Risicum

Denna långivare är inte längre tillgänglig hos oss. Men vi erbjuder en omfattande samling av aktiva långivare för att passa dina finansiella behov. Jämför idag och hitta det bästa lånet för dig.

Hos Risicum kan privatpersoner ansöka om att låna en kontokredit på belopp upp till 50 000 kr. Långivaren är Risicum Capital AB och har funnits på marknaden ända sedan 2005. Risicum står under Finansinspektionens tillsyn.

Risicums erbjudande

Hos Risicum kan man låna en kontokredit på mellan 3 000 kr och 50 000 kr. Då det är en kontokredit så är återbetalningstiden flexibel och bestäms dels av hur mycket man väljer att utnyttja av sin kredit och dels hur mycket man återbetalar varje månad.

Kontokrediten tas utan säkerhet och kan användas till valfritt ändamål. Kontokrediten hos Risicum kan jämföras med ett kreditkort men med den fördelen att man slipper bära runt på ett kort.

Fördelar

Nackdelar

Såhär ansöker man om lån hos Risicum

Att fylla i en ansökan hos Risicum tar endast tre minuter och man får då specificera hur mycket man önskar låna. Man fyller i sina personliga uppgifter och signerar ansökan digitalt med hjälp av sitt BankID.

Så snart ansökan anlänt till Risicum så tas en kreditupplysning för att säkerställa att låntagaren har en bra förmåga att återbetala kontokrediten.

Risicum tar ingen kreditupplysning från UC utan istället använder de Bisnode Kredit. På så sätt kan man behålla sin goda kreditvärdighet.

Risicum är snabba med att skicka ut ett låneerbjudande. Detta ska godkännas genom en signering med BankID. Det lånade beloppet kommer sedan oftast in på låntagarens konto inom en bankdag. Till Nordea och Handelsbanken har Risicum direktutbetalning.

Om man har en betalningsanmärkning eller en skuld hos Kronofogden kan man inte ansöka om ett lån hos Risicum.

Räntor och avgifter

Den nominella räntan hos Risicum är 35 %. En uppläggningsavgift på 390 kr tillkommer och en kontoavgift på 49 kr per månad.

Kundservice

Om man behöver hjälp med sin ansökan eller om man har frågor om att låna hos Risicum så kan man kontakta låntagarens kundtjänst. Risicums kundtjänst består av erfarna medarbetare som är experter på lån.

Kundtjänsten håller öppet under sju dagar i veckan, året runt. Öppettiderna för kundtjänsten är måndag till fredag kl. 07:00 – 21:00. Lördagar är det öppet kl. 09:00 – 17:00 och söndag kl. 11:00 – 17:00.

Risicums kundtjänst kan nås per telefon och mejl.

Sammanfattning

Risicum är ett bra val om man vill ha ett tryggt och säkert alternativ på lånemarknaden. Man kan låna höga belopp utan säkerhet och löptiden är flexibel. Med öppet sju dagar i veckan så kan man få tillgång till sitt lånade belopp varje dag.

Villkor

  • Låntagaren måste vara minst 20 år gammal och myndig.
  • Låntagaren måste vara svensk medborgare
  • Låntagaren måste vara folkbokförd i Sverige under de senaste 2 åren
  • Låntagaren får inte ha någon betalningsanmärkning.
  • Låntagaren får inte ha något skuldkonto hos Kronofogden.
  • Låntagaren måste ha ett svenskt telefonnummer och mejladress.
  • Låntagaren måste ha ett svenskt bankkonto.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden