Monara

Jämför olika långivare och välj mellan aktuella låneerbjudanden här.

Monara erbjuder snabblån med omedelbart beslut, vilket innebär att du får svar på din låneansökan direkt. Hos Monara tas ingen kreditupplysning hos UC utan ansökan behandlas med Bisnode. Monara står under Finansinspektionens tillsyn.

Du ansöker enkelt genom ett digitalt formulär. Hemsidan är tydlig och du hittar enkelt svar på de vanligaste frågorna. Du kan också räkna i kalkylatorn hur lånebeloppet påverkar återbetalningen och lånekostnaden. Hos Monara ansöker du om en kontokredit, vilket är en flexibel lösning som kan komma väl till pass för den som behöver ett tillskott i kassan.

Fördelar

 • Lånebesked direkt
 • Flexibel återbetalning
 • Ingen UC (Bisnode)
 • Direktutbetalning

Nackdelar

 • Du måste vara 20 år
 • Inga betalningsanmärkningar

Villkor

För att ansöka om ett mindre lån hos Monara måste du vara över 20 år. Du måste även vara folkbokförd i Sverige och ha ett BankID för att signera din ansökan. Vidare accepteras inga skulder hos Kronofogden eller betalningsanmärkningar.

Egenskaper och kvalitet

Ett lån hos Monara är en rullande kredit på det belopp du blir beviljad, upp till 30 000 kronor. Som ett kreditkort utan det fysiska kortet. Du betalar endast månadsränta på den utnyttjade krediten och beloppet dras smidigt genom autogiro varje månad så att du inte behöver riskera att missa en betalning. Månadsbeloppet inkluderar då både ränta och amortering.

Att ansöka om ett snabblån hos Monara sker enkelt i tre korta steg där du först anger ditt personnummer och kontot dit du vill få pengarna. Därefter fyller du i lite information om dig själv och dina inkomster, följt av att du signerar med ditt BankID. Du får därefter direkt besked kring huruvida det belopp du ansökt om att låna blivit godkänt eller inte.

Ansökan hos Monara är helt kostnadsfri och du binder dig inte till något. Återbetalningen är flexibel och du betalar bara för den del av krediten som du nyttjar, när du nyttjar den. Ansökan sker utan att någon UC tas, vilket är en fördel då flera UC-förfrågningar påverkar din kreditvärdighet.

Om du vill amortera extra på krediten kan du när som helst betala in pengar till Monara genom information du får på din faktura. Extra insättningar när du har möjlighet gör att månadskostnaden i form av ränta på utnyttjad kredit minskar. Vill du lösa ditt kreditlån i förtid går det bra att göra utan extra kostnader. I så fall kontaktar du bara kundtjänst som hjälper dig.

Om du inte hittar svar på en fråga på hemsidan finns kundservice tillgänglig alla vardagar mellan kl. 10:00 till 16:00.

Ränta och avgifter

Monara har inga extra avgifter på sitt kreditlån utan det enda som betalas är månadsräntan på 2,21% av den nyttjade krediten. Den effektiva årsräntan är 29,97%. Många kreditgivare har aviavgifter eller uppläggningsavgifter, men några sådana finns alltså inte hos Monara. Det gör att det är enkelt att räkna på lånet och dess kostnader, utan dolda avgifter.

Ränteexempel

Vid utnyttjad kredit på 15 000 kr i 12 månader. Totalt att återbetala 17 239 kr (1 437 kr per månad). Effektiv årsränta: 29,97%.

Sammanfattning

Monara är ett varumärke under kreditinstitutet BSA Finance AB som har tillstånd av Finansinspektionen att bedriva utlåningsverksamhet. Ansökningar hanteras på ett säkert sätt genom krypterad data och säkerhetslösningar av hög nivå.

Ett snabblån hos Monara är bra för den som är i behov av pengar men som inte vet exakt hur stort behovet är. Istället för att ansöka om flera mindre lån kan du ansöka om en kreditlimit och nyttja efter behov, samt amortera i din egen takt.

Villkor

 • Folkbokförd i Sverige
 • Inga skulder hos Kronofogden
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Mellan 20 och 65 år
 • Stadig månadsinkomst

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden