Extralånet

Denna långivare är inte längre tillgänglig hos oss. Men vi erbjuder en omfattande samling av aktiva långivare för att passa dina finansiella behov. Jämför idag och hitta det bästa lånet för dig.

Extralånet finns där för dig som är ute efter lite mindre lån. Här kan du låna allt mellan 10 000 – 50 000 kr. Hit kan därför bland annat även du som har betalningsanmärkningar eller dålig kreditvärdighet av andra skäl vända dig för att få hjälp. Visserligen kommer det att göras en kreditupplysning på dig, men Extralånet gör inte sina kreditupplysningar med UC utan med Bisnode. Detta är därför inte en kreditupplysning som påverkar din kreditvärdighet på några sätt eller vis.

Fördelar

 • Använder sig inte av kreditupplysning med UC
 • Går att söka även för dig med betalningsanmärkningar
 • Det tar bara en bankdag att få svar på din låneansökan
 • Efter att din ansökan godkänts tar det bara 1-2 bankdagar för pengarna att komma in på ditt konto

Nackdelar

 • Hög ränta
 • Du kan inte låna mer än 50 000 kr

Villkor

För att kunna få ett lån från Extralånet behöver du vara mellan 18–70 år gammal. Du måste också ha en inkomst från tjänst, näringsverksamhet eller pension på minst 12 500 kr per månad efter skatt. Du måste också ha ett svenskt personnummer och en folkbokföringsadress. Du får inte ha skyddad identitet. Du får inte heller ha något aktuellt skuldsaldo hos Kronofogden. Däremot får betalningsanmärkningar och gamla utmätningsförsök finnas. Sist men inte minst måste du också ha tillgång till bankID för att kunna låna pengar hos Extralånet.

Egenskaper och kvalitet

En av de saker som är bra med Extralånet är att de inte har någon automatisk utsortering för dig som har en betalningsanmärkning. Dessutom går det snabbt att få reda på om din låneansökan har blivit godkänd eller inte. Du får närmare bestämt svar på detta inom en bankdag från och med det att du ansökt. Pengarna betalas dessutom ut direkt vid en godkänd ansökan och kommer att finnas inne på ditt konto inom en till två bankdagar.

En annan fördel med Extralånet är att du kan välja mellan att låna allt från 10 000 kr till 50 000 kr. Detta är alltså en utmärkt långivare för dig som vill låna en lite mindre summa pengar.

Extralånet använder som tidigare nämnt inte UC för att göra sina kreditupplysningar, utan Bisnode. Det gör att du inte behöver oroa dig för att din kreditvärdighet ska försämras när de gör en kreditupplysning på dig.

Behöver du komma i kontakt med Extralånet? I så fall kan du göra detta via e-post eller telefonnummer som du finner på deras hemsida.

Det kostar inte något att ansöka om ett lån hos Extralånet. Det tillkommer inte heller någon startkostnad eller uppläggningsavgift. Betalar du inte tillbaka ditt lån så som det är tänkt tillkommer det dock påminnelseavgift och inkassoavgift. Du kan också betala av lånet i förtid helt utan avgifter om du så önskar.

Ränta och avgifter

Den nominella räntan för ditt lån ligger på 24,9 5% och den effektiva räntan på 28,01 %. I övrigt tillkommer det inte några avgifter om det inte är så att du får problem med att betala tillbaka lånet. Då kan det som tidigare nämnt tillkomma påminnelseavgift på 60 kr och inkassoavgift på 180 kr.

Ränteexempel

Säg att du till exempel lånar 50 000 kr av Extralånet. Eftersom räntan ligger på 24,95 % kommer du då att behöva betala tillbaka 50 000 kr plus 50 000 multiplicerat med 24,95 vilket blir 62 475 kr. Hur mycket detta blir per månad beror helt och hållet på hur lång tid du väljer att ha på dig att betala tillbaka lånet. Väljer du längsta möjliga tillbakabetalningstid, vilket är 10 år, blir din månadskostnad för lånet 1136 kr. Väljer du ett år blir din månadskostnad 4751 kr.

Sammanfattning

Extralånet är en långivare som är utmärkt för dig som vill söka ett mindre lån och som kanske har betalningsanmärkningar. Genom att kontakta Extralånet kan du alltså låna allt från 10 000 kr till 50 000 kr. Kontakta Extralånet du med och ansök om ett lån om du så önskar.

Villkor

 • Du måste vara mellan 18-70 år gammal
 • Du har en fast inkomst på minst 12 500 kr i månaden
 • Du har svenskt personnummer
 • Du har en folbokföringsadress
 • Du har inte skyddad identitet
 • Du har inga skulder hos Kronofogden
 • Du har mobilt BankID

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden