Kontant Finans

Kontant Finans är ett konsumentkreditinstitut som ingår i det norska företaget B2 Holding ASA. Kontant Finans strävar efter att erbjuda lån mot en låg kostnad till sina långivare.

Kontant Finans tjänst

Kontant Finans erbjuder något som de kallar för Stabila Lånet. Detta lån är ett privatlån där låntagare kan låna mellan 3 000 kr och 20 000 kr. Eftersom att lånet tas utan säkerhet så kan man använda de lånade pengarna till valfritt ändamål.

Löptiden som Kontant Finans erbjuder sina låntagare är på mellan 1 och 5 år. Om man önskar, så kan man få två stycken betalningsfria månader per år. Detta kan vara ett bra alternativ för till exempel december med det kostsamma julfirandet eller under sommarledigheten.

Såhär ansöker du hos Kontant Finans

Att ansöka om ett långt lån hos Kontant Finans är smidigt. Man fyller i deras onlineansökan och identifierar sig sedan med sitt BankID. I ansökan specificerar man vad man önskar låna och till vilken återbetalningstid.

Så snart ansökan har kommit in till Kontant Finans så behandlas den av en handläggare och en kreditupplysning tas via Bisnode. Därmed slipper man riskera att bli registrerad i UC:s register.

Så snart ett låneerbjudande har accepterats av låntagaren så sker en utbetalning av det lånade beloppet så att man får tillgång till pengarna inom två till tre bankdagar.

För att återbetala lånet så kan man om man vill använda sig utav autogiro. Då riskerar man inte att missa återbetalningsdatumet. Väljer man att inte återbetala via autogiro så får man istället en avi varje månad med en tilläggskostnad om 19 kr.

Grundkrav på låntagare

De allra flesta är välkomna att ansöka om ett lån hos Kontant Finans. De ställer endast några få krav på sina låntagare.

Bland annat måste låntagaren vara 20 år gammal och inte äldre än att lånet har återbetalats när låntagaren fyller 80 år. Det ställs ett ganska högt inkomstkrav för att låna hos Kontant Finans. 120 000 kr per år om man vill låna upp till 10 000 kr och hela 180 000 kr per år om man vill låna upp till 20 000 kr.

Fördelar

 • Du kan få två betalningsfria månader per år.
 • Du får snabbt besked när du använder BankID.
 • Du kan ta ett lån även om du har betalningsanmärkningar.
 • De använder sig av kreditupplysningar utan UC.

Nackdelar

 • Du måste vara minst 22 år gammal.
 • De har inte direktutbetalningar.

Räntor och avgifter

Om man väljer att låna 12 000 kr av Kontant Finans så kan man välja en återbetalningstid på 3 år. Den nominella årsräntan som man får blir då på 26% och den effektiva exempelräntan på 29,33%. Om man väljer att ha autogiro slipper man aviavgiften. Då blir den en kostnad på 483 kr per månad som ska återbetalas under 36 månader.

Kontant Finans tar inte ut någon extra avgift för uppläggning av lånet eller startavgift.Därmed slipper man en massa extra kostnader som snabbt gör att lånet blir dyrare. Om man vill betala av hela lånet på en gång så kan man göra det utan att behöva betala extra.

Något som är bra att veta är att den ränta som man betalar in till Kontant Finans är avdragsgill i deklarationen vilket innebär att man kommer få tillbaka en del utav kostnaden för lånet. Kontant Finans rapporterar in detta till Skatteverket och 30% kan återfås.

Kundservice med öppet på vardagar

Om man behöver kontakta Kontant Finans så har de en kundtjänst som finns behjälplig. Kontant Finans kundtjänst håller öppet alla vardagar mellan kl. 09:00 till 17:00 och svarar då gärna på frågor och hjälper till med ansökan.

Kontant Finans nås på telefonnummer 010-550 75 00 och på mejladressen kundservice@kontantfinans.se.

Kontant Finans har även en mycket informationsrik hemsida där man får information om det mesta som man som potentiell låntagare kan tänkas fundera på.

Villkor

 • För att ansöka om ett lån hos Kontant Finans måste låntagaren ha fyllt 22 år och vara myndig.
 • Låntagaren måste vara svensk medborgare, ha ett personnummer och folkbokförd på en fast adress i Sverige.
 • Låntagaren måste ha ett svenskt BankID för att identifiera sig online.
 • För lån på upp till 10 000 kr så måste låntagaren ha en deklarerad årsinkomst om minst 120 000 kr.
 • För lån på upp till 20 000 kr så måste låntagaren ha en deklarerad årsinkomst om minst 180 000 kr.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av exklusiva låneerbjudanden. Som välkomstgåva får du våra bästa tips för en god kreditvärdighet – direkt till din inkorg!