Risicum

Ett snabblån är en högkostnadskredit. Om lånet inte betalas i tid kan du få en betalningsanmärkning. Kontaktuppgifter till budget- och skuldrådgivaren i kommunen hittar du på www.hallakonsument.se.

Hos Risicum kan privatpersoner ansöka om att låna en kontokredit på 50 000 kr som högst. En kontokredit hos Risicum är extra bra om man är i behov av pengar snabbt för att lösa en plötsligt uppkommen utgift.

Långivaren är Risicum Capital AB och har funnits på marknaden ända sedan 2005. Risicum står under Finansinspektionens tillsyn.

Risicums erbjudande

Hos Risicum kan man låna en kontokredit på mellan 3 000 kr och 50 000 kr. Då det är en kontokredit så är återbetalningstiden flexibel och bestäms dels av hur mycket man väljer att utnyttja av sin kredit och dels hur mycket man återbetalar varje månad.

Kontokrediten tas utan säkerhet och kan användas till valfritt ändamål. Kontokrediten hos Risicum kan jämföras med ett kreditkort men med den fördelen att man slipper bära runt på ett kort.

Fördelar

Nackdelar

Såhär ansöker man om lån hos Risicum

Att fylla i en ansökan hos Risicum tar endast tre minuter och man får då specificera hur mycket man önskar låna. Man fyller i sina personliga uppgifter och signerar ansökan digitalt med hjälp av sitt BankID.

Så snart ansökan anlänt till Risicum så tas en kreditupplysning för att säkerställa att låntagaren har en bra förmåga att återbetala kontokrediten.

Risicum tar ingen kreditupplysning från UC utan istället använder de Bisnode Kredit. På så sätt kan man behålla sin goda kreditvärdighet.

Risicum är snabba med att skicka ut ett låneerbjudande. Detta ska godkännas genom en signering med BankID. Det lånade beloppet kommer sedan oftast in på låntagarens konto redan samma dag, oavsett om det är vardag eller helg. Till Nordea och Handelsbanken har Risicum direkt utbetalning.

Om man har en betalningsanmärkning eller en skuld hos Kronofogden kan man tyvärr inte ansöka om ett lån hos Risicum.

Räntor och avgifter

Den nominella räntan hos Risicum är 35 %.

En uppläggningsavgift på 390 kr tillkommer och en kontoavgift på 49 kr per månad.

Räkneexempel med exempelränta

Hos Risicum kan man låna 40 000 kr och återbetala detta lån under 37 månader. Man får då en nominell ränta på 35 % per år. En uppläggningsavgift om 390 kr tillkommer och en kontoavgift om 49 kr per månad. Den effektiva räntan blir 46,49 %.

Det totala beloppet att återbetala blir 61 106,78 kr. Det betyder att lånet kostar 21 106,78 kr. Den månatliga kostnaden blir minst 1 000 kr per månad.

Kundservice

Om man behöver hjälp med sin ansökan eller om man har frågor om att låna hos Risicum så kan man kontakta låntagarens kundtjänst. Risicums kundtjänst består av erfarna medarbetare som är experter på lån.

Kundtjänsten håller öppet under sju dagar i veckan, året runt. Öppettiderna för kundtjänsten är måndag till fredag kl. 07:00 – 21:00. Lördagar är det öppet kl. 09:00 – 17:00 och söndag kl. 11:00 – 17:00.

Risicums kundtjänst kan nås per telefon och mejl.

Sammanfattning

Risicum är ett bra val om man vill ha ett tryggt och säkert alternativ på lånemarknaden. Man kan låna höga belopp utan säkerhet och löptiden är flexibel.

Med öppet sju dagar i veckan så kan man få tillgång till sitt lånade belopp varje dag.

Villkor

  • Låntagaren måste vara minst 20 år gammal och myndig.
  • Låntagaren måste vara svensk medborgare
  • Låntagaren måste vara folkbokförd i Sverige under de senaste 2 åren
  • Låntagaren får inte ha någon betalningsanmärkning.
  • Låntagaren får inte ha något skuldkonto hos Kronofogden.
  • Låntagaren måste ha ett svenskt telefonnummer och mejladress.
  • Låntagaren måste ha ett svenskt bankkonto.