Saldo

Denna långivare är inte längre tillgänglig hos oss. Men vi erbjuder en omfattande samling av aktiva långivare för att passa dina finansiella behov. Jämför idag och hitta det bästa lånet för dig.

Översikt

Saldo är en långivare för smslån, där du kan låna från 1 000 till 5 000 kronor – helt utan UC. Amorteringsperioden – det vill säga återbetalningstiden – är på en till tre månader, och du kan alltid se den exakta kostnaden för krediten innan du gör din låneansökan. Saldo har över tio års erfarenhet från lånebranschen, och långivaren är idag aktiv i både Sverige och Finland.

Fördelar

  • Tydliga kostnadsförslag
  • Lån utan UC (Bisnode)
  • Lånebesked direkt
  • Direktutbetalning

Nackdelar

  • Hög effektiv ränta
  • Uppläggningsavgift

Villkor

Varje kreditprövning hos Saldo görs individuellt, men det finns vissa krav som måste uppfyllas för att låna pengar. DU måste vara minst 18 år och ha ett svenskt bankkonto som dina pengar kan betalas ut till om lånet beviljas. En vanlig kreditprövning kommer genomföras, men inte hos UC utan hos Bisnode. Du behöver också ha ett svenskt personnummer och BankID.

Egenskaper och kvalitet

Saldo erbjuder lån upp till 5 000 kronor med en helautomatiserad låneprocess. Det tar bara några minuter att genomföra ansökan. Sedan används direktutbetalning, förutsatt att du har någon av följande banker: Swedbank, Handelsbanken, SEB, Nordea och Danske Bank. Har du någon annan bank får du pengarna inom 1-2 bankdagar.

Det finns flera kontaktvägar att välja på om du vill komma i kontakt med Saldos kundservice. Du kan ringa, skicka e-post eller skriva i deras live chatt. Kundservice har öppet varje vardag mellan klockan 8.00 – 17.00. Det finns också en FAQ där du hittar svar på de vanligaste frågorna.

Ränta och avgifter

Saldo erbjuder högkostnadskrediter, vilket innebär att räntan är mycket hög i förhållande till lånebeloppet. För varje lån du tar, tillkommer en uppläggningsavgift om 395 kronor. Därefter är det en nominell bunden ränta på 39 procent som gäller.

Det innebär att den effektiva räntan du får betala för ditt lån landar på 265,5 procent. Du kan förlänga lånet vid behov, men om du väljer att förlänga lånet med 30 dagar kommer du att behöva betala en extra avgift i form av 300 kr.

Ränteexempel

Om du lånar 5 000 kronor i en månad, tillkommer en uppläggningsavgift om 395 kronor, samt en nominell ränta om 39 procent. Inga administrationsavgifter tas ut för ett smslån hos Saldo. Väljer du att betala av ditt lån på en månad kommer du få betala totalt 5 570,34 kronor. Det innebär att lånet kostar dig 570,34 kronor.

Sammanfattning

Saldo presenterar sig själva som en ledande leverantör av finansiella tjänster i Sverige och i Finland. Eftersom de har en helautomatisk ansökningsprocess går hela processen från ansökan till utbetalning mycket smidigt. Saldo har planer på att inom en snar framtid lansera ytterligare lånetjänster.

Villkor

  • Minst 18 år
  • Svenskt personnummer
  • Svenskt bankkonto

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden