Goodcash

Översikt

Goodcash är en långivare med många års historia som idag erbjuder privatlån på mellan 5000 – 50 000 kr. Flexibiliteten är relativt god eftersom återbetalningstiden kan vara allt mellan 1 – 8 år. Lånen kapitaliseras månadsvis med en årsränta på 25,74%, vilket är en förhållandevis låg kostnad för ett snabblån av den här typen, särskilt som du kan låna med betalningsanmärkning.

Goodcash är ett varumärke som ägs av Prioritet Finans som har varit verksamt sedan 1981. Här i vår recension av Goodcash får du all information om företagets lån.

Fördelar

  • Möjlighet till betalningsfri månad
  • Konkurrenskraftiga årsräntor
  • Flexibla lån

Nackdelar

  • Rörig webbplats

Villkor

För att ha möjlighet att låna hos Goodcash gäller att du måste vara minst 20 år gammal, vara folkbokförd i Sverige och ha ett svenskt personnummer. Dessa är de absoluta grundkraven.

När det gäller kreditvärdigheten undersöks denna genom en kreditupplysning från UC. Om du ansöker om lån via Goodcash kommer en registrering kring detta alltså att synas i din kreditinformation. Skuldkonto hos Kronofogden gör, precis som hos alla långivare, att din ansökan inte kan handläggas. Betalningsanmärkningar är emellertid inget hinder. Goodcash är förmodligen den långivare inom större snabblån som är mest generös med att bevilja lån till personer med betalningsanmärkningar. För möjligheten att låna med betalningsanmärkningar, vänligen kontakta kundtjänst innan du skickar in en ansökan.

Du ska ha en regelbunden inkomst för att kunna låna hos Goodcash. Exakt hur stor den ska vara är dock lite oklart. Att informationen är lite otydlig överlag är en av de största bristerna med den här långivaren.

Egenskaper och kvalitet

Goodcash erbjuder lån på mellan 5000 – 50 000 kr. Idén är att lånet ska fungera både som ett mer klassiskt snabblån och ett lite mindre privatlån. Löptiden är som minst 1 år och som mest 8 år, vilket ger god flexibilitet för dig som låntagare. Givetvis går det att betala extra och slutbetala när som helst. Du är alltså inte tvungen att följa återbetalningsplanen under hela löptiden. Genom att göra extra inbetalningar kan du både förkorta låneperioden och sänka dina kostnader.

Utifrån kreditkontrollen kan det bli så att Goodcash inte kan erbjuda dig ditt önskade belopp, men väl ett något lägre belopp. Du får då ta ställning till det nya erbjudandet för att se om det kan passa dig.

Någon förlängning av lån kan inte göras. Det är väl naturligt eftersom Goodcash löptider är på minst tolv månader. Du har emellertid rätt att utnyttja en betalningsfri månad per år. Detta erbjudande kan ge andrum en månad då du kan behöva använda pengarna till andra saker.

Vad gäller andelen beviljade lån tillhör Goodcash en av de mer generösa aktörerna inom snabblån och privatlån. En anledning till detta är inställningen att betalningsanmärkningar inte behöver vara något problem. En annan är att det lånebelopp du ansöker om kan justeras ned.

Så här ansöker du

Att skicka in en ansökan om snabblån hos Goodcash är en enkel historia. Din första uppgift är att ange lånebelopp samt önskad återbetalningstid. Din andra uppgift är att fylla i endast sex stycken andra uppgifter. Ansökningsformuläret är ett av de kortaste du kan finna bland långivare på nätet. Du signerar och godkänner sedan lånevillkoren via BankID, vilket både är säkert och smidigt.

Besked om beviljande eller inte får du på skärmen nästan omedelbart. Om det finns något som handläggarna behöver titta på särskilt kommer du att få information om det.

Utbetalningar

För typiska smslån bör tiden som förflyter mellan det att ett lån beviljas till det att pengarna finns på bankkontot inte överstiga en bankdag. För privatlån är motsvarande tidsrymd omkring tre, fyra dagar. Goodcash betalar ut beviljade lån inom två bankdagar. Utbetalningarna görs alltså inte överdrivet skyndsamt, men samtidigt behöver du inte vänta särskilt länge. Behöver du pengarna samma dag får du emellertid välja bort den här långivaren.

Utbetalning sker till det bankkonto du anger efter att lånet har blivit beviljat. Det finns ingen möjlighet till snabbare överföringar till vissa banker.

Kundtjänst

Av någon anledning finns på webbplatsen ingen information om kundtjänstens öppettider. Det är en stor brist som minskar transparensen. Utan exakta uppgifter kan du nog ändå räkna med att du kan kontakta kundtjänst under kontorstid på vardagar. För kontakt via e-post ska du använda adressen info@goodcash.se. Du kan också ringa på numret 031-755 41 00.

Räntor

Goodcash debiterar inga avgifter. Du behöver inte betala någon initial uppläggningsavgift och för månadsbetalningarna finns inga aviavgifter att betala. Det du ska betala varje månad är amortering och ränta. Att hela lånekostnaden utgörs av ränta innebär att du får ett skatteavdrag på 30% i din deklaration, vilket är klart gynnsamt.

Goodcash snabblån är annuitetslån, vilket innebär att du betalar samma belopp varje månad. Den här modellen betyder att räntedelen av dina månadsbetalningar är som högst i början av löptiden för att sedan sakta minska. Årsräntan är 25,74%, vilket ger en effektiv ränta på 29,00%. Alla låntagare erbjuds exakt samma ränta oavsett kreditvärdighet.

Räkneexempel

Snittlånet hos Goodcash bör vara på någonstans närmare 30 000 kr. Om du lånar det beloppet och anger att du ska betala tillbaka över ett år kommer den totala lånekostnaden att bli 4345 kr. Du betalar tillbaka 2862 kr per månad förutsatt att du inte väljer en betalningsfri månad.

Sammanfattning

Goodcash har ett lånerbjudande som sticker ut ganska mycket från mängden. Till exempel är det inte många konkurrenter som kan erbjuda lån på mellan ett så relativt litet belopp på 5000 kr och ett så stort belopp som 50 000 kr. Goodcash är också en lite speciell aktör i det att man kan acceptera inte bara en utan flera betalningsanmärkningar. Samtidigt som det är möjligt att låna med betalningsanmärkningar är alltså årsräntan förhållandevis låg.

Goodcash erbjudande kan vara klart intressant för den som söker lån med en lite längre och lite mer flexibel återbetalningstid. Här kan ett snabblån på exempelvis 5000 kr eller 10 000 kr betalas tillbaka över tolv månader eller mer, vilket gör att månadskostnaden blir låg. För de större beloppen kan Goodcash privatlån vara ett alternativ för den som har betalningsanmärkningar. Den som inte är belastade av sådana bör dock ha större möjligheter att få billigare lån hos exempelvis storbankerna.

Slutligen ska vi nämna att vi inte är imponerade av Goodcash webbplats. Informationen är utspridd över många sidor och det är svårt att få en överblick. Det är också mycket märkligt att man inte anger när kundtjänsten är öppen.

Lånapengar.com