Fairlo

Denna långivare är inte längre tillgänglig hos oss. Men vi erbjuder en omfattande samling av aktiva långivare för att passa dina finansiella behov. Jämför idag och hitta det bästa lånet för dig.

Fairlo grundades 2016 av två entreprenörer med en vision om att erbjuda lån även till de som vanligtvis inte får förmånliga lånevillkor. Därför erbjuder de nu det så kallade Vardagslånet på upp till 100 000 kronor som har en effektiv årsränta på 12 till 19 procent. Inga avgifter förekommer och även den med betalningsanmärkningar kan bli beviljad lån.

Låntagaren styr själv över återbetalningen och kan enkelt justera avbetalningstid och månadsbelopp efter vad som passar ens livssituation. Lånet kan även avslutas precis när som helst – utan några extra kostnader. Ett riktigt fair lån helt enkelt!

Fördelar

  • Fast räntesats
  • Godtar betalningsanmärkningar
  • Inga extrakostnader tillkommer
  • Erbjuder direktutbetalningar

Nackdelar

  • Måste ha BankID

Fairlos villkor

För att få låna pengar hos Fairlo måste du vara minst 20 år och vara fast bosatt i Sverige, samt ha ett svenskt personnummer. Du måste också ha en årsinkomst på minst 120 000 kr och tillgång till BankID, då både ansökan och låneavtal signeras med detta. Fairlo beviljar inte lån till de med aktivt skuldsaldo hos Kronofogden. Däremot är betalningsanmärkning inget hinder.

Egenskaper och kvalitet

Hos Fairlo går ansökningsprocessen snabbt och smidigt och är avklarad på bara några minuter. Processen är uppdelad i två steg, där du först får uppge kontaktuppgifter och ditt personnummer. I steg nummer två anger du din inkomst, kostnader för boende och andra lån, samt hur många personer ni är i hushållet.

Därefter signerar du din ansökan med BankID och svaret på din låneansökan dyker upp direkt på skärmen. Om du har någon av storbankerna använder Fairlo sig av direktutbetalning, i övrigt betalas pengarna ut inom 1-2 bankdagar. Ingen UC tas i samband med låneansökan – istället används Bisnode.

Fairlos kundservice nås antingen via mail, chatt eller telefon, och här kan du vänta dig snabbt svar från kunniga agenter.

Ränta och avgifter

Ett lån hos Fairlo kostar ingenting att ansöka om. Det kostar heller inte någonting i uppläggningsavgift eller aviavgift. Den enda kostnaden för lånet är dess effektiva årsränta, vilken ligger på mellan 14 och 19 procent. Därmed är det ett mycket fördelaktigt lån i jämförelse med många andra aktörer på marknaden idag.

Ränteexempel

Ett lån på 10 000 kr till 16,67 % bunden ränta med en återbetalningstid på 36 månader, med 36 avbetalningar om 355 kr ger en effektiv ränta på totalt 18 %. Hos Fairlo tillkommer aldrig avgifter för tjänsten. Totalt att återbetala blir 12 780 kr.

Sammanfattning

Fairlo erbjuder ett fördelaktigt lån för dig som behöver en mindre summa pengar och inte vill betala för hög ränta eller massa avgifter. Återbetalningstiden bestämmer du själv, och den kan som längst vara 6 år. Du har också full tillgång till ’Mina Sidor’ där du alltid har aktuell information kring ditt lån och möjlighet att justera din amorteringsplan.

En fördel med Fairlos vardagslån är att ingen UC tas och inget rapporteras till UC. Därmed påverkas inte din scoring hos UC.

Villkor

  • Minst 20 år
  • Minst 120 000 kr i årsinkomst
  • Svenskt personnummer
  • Fast bosatt i Sverige
  • Inget aktivt skuldsaldo hos Kronofogden

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden