Northmill

Northmill är en techbank som erbjuder kontokrediter till privatpersoner på upp till 50 000 kr. Northmill är en omtyckt och pålitlig lånegivare som funnits som aktör på lånemarknaden ända sedan 2006. Northmills tjänst fungerar på samma sätt som ett kreditkort, med skillnaden att man inte behöver ett fysiskt kort. Man för enkelt över de lånade pengarna till sitt bankkonto.

Detta erbjuder Northmill

Hos Northmill kan man låna belopp mellan 1 000 kr och 50 000 kr. Som med alla kontokrediter så har även detta lån en flexibel återbetalningstid.

Om man är osäker på hur mycket man behöver låna kan man ansöka om ett högre belopp och sedan endast utnyttja den del man behöver. Den del man inte utnyttjar behöver man inte betala för.

Låna med betalningsanmärkning

Att ansöka om ett lån hos Northmill är väldigt enkelt och en ansökan på deras hemsida tar endast tre minuter. Man identifierar sig enkelt med sitt BankID.

Så snart man sänt in sin ansökan så får man ett preliminärt besked direkt på skärmen. Ett slutgiltigt svar kommer när en kreditupplysning har tagits. Northmill använder sig utav Creditsafe för att utföra kreditupplysningar. Hos Northmill kan man därmed låna utan UC och man behåller sin goda kreditvärdighet.

Hos Northmill är man välkommen att ansöka om ett lån trots att man har en eller flera betalningsanmärkningar sedan tidigare.

Fördelar

 • Flexibel återbetalningstid
 • Kreditupplysning utan UC
 • Tydlig prissättning

Nackdelar

 • Max lånebelopp 50 000 kr
 • Tar ut en uttagsavgift

Räntor och avgifter hos Northmill

Hos Northmill tillkommer det inga dolda kostnader på lånet utan alla avgifter och räntor redovisas på deras hemsida. Northmill tar varken ut någon årsavgift  eller uppläggningsavgift. De tar dock ut en aviavgift på 19 kr månaden och en uttagsavgift på 195 kr.

Deras nominella årsränta är för närvarande 4,9 % – 19,9 % och den effektiva räntan 6,7 % – 25,6 %.

Räkneexempel med exempelränta

Om man lånar en kontokredit på 50 000 kr hos Northmill kan man få en rörlig årsränta på 12,9 % årsränta. Om lånet återbetalas under ett år med 12 återbetalningar, inklusive en uttagsavgift om 195 kr samt en administrativ månadsavgift om 19 kr, blir totalt belopp att återbetala 53 999 kr (4 500 kr per månad) och den effektiva räntan 15,4 %.

Använder sig av direktutbetalning

Om man har ett bankkonto hos någon av bankerna Swedbank, Nordea, Handelsbanken eller SEB så erbjuder Northmill direktutbetalning. Om man däremot har sitt bankkonto hos en annan bank så får man pengarna samma eller nästkommande vardag.

Kundservice öppet 7 dagar i veckan

Northmills duktiga medarbetare och handläggare arbetar sju dagar i veckan så att de alltid ska finans till hands. På måndagar till fredagar finns de på plats mellan kl. 07:00 och 19:00. På lördagar och söndagar jobbar de från kl. 10:00 till 18:00. Northmills kundservice kan nås via mejl, telefon eller live chatt.

Villkor

 • För att låna hos Northmill måste man ha fyllt 18 år
 • En deklarerad årsinkomst om minst 120 000 kr
 • Låntagaren får inte ha något skuldkonto hos Kronofogden
 • Northmill godkänner tidigare betalningsanmärkningar.
 • Man måste ha ett mobilt BankID för att kunna identifiera sig.
 • Låntagaren måste klara den kreditupplysning som utförs.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden