Loanstep

Ett snabblån är en högkostnadskredit. Om lånet inte betalas i tid kan du få en betalningsanmärkning. Kontaktuppgifter till budget- och skuldrådgivaren i kommunen hittar du på www.hallakonsument.se.

Översikt

Loanstep är en lite annorlunda låneförmedlare, som mäklar lån mellan privatpersoner. Som ny kund kan du låna upp till 5 000 kr av en annan privatperson som har ett sparkonto hos Savelend. Den som sparar får då dra nytta av den ränta som låntagaren sedan återbetalar.

Fördelar

 • Erbjuder räntefritt lån upp till 14 dagar
 • Godkänner lån trots betalningsanmärkningar
 • Chatfunktion på hemsidan

Nackdelar

 • Godkänner få lån
 • Stängt under helger

Villkor

För att bli beviljad lån hos Loanstep, måste du ha fyllt 18 år, inte ha några skulder hos Kronofogden, ha ett svenskt mobilnummer och vara svensk medborgare. Du måste även ha en årlig inkomst på 150.000 kr.

Med tanke på det låga lånetak som erbjuds, är dessa villkoren helt acceptabla. Då får man också ha med i beräkningen att samtliga krav är för att deras sparkunder, som du som låntagare lånar av, ska kunna känna sig trygga och säkra att få tillbaka det utbetalda lånebeloppet. Det ska noteras att det tas en kreditupplysning på dig, men inte via Upplysningscentralen, vilket alltså tillåter dig att låna pengar utan att en kreditupplysning tas från UC.

Egenskaper och kvalitet

Loanstep är en trygg låneförmedlare som håller vad de lovar. Kvaliteten på tjänsten håller också en bra standard, men inget utöver det vanliga. Trots detta är Loanstep (som tidigare gick under namnet Savelend) en väldigt populär aktör att vända sig till. De växte snabbt efter sin lansering och fick snart tusentals nöjda kunder.

Loanstep erbjuder två olika sorters lånetyper; Korttidslån eller långtidslån. Korttidslånet erbjuder ett lånetak på max 5 000 kr som alltid har en löptid på 61 dagar, oberoende om du vill låna 3 000, 5 000, 15 000 eller 25 000 kronor.

Statistiken för antalet godkända ansökningar har tidigare visat på en ganska blygsam siffra, men har under de senaste åren visat på en allt mer ökande trend och fler kunder får sina låneansökningar beviljade.

Detta är en mycket positiv trend som är viktig att se till då de även erbjuder lånetjänsten för de som tidigare haft en eller flera betalningsanmärkningar.

Vad som också kan anses vara en ganska modern och innovativ tjänst, är att de under sina öppettider erbjuder real-tids service i form av en chatfunktion på deras hemsida. En sådan tjänst är säkert också en egenskap som får varumärket i fråga att växa i deras kunders ögon.

Loanstep har inte alltför bra öppettider, då de endast erbjuder kundtjänst mellan 10-16 på vardagar, som dessutom håller lunchstängt 12-13. Däremot händer de att de svarar via chat och mail även om det inte ingår i de officiella öppettiderna.

Efter det att ett lån har blivit beviljat och påskrivet, får du i regel pengarna redan dagen efter (om denna dagen förefaller som bankdag).

Räntor

Eftersom Loanstep erbjuder två olika sorters lånetyper som innefattar olika löptidor och lånetak, och dessutom är lite unika vad gäller förmedlingen av lån. Är det svårt att göra en sammanställning av hur deras räntekostnader ser ut. Det enklaste är att gå in på deras hemsida och räkna på den totala kostnaden, samt vad den individuella räntan står i.

Räkneexempel

För ett kreditbelopp på 5450 kronor, och en löptid på 61 dagar, blir den bundna krediträntan 500 kronor /69,08% Förmedlingsavgift 1050 kronor samt aviavgift på 60 kronor. Det totala återbetalningsbeloppet blir således 7060 kronor, och då hamnar den effektiva räntan på 370,55%

Sammanfattning

Loanstep, som tidigare gick under namnet Savelend – är en mycket populär lånetjänst för både sparkunder och låntagare. Detta är en låneförmedlare som erbjuder en lite unik tjänst, där deras sparkunder blir långivare för de ansökande. Detta kan både ses som fördelaktigt, men det finns också en del baksidor – som exempelvis en relativt hög ränta. Positivt är att Loanstep godkänner låneansökningar trots betalningsanmärkningar.

Loanstep tillhandahåller två olika sorters lån. Ett s.k. korttidslån – där du får låna från 3 000 kronor upp till 5 000 kronor med en löptid på 61 dagar. Och ett långtidslån där du kan låna från 15 000 kronor upp till 25 000 kronor mellan 6-60 månader.

Kvaliteten på denna tjänst anser vi vara bra, även om hemsidan är inte den absolut tydligaste, eftersom de erbjuder två olika lånetyper, hade man önskat se en lite bättre struktur för de båda lånen. Men så är inte fallet på Loansteps hemsida. Däremot verkar deras kunder anse att servicens om erbjuds är mycket bra, om man ser till tidigare recensioner och omdöme.

Att låna med Loanstep är på många sätt ett fördelaktigt och enkelt sätt att låna pengar. Med en trygg och stabil grund i föregångaren Savelend, kan du som kund känna dig trygg och säker.

Villkor

 • Minst 20 år gammal
 • Ej betalningsanmärkning senaste året
 • Ej skuld hos Kronofogden
 • Regelbunden inkomst
 • Folkbokförd i Sverige
 • BankID, E-legitimation
 • Alla lån under 15 000 löper på 61 dagar, men vi belönar dig om du betalar tillbaka tidigare!