Merax

Jämför olika långivare och välj mellan aktuella låneerbjudanden här.

Merax är en långivare som lanserades så sent som 2017, men de har redan hunnit etablera sig på marknaden. De erbjuder privatpersoner att ansöka om kontokrediter till låga kostnader.

Detta erbjuder Merax

Merax erbjuder sina kunder ett kreditkonto på mellan 5 000 kr och 30 000 kr. De erbjuder en flexibel löptid vilket innebär att man som låntagare själv bestämmer hur mycket man vill återbetala varje månad, dock finns det en minimigräns. Minimigränsen innebär att låntagaren måste återbetala minst 8% varje månad eller minst 500 kr.

Villkor för att låna hos Merax

För att ansöka om ett lån hos Merax så måste man uppfylla de grundkrav som ställs.

 • Man måste ha fyllt 18 år och vara myndig.
 • Man måste vara svensk medborgare och vara folkbokförd i Sverige.
 • Det är okej att ha en eller flera betalningsanmärkningar.
 • Man måste ha en deklarerad årsinkomst om minst 180 000 kr.
 • Man kan ej ha ett skuldkonto eller någon pågående tvist hos Kronofogden för att ansöka om ett lån hos Merax.

Vilka räntor erbjuder Merax?

Merax har en fast nominell årsränta på 43,98% vilket innebär att denna ej kommer ändras under ens återbetalningstid.

Ett representativt räkneexempel från Merax:

Krediten har 43,98 % nominell bunden årsränta, 475 kr i uppläggningsavgift och 25 kr månatlig administrationsavgift. En exempelkredit på 10 000 kr som återbetalas med 1 120 kr per månad under 12 månader har en effektiv årsränta på 76,8 %. Det innebär en total kostnad för krediten om 3 440 kr. Löptid från 8 till 62 månader vid maximalt initialt uttag, lägsta möjliga månadsvisa återbetalning och inga ytterligare uttag.

Fördelar

 • Du kan identifiera dig med BankID.
 • De har inga startavgifter.
 • Du kan ha upp till tio betalningsanmärkningar.
 • De betalar ut nästkommande vardag.

Nackdelar

 • De har väldigt korta öppettider.

Att skicka in sin ansökan och få svar

Hos Merax är det väldigt enkelt att skicka in sin låneansökan och det enda man behöver göra är att fylla i det frågeformulär som finns på hemsidan. Detta signerar man sedan sedan med sitt BankID.

Så snart ansökan har kommit in till Merax så kommer de att gå igenom denna, utföra en kreditupplysning via Bisnode och sedan lämna ett svar inom 24 timmar har passerat. Svaret på låneansökan kommer komma via e-post. När man har fått sin låneansökan godkänd så kommer den första utbetalningen ofta inom 24 timmar. När man sedan begär nya uttag så kommer pengarna vanligtvis in på ens konto inom 24 timmar om detta sker innan kl 12:00.

Erfaren kundtjänst

Merax erbjuder en kundtjänst till alla sina kunder, antingen blivande eller befintliga. Man kan enkelt kontakta de duktiga medarbetarna via e-post eller telefon. Kundtjänsten håller öppet alla vardagar mellan kl. 09:00 till 12:00.

Bra att veta

Något som är mycket positivt med att låna hos Merax är att de inte tar ut några extra avgifter som till exempel uppläggningsavgift eller avi-avgift.

Oavsett hur hög kontokredit man har ansökt om så behöver man endast betala ränta för den del som man faktiskt valt att utnyttja. om man är osäker på hur stort belopp man kommer vara i behov av kan man därför ansöka om ett extra högt belopp och sedan endast ta ut den summa som behövs. På detta sätt kan man spara pengar på sitt lån samtidigt som man inte riskerar att låna för lite pengar.

Sammanfattning

Merax är ett bra alternativ för låntagare som vill ta en kontokredit på en lägre summa då de endast erbjuder belopp på upp till 30 000 kr. Då återbetalningstiden är flexibel kan man själv bestämma hur snabbt man vill och kan, sköta återbetalningen vilket gör det till ett fritt lån.

Med låga räntor och utan extra avgifter så står sig Merax väl i konkurrensen från de andra lånegivarna på marknaden. Här kan man tryggt ansöka om ett lån för plötsligt uppkomna utgifter och återbetala i sin egen takt.

Villkor

 • För att bli godkänd som låntagare hos Merax måste man ha fyllt 18 år och vara myndig
 • Man måste dessutom vara svensk medborgare och ha ett svenskt personnummer
 • Man måste vara folkbokförd i Sverige på en fast adress
 • Man behöver ett svenskt bankkonto dit det godkända beloppet kan bli utbetalt
 • För att ansöka om en kredit måste man ha en deklarerad årsinkomst om minst 180 000 kr
 • Man får inte ha något skuldsaldo hos Kronofogden och ej heller någon pågående tvist
 • Man måste acceptera att en kreditupplysning görs för att säkerställa att man har en god ekonomi och en god återbetalningsförmåga av lånet

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden