 18-72 år
 • Varit svensk medborgare och folkbokförd i Sverige de senaste 5 åren
 • Du måste ha en taxerad inkomst i Sverige under minst 2 år
 • Du får inte ha några betalningsanmärkningar eller aktiva skulder hos Kronofogden

Någon lägsta nivå på din årliga taxerade inkomst finns ej angivet, men precis som i vanliga fall så hör detta till den individuella kreditprövningen. Storleken på din taxerade inkomst är det som avgör hur kraftfull din betalningsförmåga bedöms vara.

Räntor

Expresskredit erbjuder en effektiv ränta på 51,95 – 77,75 %. I det ingår en uppläggningsavgift på 320 kr och en aviavgift på 35 kr/mån.

Räkneexempel

Nedan är ett representativt exempel på en lånekostnad från långivaren:

Belopp: 15 000 kr

Löptid: 12 månader

Nominell ränta: 39,3 %

Uppläggningsavgift: 320 kr

Uttagsavgift: 49 kr

Aviavgift: 35 kr/mån

Effektiv ränta: 56,73 %

Månadskostnad: 1 749,66 kr

Totalt att betala: 20 996 kr

Lånekostnad: 5 996 kr

Så ansöker du om snabblån och kredit hos Expresskredit

Att ansöka om din kredit på mellan 1000 till 30000 kronor hos Expresskredit är mycket enkelt. Här kommer du enbart att behöva fylla i det ansökningsformulär du finner på deras lånesajt. Efter detta legitimerar du dig med Bank ID och skickar in din ansökan.

Svar på om din ansökan om lån beviljats får du direkt.

Utbetalning av kreditlån hos Expresskredit

Så fort du blivit beviljad en kredit hos Expresskredit så kommer pengarna att finnas tillgängliga. Här kommer det vara du själv som bestämmer hur mycket du vill utnyttja av din kredit. Utbetalningar av krediten görs dygnet runt alla veckans dagar och du kan ha pengarna på ditt konto inom 5 minuter med bankerna Nordea, Handelsbanken, Danske Bank, SEB och Swedbank. För mindre banker gäller dock 1 bankdag.

Flexibel återbetalning

Du som väljer att ansöka om och får en kredit beviljad hos Expresskredit, kommer också att få fördelen med det som kallas för flexibel återbetalning. Här kommer du att välja hur mycket du vill betala tillbaka på din beviljade kredit och det belopp du har utnyttjat.

Tänk dock alltid på att det finns ett lägsta belopp du måste återbetala. Detta ligger på 6% av det utnyttjade beloppet plus eventuell avgift och ränta.

Öppettider och support hos Expresskredit

Den som gör valet av Expresskredit, gör också valet av en traditionell långivare som ser både till sina anställda och sina kunder. Här får de ledigt på lördagar och söndagar då Expresskredit håller stängt.

Öppettider:

Måndagar-Fredagar: 08.00 – 18.00

Kontakta Expresskredit:

Telefon: 018 71 00 03

E-post: info@expresskredit.se

Naturligtvis kommer du som vill lämna synpunkter eller är missnöjd med något, även alltid kunna kontakta Expresskredit via vanlig postgång.

Expresskredit

Box 1306

75143 Uppsala

Naturligtvis kommer det faktum att de håller stängt på lördagar och söndagar samt andra helger, inte alls påverka möjligheterna att ansöka om kredit. Hos Expresskredit kan du ansöka när som helst, dygnet runt, och får ditt konkreta svar under deras öppettider.

Villkor

 • För att ansöka om en kredit hos Expresskredit krävs det att man har fyllt 18 år och är myndig. Den maximala åldern är 72 år.
 • Man måste vara svensk medborgare sedan fem år tillbaka och vara bokförd och ha en fast adress i Sverige.
 • Man måste ha en egen mejladress och ett mobiltelefonnummer.
 • Man måste ha ett svensk bankkonto dit lånet kan bli utbetalt.
 • Man ska kunna uppvisa en deklarerad inkomst i Sverige för de senaste två åren.