Strandia Finans

Denna långivare är inte längre tillgänglig hos oss. Men vi erbjuder en omfattande samling av aktiva långivare för att passa dina finansiella behov. Jämför idag och hitta det bästa lånet för dig.

Översikt

Strandia Finans erbjuder snabba lån till personer som behöver låna mindre belopp under en kortare period. Långivaren menar att snabblånen är ett av de säkraste genom att all kommunikation sker krypterat samt genom att identifiering sker via e-legitimation.

Minsta belopp att låna hos Strandia Finans är 500 kr. Ett lån på detta belopp är för övrigt räntefritt. Maximalt lånebelopp är 12 000 kr. Strandia Finans tar ingen UC och betalningsanmärkningar kan godkännas. Här i vår Strandia Finans recension får du all information om denna långivare som faktiskt har varit verksam ända sedan 2007.

Fördelar

Ingen UC
Första lånet (500 kr) är räntefritt
Betalningsanmärkningar kan accepteras

Nackdelar

Handläggningen kan ta upp till en bankdag

Villkor

I likhet med många andra långivare med ungefär samma produkt ställer Strandia Finans upp mindre omfattande grundläggande villkor. För att din ansökan ska kunna handläggas måste du vara minst 18 år gammal, ha konto i svensk bank, kunna uppvisa en taxerad inkomst för de senaste två åren och ha ett svenskt mobilnummer. Skuldkonton hos Kronofogden kan självklart inte accepteras, men en betalningsanmärkning behöver inte sätta käppar i hjulen.

Din kreditvärdighet granskas via en kreditupplysning som hämtas från Creditsafe. Genom denna lösning kan du låna utan UC, vilket kan vara gynnsamt. Kreditvärdigheten avgör om du kan få låna ditt sökta belopp. Om din kreditvärdighet anses vara för låg kan du erbjudas att låna ett mindre belopp än vad du angav i din ansökan.

Egenskaper och kvalitet

Strandia Finans erbjudande om smslån är mycket okomplicerat. Du ansöker om ett lån på mellan 500 – 12 000 kronor och beroende på storleken på lånet ska du betala tillbaka det på 30, 60 eller 90 dagar. Det finns ingen regel om att de högre beloppen endast är tillgängliga för befintliga kunder, utan alla kan ansöka om alla belopp.

Som ett erbjudande för nya kunder erbjuder Strandia Finans ett första lån på 500 kronor utan ränta i 30 dagar. Detta erbjudande är det nog inte särskilt många som utnyttjar, men om det bara krävs en liten slant för att klara ekonomin kan det kanske vara intressant.

Återbetalningstiden bestäms som sagt av lånebeloppet. Det finns några beloppsgränser att känna till, nämligen:

 • Lån upp till 750 kronor = 30 dagar
 • Lån på 1000 – 5000 kronor = 30, 60 eller 90 dagar
 • Lån på 5250+ kronor = 90 dagar

Notera att det inte är möjligt att ange lånebeloppen mer exakt än i höjningar och sänkningar på 250 kr.

Ansökan om ett Strandia Finans snabblån kan bara ske via ett formulär på webbplatsen. Du börjar med att ange belopp och eventuell återbetalningstid. Du kan med fördel laborera med beloppen för att se vad din månadskostnad kommer att bli. Du ska sedan ange personnummer med flera uppgifter för att komplettera. Du identifierar dig enklast med BankID eller den metod du använder för att logga in på din internetbank. Det finns emellertid också en möjlighet till legitimering via ett brev du får hemskickat.

Utbetalningar

När du har skickat in din ansökan kommer du att få ett preliminärt besked på skärmen omedelbart. Detta besked bygger på den kreditkontroll som görs automatiskt med en kreditupplysning som grund. Varje ärende måste sedan också handläggas manuellt och det kan bara ske när kundtjänsten är öppen. Enligt informationen på webbplatsen ska den manuella handläggningen inte dröja mer än en bankdag. Det är inte mycket i jämförelse med handläggningstiden för privatlån hos storbankerna men bland smslångivare är Strandia Finans en av de minst raska aktörerna.

Utbetalningar kan ske direkt till konton hos Nordea och Handelsbanken. För överföringar till dessa två banker behöver du alltså inte bry dig om några ”brytgränser”. Om du har ditt konto i exempelvis SEB, Handelsbanken eller Skandia kan du få utbetalning samma dag om du ansöker på förmiddagen. I annat fall får du vänta till nästa dag.

Kundtjänst

Strandia har en tydlig och informativ webbplats. Transparensen är hög och den avdelning för vanliga frågor och svar som finns är ganska omfattande. Det kan dock givetvis dyka upp frågor och funderingar ändå. Kanske känner du att du vill ha en personlig kontakt? Kanske vill du få svart på vitt kring någon detalj? Via Strandia Finans support kan du få kontakt med kundtjänstmedarbetare mellan kl. 08 – 18 varje helgfri vardag. Du kan ta kontakt via en chattfunktion, via ett formulär på sajten samt via telefon på nummer 08 – 551 10 733.

Räntor

Alla som blir godkända som låntagare hos Strandia Finans får betala samma kostnader. Det handlar alltid endast om ränta, vilket gör att du faktiskt kan få en ränterabatt på 30% på hela lånekostnaden.

Månadsräntan är 25% för belopp upp till och med 2750 kr. För belopp på mellan 3000 – 3750 kronor är månadsräntan 11% medan den är 10% för lånesummor upp till och med 9750 kr. För övriga belopp debiteras du 9% i månadsränta. Observera att dessa siffror gäller om du betalar tillbaka inom 30 dagar! För längre löptider blir den nominella räntan högre. Den effektiva räntan är givetvis som högst för de lägsta beloppen (från 333,84% till 1410%).

Räkneexempel

Du behöver 5000 kronor för att betala ett par oväntade och ovälkomna räkningar. Du kan nu välja en löptid på 30, 60 eller 90 dagar. Du väljer 60 dagar för att vara säker på att kunna betala tillbaka allt i tid. Din räntekostnad för det här lånet blir totalt 1350 kr, vilket motsvarar en nominell ränta på 14% och en effektiv ränta på 613,57%. Notera att återbetalningen ska ske mot två månadsfakturor på 3175 kronor vardera.

Sammanfattning

Strandia Finans är en aktör som har varit med länge. I likhet med andra mer rutinerade långivare har Strandia genom åren vidareutvecklat och förfinat sin produkt. Till exempel har man löpande höjt maxbeloppet och även skapat mer flexibilitet i löptiderna. Att man kan låna upp till 12 000 kronor med samma flexibilitet som med ett vanligt smslån är en av de större fördelarna med sajten.

Prisnivån för Strandia Finans snabblån kan sägas vara genomsnittlig i jämförelse med de främsta konkurrenterna. Det är inte billigt att ta ett smslån hos Strandia Finans, men samtidigt är priserna inte överdrivet höga om vi betänker den administration som är förenad med långivningen. Bra att komma ihåg är också att hela kostnaden för ett lån är ränta som är avdragsgill i deklarationen.

Överlag är det mycket enkelt att ansöka om ett snabblån hos Strandia Finans. Du vägleds på ett pedagogiskt sätt genom hela processen och säkerheten är som sagt av bästa märke. Det är väl lite synd att det kan ta upp till en bankdag att få en ansökan slutligen beviljad, men det är också den enda stora nackdelen med ansökningsprocessen.

Villkor

 • Över 18 år
 • Svensk medborgare
 • Möjlighet att kunna identifiera dig elektroniskt
 • Ett svenskt bankkonto tillhörande dig
 • Deklarerad inkomst
 • God betalningsförmåga
 • OK med betalningsanmärkningar
 • Hämtar kreditupplysning
 • Inget aktivt ärende hos Kronofogden

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden