Minifinans

Jämför olika långivare och välj mellan aktuella låneerbjudanden här.

Minifinans är ett låneinstitut som ägs utav Kantura AB och de erbjuder kontokrediter på låga belopp. Kantura AB och därmed MiniFinans står under tillsyn av Finansinspektionen.

MiniFinans tjänster

Minifinans erbjuder kontokrediter till privatpersoner på mindre belopp. De belopp man kan låna är på mellan 500 kr och 5 000 kr. Den återbetalningstid man får är på upp till 12 månader. Om man skulle vilja återbetala hela beloppet snabbare, så kan man göra det utan extra kostnad.

Fördelar

 • Enkel och smidig ansökan med svar sex dagar i veckan.
 • Kontokrediten fungerar som ett kreditkort men utan själva kortet

Nackdelar

 • Uppläggningsavgift.
 • Man kan ej låna högre summor än 5 000 kr.
 • Minifinans kräver en årsinkomst om 120 000 kr.

Ansöka om kontokredit utan UC hos Minifinans

Att ansöka om en kontokredit hos Minifinans är en enkel procedur. Man fyller i det ansökningsformulär som finns på Minifinans hemsida och identifierar sig sedan med sitt BankID. Man kan även enkelt ansöka via sms. Minifinans arbetar sex dagar i veckan och behandlar alla ansökningar så snart de kommer in.

Man får direkt ett preliminärt besked när man skickar in sin ansökan. När Minifinans handläggare behandlar ansökan tar de en kreditupplysning och denna kommer ej från UC vilket är fördelaktigt för låntagare. Så snart ett låneerbjudande har kommit och godkänts så måste låntagaren betala in en uppläggningsavgift om 395 kr via ett betalsms.

Det går ej att ansöka om en kontokredit hos Minifinans om man har en eller flera betalningsanmärkningar.

Utbetalning av lånet sker samma dag eller under nästkommande vardag.

Ränta och avgifter hos Minifinans

Minifinans har ej någon årsränta på sitt lån utan endast en effektiv ränta. Den effektiva räntan ligger på mellan 24,46% till 1122,72%.

Det tillkommer en del extra avgifter till lånet hos MiniFinans. Dessa är uppläggningsavgiften om 495 kr och sedan en administrativ kostnad på mellan 41 till 79 kr beroende på hur hög summa som man lånar.

Kundservice med generösa öppettider

Minifinans har en kundservice som hjälper till med ansökningar och med att svara på frågor. Kundservicen håller öppet måndag till fredag kl. 09:00 till 18:00. Dessutom håller de öppet på lördagar kl. 11:00 till 13:00, dock är det stängt på söndagar.

På dessa tider svarar de på mejl och handlägger ansökningar. Deras telefontid är dock endast mellan kl. 10:00 och 12:00.

Sammanfattning

Minifinans erbjuder sina kunder en en kontokredit på låga summor men behåller ändå en lång återbetalningstid. Därmed kan man ta en kontokredit hos Minifinans trots att man är medveten om att man behöver lång tid på sig att återbetala lånet. Många av Minifinans konkurrenter erbjuder en mycket kortare löptid, ibland endast 30 dagar, så här står de sig väl i konkurrensen.

Minifinans har en gedigen kundservice som håller öppet hela sex dagar i veckan. Därmed kan man snabbt få hjälp med frågor eller ansökan.

Villkor

 • För att ansöka om ett lån hos Minifinans krävs det att låntagaren är mellan 20 och 65 år gammal.
 • Låntagaren måste vara svensk medborgare och vara folkbokförd på en fast adress i Sverige.
 • Låntagaren måste ha ett svenskt bankonto dit pengarna kan bli överförda.
 • Låntagaren måste ha en årlig inkomst om minst 120 000 kr.
 • Låntagaren måste dessutom ha ett svenskt mobilabonnemang och en mejladress att uppge vid registreringen.
 • Det är ej godtagbart att ha en betalningsanmärkning, oavsett hur gammal den är.
 • Ett skuldkonto eller en pågående tvist hos Kronofogden godtas ej heller av Minifinans.
 • Tidigare lån hos Minifinans måste vara återbetalda.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden