Nätlån

Ett snabblån är en högkostnadskredit. Om lånet inte betalas i tid kan du få en betalningsanmärkning. Kontaktuppgifter till budget- och skuldrådgivaren i kommunen hittar du på www.hallakonsument.se.

Nätlån erbjuder snabba och smidiga sms-lån för dig som behöver ett extra tillskott i kassan.

Vi alla står med oväntade utgifter någon gång i livet, kanske är det helt enkelt så att du behöver extra pengar innan nästa lönekuvert kommer och vid dessa tillfällen är Nätlån ett sätt att rädda situationen. Nätlån som ägs av Catalunia Capital AB är ett företag med stabilitet där du kan känna dig trygg med att din ansökan handläggs av en seriös aktör på lånemarknaden.

Med pengarna du får genom lånet tillåts du förverkliga idéer eller drömmar oavsett vad det i praktiken innebär. Detta då du efter ett beviljat lån hos Nätlån är berättigad att göra vad du vill med pengarna och syftet med lånet inte är något som är grundande för om du som kund får det beviljat eller inte.

Vad är ett sms-lån?

Det som gör sms-lån eller snabblån som det också kallas till en smidig lösning när du behöver pengarna direkt är att det är lån till förhållandevis små belopp. Detta medför att processen för utbetalning av dessa är mindre krävande än de lån som bankerna erbjuder.

Fördelar

 • De har en åldersgräns på endast 18 år.
 • Du kan använda BankID för att verifiera dig.
 • Du kan låna pengar även om du har betalningsanmärkningar.
 • De använder sig av kreditupplysningar utan UC.

Nackdelar

 • De betalar endast ut pengar på vardagar.
 • Det finns en startavgift per lån.

Ansökan

Med en ansökan hos Nätlån får du svar direkt då öppettiderna är förlagda till 24 timmar om dygnet under årets samtliga 365 dagar. Detta medför en service där du som kund ges möjligheten att få in pengarna på ditt konto redan idag.

Att skicka in en ansökan till Nätlån är givetvis helt gratis.

Du kan ansöka om lån på mellan 1000 och 10 000 kronor både som ny och som befintlig kund.

De enda krav nätlån har för att bevilja kunder ett lån är:

 • Att du är över 18 år gammal.
 • Svensk medborgare.
 • Att du innehar ett svenskt bankonto.
 • Blir godkänd vid den kreditprövning som görs via Creditsafe.

För att få ett lån hos Nätlån fyller du i det ansökningsformulär som till stor del av färdigutformat på deras hemsida för att förenkla processen. Detta går att göra via både dator, mobil och surfplatta vilket gör det smidigt oavsett vilken plats du befinner dig på. När du fyllt i ansökningsformuläret skickar du in detta genom att identifiera dig och godkänna med BankID.

Genom BankID undertecknar du skuldebrevet samtidigt som du hämtar det kontonummer du vill få pengarna utbetalda till. Skuldebrevet med samtliga uppgifter laddas ner till dig vilket ger dig som kund möjlighet att granska avtalet innan du slutligen godkänner ansökan genom att skicka in den.

Det undertecknade skuldebrevet skickas sedan direkt till den e-postadress du registrerat tillsammans med en bekräftelse på att ansökan mottagits av nätlån, vilket gör att du kan känna dig trygg med de villkor som avtalats gällande lånet.

Avgifter

Förutom räntan tas en uppläggningsavgift ut för varje lån. I denna uppläggningsavgift är ansökningsavgift och kostnaden för kreditupplysning inkluderad. Det är alltså bara en avgift som tillkommer under hela processen och du slipper oroa dig för dolda avgifter när du lånar pengar hos Nätlån.

På Nätlåns hemsidan finns det uttryckliga uppställningar på vilka avgifterna som tillkommer samt vilka belopp det rör sig om. Detta är för att du som kund ska få en tydlig överblick när det gäller vad det lån du planerar att ta kommer att kosta dig när det är dags att betala tillbaka efter 33 dagar.

Återbetalning

Med Nätlån är återbetalningstiden 33 dagar men du kan givetvis betala tillbaka när du vill under tidens gång. Vid fakturans förfallodatum ska hela lånet betalas tillbaka vilket utöver summan på lånet även innebär uppläggningsavgiften samt lånets ränta.

Du kan även välja att förlänga återbetalningstiden för lånet genom att betala en avgift, vilket ger dig möjlighet att betala tillbaka lånet precis när det passar dig och din ekonomiska situation.

Vid de tillfällen du vill förlänga återbetalningstiden för ditt lån är det med ytterligare 30 dagar du ansöker om. Förlängningsavgiften ska betalas till det bank- eller plusgiro som finns angivet på fakturan.

Förutom att betala tillbaka via det inbetalningskort du får via E-post eller hemskickat i brevlådan med post, ges du möjligheten att betala tillbaka ditt lån via swish med swishnummer: 1233781754. mottagare är Catalunia Capital AB som är aktiebolaget bakom Nätlån. I meddelanderutan skriver du in ditt fakturanummer.

Fördelar

 • Öppet 24h om dygnet 365 dagar om året. Vilket gör att du alltid kan ansöka om lån med snabba handläggningstider.
 • Snabb utbetalning. Med möjlighet till att få pengarna på kontot redan samma dag du skickar in din ansökan.
 • Genom att kreditprövningen görs via Creditsafe sparas inte uppgifterna vilket gör att det INTE påverkar din kreditvärdighet inför framtiden.
 • Du har möjlighet att beviljas ett lån hos Nätlån även om du har betalningsanmärkning sedan tidigare.
 • Utbetalning är möjlig till samtliga banker på den svenska marknaden.

Exempel

Detta gör att du som kund vid ett lån på 3000 kronor under 33 dagar totalt får en summa på 3405 kronor att betala tillbaka. Då är lånebeloppet, räntan och uppläggningsavgiften inkluderat. Allt detta ovan innebär att en ansökan är såväl enkel som smidigt och man kan alltid känna sig trygg med bolaget i fråga. Vi kan alla hamna i situationer där det är knepigt att få vardagen att gå runt och att det då finns bolag som Nätlån underlättar för oss konsumenter när vi ska få den där sista hjälpen för att lösa vårt bekymmer.

Skulle man behöva hjälp vidare antingen i sin ansökan eller efter att man har tagit själva lånet så tillhandahållet Nätlån en kundservice med generösa öppettider, man kan såväl kontakta dom på telefon ( Tel +46 (8) 124 482 66 ) men även genom deras E-postadress som är kundtjanst@natlan.se. Detta innebär att man som konsument alltid kan känna en trygghet i att få hjälp med sina frågor.

Villkor

 • Lägsta ålder 18 år
 • Svensk medborgare
 • Blir godkänd vid den kreditprövning som görs via Creditsafe.