Primal Capital

Jämför olika långivare och välj mellan aktuella låneerbjudanden här.

Översikt

Primal Capital är en relativt ny långivare som erbjuder såväl mindre som större snabblån utan säkerhet. Här kan du låna mellan 5000 – 35 000 kronor med en löptid på mellan 6 – 60 månader. Hela lånekostnaden är ränta, vilket gör att du får full skattereduktion i din deklaration. Överlag är prisnivåerna klart förmånliga, detta för alla belopp och löptider.

Hos Primal Capital kan äldre betalningsanmärkningar accepteras. Dessutom vänder sig Primal Capital inte till UC för kreditinformation. I vår recension här får du alla detaljer om den här långivaren.

Fördelar

 • Betalningsanmärkningar kan accepteras
 • Fördelaktiga prisnivåer

Nackdelar

 • Relativt långsam process med fysiskt skuldebrev som ska undertecknas
 • Utbetalning tar upp till tre dagar

Villkor

Primal Capitals absolut grundläggande villkor är följande. Dessa måste uppfyllas för att din ansökan över huvud taget ska kunna handläggas.

 • Minst 20 år gammal
 • Svensk medborgare med folkbokföringsadress i Sverige
 • Svenskt mobilnummer och bankkonto i svensk bank
 • Eventuella betalningsanmärkningar får inte ha tillkommit under de senaste sex månaderna
 • Årlig inkomst (fast) på 100 000 kronor

Inkomstuppgifter och information om betalningsanmärkningar kontrolleras i en kreditupplysning. Denna hämtar Primal Capital ut från Bisnode Kredit. Hos den här långivaren kan du alltså låna utan UC.

Det finns ingenting i villkoren som preciserar om en eventuell betalningsanmärkning gör att inkomstkravet skärps. Det är dock fullt möjligt att det är så. Vänligen kontakta kundtjänst innan du skickar in din ansökan om den här frågan är aktuell för dig.

Egenskaper och kvalitet

Primal Capitals snabblån är en klart flexibel produkt för vilken du väljer valfritt belopp och valfri löptid. Här lånar du mellan 5000 – 35 000 kronor utan säkerhet och återbetalningstiden är som kortast 6 månader och som längst 5 år (60 månader). Att du kan välja löptid exakt är en klar fördel eftersom du då enklare kan budgetera för lånekostnaderna och välja den exakta löptid som är mest fördelaktig för dig.

Erbjudandet är genomtänkt och att du har ett relativt långt ansökningsformulär att fylla i är ett tecken på att långivarna tar en lång rad faktorer i beaktande. Idén är att handläggarna ska kunna få en exakt bild av din ekonomiska situation för att lättare kunna ge ett korrekt besked om beviljande eller inte. Noggrannheten är också en följd av att betalningsanmärkningar kan accepteras.

Du fyller i din ansökan direkt på webbplatsen. Du kan dock inte signera med BankID eller liknande. Det beror på att lånet inte betalas ut direkt, utan först efter att autogiro för återbetalningar har satts upp och ett undertecknat skuldebrev har kommit långivaren tillhanda. Det är bara på webbplatsen du kan ansöka om Primal Capital lån. Du kan till exempel inte ringa in en ansökan.

Det är oklart hur stor andel av de inkomna ansökningarna som leder till beviljat lån. Med tanke på den flexibilitet som långivaren strävar efter känns det dock troligt att den låntagare som klarar de grundläggande kraven har goda möjligheter att bli beviljad sitt lån.

Utbetalningar

Det finns en avgörande skillnad mellan Primal Capital och majoriteten av andra snabblåneföretag. Det handlar om att utbetalning sker först efter 1-3 bankdagar. Att du måste vänta så länge på dina pengar beror för det första på att återbetalning sker via autogiro. Att sätta upp sådant är en process som tar ett par dagar. För det andra måste du skicka in ett undertecknat skuldebrev (som du får hem i brevlådan). När dessa två delar är på plats ser du pengarna på ditt konto senast nästa bankdag.

Kundtjänst

Primal Capital har kundtjänstpersonal på plats mellan kl. 08:30 – 17 alla dagar. Att man inte har öppet på kvällar och helger beror helt enkelt på att tjänsten hittills inte har hunnit växa sig så stor. I takt med att kunderna blir fler kommer man förmodligen kunna satsa mer på kundtjänsten.

Du kan inte chatta med kundtjänstpersonalen via webbplatsen. Du kan emellertid både ringa och skriva e-post. Telefonnumret är 0431-302 222 medan e-postadressen är info@primalcapital.se.

Räntor

Den här långivaren har klart konkurrenskraftiga priser. Alla lån bygger på en nominell ränta på 27% på årsbasis. Den effektiva räntan är 30,60%. Det är inte många andra aktörer med liknande erbjudanden som håller en så låg prisnivå.

Administrativa avgifter som uppläggningsavgift eller aviavgifter tillkommer inte. Med 100% ränta blir hela lånekostnaden avdragsgill i deklarationen. Kort sagt får du en rabatt på lånet. Den rabatten kommer emellertid dig tillgodo året efter dina inbetalningar.

Priserna är desamma för alla låntagare. Det spelar alltså ingen roll exakt hur din ekonomi ser ut (förutsatt att du klarar kraven på kreditvärdighet och betalningsförmåga det vill säga).

Räkneexempel

Här är ett exempel på hur ett lån hos Primal Capital kan läggas upp och vad det kostar. Om du lånar 15 000 kronor och väljer en återbetalningstid på 12 månader kommer du att betala 1440 kronor per månad under löptiden. Det sammanlagda beloppet att betala blir 17 280 kr, vilket ger en lånekostnad på 2280 kronor.

Väljer du i stället att betala tillbaka över 24 månader kommer din månadskostnad att bli 816 kr, vilket ger en totalsumma på 19 584 kronor och 5584 kronor i lånekostnad.

Sammanfattning

Det finns en rad skäl till att Primal Capitals lån kanske bör betraktas som ett allmänt privatlån i stället för ett typiskt snabblån. Att största möjliga lånebelopp är rejält tilltagna 35 000 kronor är bara ett av dem. Ett annat är att det dröjer flera dagar mellan beviljad ansökan och utbetalat lån.

En annan skillnad är de relativt låga prisnivåerna. Om vi jämför det belopp som brukar vara vanligast för snabblån, det vill säga 5000 kr, mellan olika aktörer, är Primal Capital förmodligen bäst i klassen. Över sex månader blir din totalkostnad 400 kr, vilket är en klart blygsam lånekostnad.

Primal Capitals erbjudande kanske bäst fungerar som alternativ till vanliga privatlån på mindre belopp hos större banker och kreditbolag för den som har betalningsanmärkningar. Det är omöjligt att få lån exempelvis hos storbankerna om man har betalningsanmärkningar, men hos Primal Capital är det alltså möjligt.

Villkor

 • 20 år gammal
 • Svensk medborgare
 • Inneha svenskt bankkonto
 • Svenskt mobiltelefonnummer
 • Fast årsinkomst på minst 100 000 kr

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden