Klara Lån

Jämför olika långivare och välj mellan aktuella låneerbjudanden här.

Oavsett om du behöver ett mindre eller större lån, finns Klara Lån där för dig. Genom tjänsten kan du jämföra låneförslag från över 20 aktörer och redan inom 15 sekunder börjar svaren trilla in. Därefter är det bara att välja det bästa alternativet!

Hos Klara Lån kan du även ansöka med betalningsanmärkningar och du slipper UC för lån under 30 000 kronor.

Fördelar

  • Erbjudanden från flera långivare
  • Snabba svar - inom 15 sekunder
  • Ej UC på belopp under 30 000 kr
  • Godtar betalningsanmärkningar

Nackdelar

  • Ingen kundtjänst på telefon
  • Inte så mycket information på hemsidan

Villkor

För att kunna ansöka om lån hos Klara Lån behöver du ha fyllt 18 år, samt ha någon form av fast inkomst på minst 100 000 kronor per år eller drygt 8 350 kronor i månaden. Om du har ett aktivt skuldsaldo hos Kronofogden kan du inte låna hos Klara Lån, men betalningsanmärkningar godtas. Du behöver även vara fast bosatt i Sverige för att din ansökan ska mottas.

Egenskaper och kvalitet

Det smarta med Klara Låns tjänst är att du når ut till många långivare med en enda ansökan. Med ett optimerat system som är direktkopplat till alla samarbetspartners kan du få svar på din ansökan från flera långivare inom 15 sekunder.

Det finns idag flera låneförmedlare för privatlån, men desto färre för mindre lån. Hos Klara Lån kan du ansöka om allt från 1 000 kronor till 200 000 kronor, hos såväl populära kreditgivare som större långivare av privatlån. Själva ansökningsprocessen är enkel och du fyller i ett kortfattat formulär som du signerar med BankID. I och med det skickas din ansökan iväg.

Hos Klara Lån är betalningsanmärkningar inget hinder och om du ansöker om ett lån på maximalt 30 000 kronor tas ingen UC, utan då används istället andra upplysningsföretag. Dock kan du få fler låneförslag om du väljer att söka med UC.

Kundtjänst kontaktas enkelt via en chatt på hemsidan eller på mejlen. Det finns inget telefonnummer att ringa vid frågor i dagsläget och inte heller några uttalade öppettider för chatten. Svarstiden enligt hemsidan är dock 10 minuter.

Utbetalningen av lån sker så fort du har valt ett av låneförslag och signerat avtalet. Det är alltid kostnadsfritt att ansöka och du förbinder dig inte till något, så du kan alltid välja att tacka nej till samtliga om du inte är nöjd. Beroende på val av långivare varierar utbetalningstiden, men det kommer framgå av de låneförslag du får.

Ränta och avgifter

Räntan sätts baserat på din återbetalningsförmåga och kan variera mellan olika långivare. Räntespannet är dock i nuläget 8,57–289 %. Ju bättre din kreditvärdighet är, desto lägre ränta kan du få. Dock kan olika långivares bedömning av din kreditvärdighet skilja sig och därför gynnar det sig alltid att samla in låneförslag från flera aktörer innan du väljer en.

Vilka avgifter som tillkommer varierar också, men de exakta kostnaderna kommer att framgå av de erbjudanden du får. Hos Klara Lån får du en sammanställning på de låneförslag du mottagit och kan då få en överblick över kostnaderna.

Ränteexempel

Ett räkneexempel är ett sätt att tydliggöra vad ett lån kan komma att kosta med en viss ränta, men det säger inget om vilken ränta just du kommer erbjudas. Ponera att du behöver låna 20 000 kronor och har valt en återbetalningstid på ett år. Du kan då få en effektiv ränta på 32 %, vilket innebär att kostnaden för krediten blir 6 107 kronor, eller 509 kronor per månad.

Sammanfattning

Klara Lån är en låneförmedlare som erbjuder en effektiv lösning för att söka och jämföra såväl små som stora lån. Klara Lån följer Konsumentverkets riktlinjer och står under tillsyn av Finansinspektionen. Klara, färdiga, gå – jämför lån idag!

Villkor

  • Fast bostad i Sverige
  • Minst 18 år gammal
  • Minsta årsinkomst 100 000 kr
  • Inget skuldsaldo hos Kronofogden

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden