Kontantfinans

Denna långivare är inte längre tillgänglig hos oss. Men vi erbjuder en omfattande samling av aktiva långivare för att passa dina finansiella behov. Jämför idag och hitta det bästa lånet för dig.

Kontantfinans är ett konsumentkreditinstitut som ingår i Brixo AB. Kontantfinans strävar efter att erbjuda lån mot en låg kostnad till sina långivare.

Kontantfinans tjänst

Kontantfinans erbjuder en kontokredit där låntagare kan låna mellan 3 000 kr och 30 000 kr. Krediten ges utan annan säkerhet än ett inkomstkrav på minst 120 000 kr, vilket innebär att du kan använda pengarna till valfritt ändamål.

Så ansöker du hos Kontantfinans

Att ansöka om ett långt lån hos Kontantfinans är smidigt. Man fyller i deras ansökan online och identifierar sig sedan med sitt BankID. I ansökan specificerar man vad man önskar låna och till vilken återbetalningstid.

När en ansökan har kommit in till Kontantfinans så behandlas den av en handläggare och en kreditupplysning tas via Bisnode. Därmed slipper man riskera att bli registrerad i UC:s register.

Så snart ett låneerbjudande har accepterats av låntagaren så sker en utbetalning av det lånade beloppet så att man får tillgång till pengarna inom två till tre bankdagar.

Återbetalning av lånet ska ske med autogiro och uppgå till 8 % av utestående skuldsaldo, dock alltid minst 500 kr.

Grundkrav på låntagare

För att kunna få kontokredit hos Kontantfinans behöver man vara 18 år, ha svenskt personnummer, vara folkbokförd i Sverige och inte ha några skulder hos Kronofogden. Man måste också ha en inkomst på minst 120 000 kr per år.

Fördelar

  • Du kan få två betalningsfria månader per år.
  • Du får snabbt besked när du använder BankID.
  • Du kan ta ett lån även om du har betalningsanmärkningar.
  • De använder sig av kreditupplysningar utan UC.

Nackdelar

  • Du måste vara minst 22 år gammal.
  • De har inte direktutbetalningar.

Räntor och avgifter

Kontantfinans har en nominell bunden årsränta på 39,48 % och den effektiva årsräntan ligger då på 69,3 %. Om man väljer att låna 10 000 kronor hos dem och löptiden sätts till 12 månader med en uppläggningsavgift på 475 kronor och aviavgifter på 12 x 25 = 300 kronor, då kommer månadskostnaden att bli 1096 kronor och du kommer totalt att ha betalat 13 152 kronor (1096 kronor x 12 månader) när krediten är återbetalad. Detta innebär en kostnad för krediten som uppgår till 3152 kronor.

Kundservice med öppet på vardagar

Om man behöver kontakta Kontantfinans så har de en kundtjänst som finns tillgänglig på telefonnummer 08–500 850 47 och på mejladressen info@kontantfinans.se.

Villkor

  • För att ansöka om ett lån hos Kontant Finans måste låntagaren ha fyllt 18 år och vara myndig.
  • Låntagaren måste ha ett svenskt personnummer och folkbokförd på en fast adress i Sverige.
  • Låntagaren måste ha ett svenskt BankID för att identifiera sig online.
  • Låntagaren måste ha en deklarerad årsinkomst ompåminst 120 000 kr.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden