Profilkredit

Ett snabblån är en högkostnadskredit. Om lånet inte betalas i tid kan du få en betalningsanmärkning. Kontaktuppgifter till budget- och skuldrådgivaren i kommunen hittar du på www.hallakonsument.se.

Översikt

Profilkredit erbjuder lån på belopp mellan 3000 till 25 000 kronor och med en månads återbetalning. Man kan dock själv aktivt välja att få betala tillbaka sitt lån på tre månader.  Man kan endast ha ett lån i taget hos Profilkredit vilket betyder att så fort ett lån är återbetalt är det fritt fram att ansöka om ett nytt lån.

Egenskaper och kvalitet

Lånen som Profilkredit erbjuder riktar sig endast till privatpersoner och gör en individuell kreditprövning på alla som skickar in en ansökan. Kreditprövningen hämtas från Bisnode. Profilkredit är en bra snabb lösning ifall man vill ha pengar in på kontot lite snabbt då man exempelvis inte hinner vänta på sin lön. Men man ska endast ansöka om lån hos Profilkredit om man vet med säkerhet att man kan betala tillbaka hela sitt lån inom en månads tid. Känner man sig osäker på detta är Profilkredit inget att rekommendera.

Fördelar

 • Smidigt vid spontant och snabbt behov av pengar
 • Kreditupplysning via Bisnode, ej UC
 • Möjlighet att delbetala lånet på tre månader
 • Snabb utbetalning vid godkänd ansökan

Nackdelar

 • Högkostnadskredit och därmed hög ränta
 • Endast signering samt godkännande av skuldebrev digitalt
 • Hela beloppet måste betalas tillbaka inom en månad vid första lånet

Räntor

Eftersom Profilkredit är en högkostnadskredit är det högre räntor än på vanliga privatlån. Deras effektiva ränta ligger på allt mellan 97 till 418 procent beroende på vilket belopp man ansöker om. När man signerat ett avtal med Profilkredit godkänner man även avgifterna samt räntekostnaderna. Man debiteras en uppläggningsavgift, aviavgift samt en kreditränta direkt när man godkänt avtalet. Vill man förlänga återbetalningstiden av sitt lån tillkommer det även då en avgift.

Betalas inte lånet tillbaka i avtalad tid debiteras man även en dröjsmålsränta enligt överenskommelse på 39 procent av det lånade beloppet.

Ränteexempel

Du ansöker om en kredit på 5 000 kr och tar ut hela beloppet så fort lånet har blivit beviljat. För 5 000 kr med en löptid på 1 månad med en nominell ränta på 39%, effektiv ränta på 359,67% och en uppläggningsavgift på 499 kr. Detta ger en totalkostnad på lånet på 5678 kr.

Sammanfattning

Snabbt, smidigt och enkelt fyller man i sin ansökan om önskat betlopp att eventuellt få låna. Profilkredit granskar ansökan tillsammans med de uppgifter man lämnat i sin ansökan samt en upplysning från Bisnode. Vid en godkänd ansökan sker signering digitalt med Bank-ID och på så sätt sker alla utbetalningar av eventuellt godkända lån väldigt snabbt.

Kan man inte betala tillbaka det belopp man lånat kan man få tre månaders avbetalning ifall man kontaktar kundtjänsten. Vid helt utebliven betalning efter påminnelser går ärendet över till inkasso. Det innebär extra kostnader utöver det belopp man lånat och om betalning inte sker till inkasso heller så skickas ärendet vidare till Kronofogden för vidare indrivning av skulden.

Lånet man ansöker om hos Profilkredit är helt utan säkerhet och betyder på så vis att man får göra vad man vill för pengarna man lånat helt utan att behöva uppge till vad man ska använda dom till.

 

Villkor

 • Ha Bank-ID för digital signering
 • Inte förekomma hos kronofogden
 • Minst 20 år och högst 67 år gammal
 • Ha ett svenskt personnummer och vara folkbokförd i Sverige
 • Deklarerad inkomst i Sverige