Nätlån

Ett snabblån är en högkostnadskredit. Om lånet inte betalas i tid kan du få en betalningsanmärkning. Kontaktuppgifter till budget- och skuldrådgivaren i kommunen hittar du på www.hallakonsument.se.

Nätlån erbjuder snabba och smidiga sms-lån för dig som behöver ett extra tillskott i kassan.

Vi alla står med oväntade utgifter någon gång i livet, kanske är det helt enkelt så att du behöver extra pengar innan nästa lönekuvert kommer och vid dessa tillfällen är Nätlån ett sätt att rädda situationen. Nätlån som ägs av Catalunia Capital AB är ett företag med stabilitet där du kan känna dig trygg med att din ansökan handläggs av en seriös aktör på lånemarknaden.

Med pengarna du får genom lånet tillåts du förverkliga idéer eller drömmar oavsett vad det i praktiken innebär. Detta då du efter ett beviljat lån hos Nätlån är berättigad att göra vad du vill med pengarna och syftet med lånet inte är något som är grundande för om du som kund får det beviljat eller inte.

Vad är ett sms-lån?

Det som gör sms-lån eller snabblån som det också kallas till en smidig lösning när du behöver pengarna direkt är att det är lån till förhållandevis små belopp. Detta medför att processen för utbetalning av dessa är mindre krävande än de lån som bankerna erbjuder.

Fördelar

 • De har en åldersgräns på endast 18 år.
 • Du kan använda BankID för att verifiera dig.
 • Du kan låna pengar även om du har betalningsanmärkningar.
 • De använder sig av kreditupplysningar utan UC.

Nackdelar

 • De betalar endast ut pengar på vardagar.
 • Det finns en startavgift per lån.

Ansökan

Med en ansökan hos Nätlån får du svar direkt då öppettiderna är förlagda till 24 timmar om dygnet under årets samtliga 365 dagar. Detta medför en service där du som kund ges möjligheten att få in pengarna på ditt konto redan idag.

Att skicka in en ansökan till Nätlån är givetvis helt gratis.

Du kan ansöka om lån på mellan 1 000 och 10 000 kronor både som ny och som befintlig kund.

De enda krav nätlån har för att bevilja kunder ett lån är:

 • Att du är över 18 år gammal.
 • Svensk medborgare.
 • Att du innehar ett svenskt bankonto.
 • Blir godkänd vid den kreditprövning som görs via Creditsafe.

För att få ett lån hos Nätlån fyller du i det ansökningsformulär som till stor del av färdigutformat på deras hemsida för att förenkla processen. Detta går att göra via både dator, mobil och surfplatta vilket gör det smidigt oavsett vilken plats du befinner dig på. När du fyllt i ansökningsformuläret skickar du in detta genom att identifiera dig och godkänna med BankID.

Genom BankID undertecknar du skuldebrevet samtidigt som du hämtar det kontonummer du vill få pengarna utbetalda till. Skuldebrevet med samtliga uppgifter laddas ner till dig vilket ger dig som kund möjlighet att granska avtalet innan du slutligen godkänner ansökan genom att skicka in den.

Det undertecknade skuldebrevet skickas sedan direkt till den e-postadress du registrerat tillsammans med en bekräftelse på att ansökan mottagits av nätlån, vilket gör att du kan känna dig trygg med de villkor som avtalats gällande lånet.

Räntor och avgifter

Nätlån erbjuder en effektiv ränta mellan 73 – 1,000%. Därtill tillkommer en aviavgift på 35 kronor i månaden.

Utöver detta tas en uppläggningsavgift på 300 kr ut för varje lån. I denna uppläggningsavgift är ansökningsavgift och kostnaden för kreditupplysning inkluderad. Det är alltså bara en avgift som tillkommer under hela processen och du slipper oroa dig för dolda avgifter när du lånar pengar hos Nätlån.

Räkneexempel

Nedan är ett representativt exempel på en lånekostnad från långivaren:

Lånebelopp: 10 000 kr

Återbetalningstid: 6 månader

Nominell fast årsränta: 39 %

Uppläggningsavgift: 300 kr

Adminavgift: 35 kr

Effektiv årsränta: 73 %

Månadskostnad: 1 951 kr

Totalt att betala: 11 703 kr

Lånekostnad: 1 703 kr

Kundtjänst

Skulle man behöva hjälp vidare antingen i sin ansökan eller efter att man har tagit själva lånet så tillhandahållet Nätlån en kundservice med generösa öppettider, man kan såväl kontakta dom på telefon ( Tel +46 (8) 124 482 66 ) men även genom deras E-postadress som är kundtjanst@natlan.se. Detta innebär att man som konsument alltid kan känna en trygghet i att få hjälp med sina frågor.

Villkor

 • Lägsta ålder 18 år
 • Svensk medborgare
 • Blir godkänd vid den kreditprövning som görs via Creditsafe.