Frogtail

Jämför olika långivare och välj mellan aktuella låneerbjudanden här.

Frogtail erbjuder privatpersoner att låna upp till 40 000 kr, helt utan något krav på säkerhet.

Frogtail är en del av Folkefinansgruppen och är en relativt ny långivare på marknaden. Frogtail står under tillsyn av Finansinspektionen.

Frogtails erbjudande

Hos Frogtail kan man ansöka om ett lån på mellan 7 000 kr och 40 000 kr. Den löptid man kan få hos Frogtail är på mellan 1 månad och 3 år.

Det krävs ingen säkerhet i samband med låneansökan hos Frogtail, varför lånebeloppet kan användas till valfritt ändamål.

Fördelar

 • Man kan låna även med betalningsanmärkning.
 • Frogtail använder inte UC
 • Man kan låna utan säkerhet

Nackdelar

 • Man kan inte låna höga belopp
 • Frogtail har höga räntor
 • Det är höga förseningsavgifter hos Frogtail

Såhär ansöker man om lån hos Frogtail

Att skicka in sin ansökan till Frogtail tar endast några minuter och det finns ett ansökningsformulär på deras hemsida. Alla ansökningar är helt kostnadsfria.

När man skickar in sin ansökan till Frogtail får man hjälp av den digitala betalningslösningen Trustly att identifiera sig. Själva identifieringen sker med hjälp av BankID, säkerhetsdosa eller en pinkod.

Så snart en ansökan har kommit in till Frogtail, så tar de en kreditupplysning för att fastställa låntagarens återbetalningsförmåga. Frogtail använder sig inte av UC för att ta kreditupplysningar.

Oavsett om man har en betalningsanmärkning eller ej så går det lika bra att ansöka om ett lån hos Frogtail.

Utbetalning av lån

Lån som blir godkända vardagar innan kl 13:00 blir utbetalda till låntagarens konto redan samma dag och kommer fram mellan kl. 15:00 och 17:00. Lån som blir godkända efter kl. 13:00 kommer in på låntagarens konto dagen efter.

Räntor och avgifter

Frogtail har en nominell årsränta på mellan 17% och 39%.Vilken ränta man får av Frogtail bestäms individuellt och först när en kreditupplysning har tagits. beslutat baseras delvis på hur god återbetalningsförmåga låntagaren anses ha.

Till räntan tillkommer även extra avgifter. De avgifter som Frogtail tar ut är en uppläggningsavgift om 350 kr och en aviavgift om 15 kr per månad.

Räkneexempel med exempelränta

Hos Frogtail kan man låna 25 000 kr med en löptid på 3 år. Man får då en nominell årsränta på 19,5 %. En uppläggningsavgift om 350 kr tillkommer plus en aviavgift om 15 kr per månad. De effektiva räntan blir därmed 23,99 %.

Totalt ska man återbetala 34 092 kr vilket blir 36 återbetalningar om 947 kr per månad.

Kundservice

Frogtail har en kundservice med erfarna medarbetare som finns till hans under veckans alla sju dagar. På så sätt får alla låntagare snabb hjälp, direkt när den behövs. Frogtails medarbetare hjälper till med att svara på frågor och ansökningar.

Frogtails kundservice har öppet mellan måndag till fredag kl. 08:00 – 18:00 och lördag och söndag kl. 10:00 – 15:00.

Kundtjänsten kan nås såväl på telefon som på mejl.

Sammanfattning

Frogtail är ett bra lånealternativ om man önskar låna belopp som inte är högre än 40 000 kr. Hos Frogtail är det okej att man har en eller flera betalningsanmärkningar sedan tidigare. Detta vägs dock upp med något högre räntor och den högsta nominella räntan är på 39 %.

Med en kundservice som håller öppet under hela veckan och en kreditupplysning som inte kommer från UC så är Frogtail ett bra alternativ!

Villkor

 • Låntagaren måste ha fyllt 18 år och vara myndig.
 • Låntagaren måste vara svensk medborgare och vara folkbokförd i Sverige.
 • Låntagaren måste ha en taxerad årsinkomst.
 • Låntagaren får inte ha någon skuld hos Kronofogden
 • Låntagaren behöver ha ett svenskt bankkonto
 • Ett svenskt mobilnummer och en mejladress krävs

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden